Případ mrtvého redaktora

Případ mrtvého redaktora https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496604/bmid_pripad-mrtveho-redaktora-zLx-496604.jpg 4 121 36

Holmes & Moriarity série

1. díl >

Cesta k hvězdným prodejům může být smrtící. Příběhy postarší staropanenské slídilky a její mimořádně důvtipné kočky vydobyly Christopheru Holmesovi hvězdnou kariéru bestsellerového autora detektivek. Až do této chvíle. Prodeje už nějaký čas klesají a jeho nový redaktor je na stařenky hrající si na soukromá očka těžce alergický. Christopher (pro někoho Kit) na radu agentky oživí své čtyřicetileté nemoderní já, které navíc nedávno dostalo kopačky, do podoby sexy literárního lva a vyrazí na spisovatelskou konferenci v Severní Kalifornii, aby se pokusil zachránit upadající kariéru. Kariéru, která je skoro stejně mrtvá jako tělo, o které zakopne v lese. Ve zvláštním repete jednoho ze svých románů se tak Kit ocitne uvězněný v izolované chatě plné vyděšených žen – a v dohledu není jediný muž zákona. Tedy až na „JXe“ Moriarityho, bývalého poldu a bestsellerového autora. Muže, se kterým Kit kdysi dávno strávil noc… dobrá, možná tři. Muže, který chce Kita zatknout za vraždu. Nemilosrdný zabiják, sexy bývalý milenec. Který z nich představuje větší nebezpečí? Jak prosté, můj drahý Holmesi! Varování: Tato kniha obsahuje stržený most, izolovaný srub, zoufalé spisovatele, provinilá tajemství, řádícího vraha a jednoho fakt sexy bývalého poldu, který chce dávného milence vidět v želízkách – ze všech špatných důvodů!... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Fantom Print , conQueer
Originální název:

Somebody Killed His Editor , 2009


více info...

Přidat komentář

INCOGNITOREADER
22.04.2024 4 z 5

O knize vím, ale nějak jsem se ji vyhýbal až na mě vyskočila v klubu v audiotéce. Co musím uznat byl skvělý výběr interpreta - Petr Štěpán. Autor si vypůjčuje a upravuje klasické postavy Holemes a Moriarty - zde jiný Holmes a Moriarity. Jedná se variaci na klasickou detektivku, kde máte uzavřenou skupinku lidí a někdo z nich je vrah. Samozřejmě dostaneme i typické finále kdy je vrah v poslední scéně odhalen při veřejné prezentaci. Na detektivku je tady poměrně dost erotických scén. Za mě je to rozhodně změna. A pokud bude načtený i druhý díl tak si ho rád poslechnu.

katallinka
02.04.2024 4 z 5

Na jednu stranu mi detektivka připomínala moji oblíbenou sérii s Josefínou Divíškovou, ale rozhodně se ji vtipem,,ani zajímavostí nemohla zdaleka rovnat. Hlavní hrdina byl poměrně nesympatický a vyšetřování na vlastní pěst tady bylo občas dost přitažené za vlasy. I když jsem nečekala v detektivce tolik erotiky, vztah hlavního hrdiny mě celkem bavil. Celkově taková pohodová detektivka, nijak extra nevybočující. 3,5*


Shaxx
30.03.2024 3 z 5

Neurazí, nenadchne. Hlavní hrdina byl pro mě trochu nudný patron, který buď fňukal, nebo rozhazoval rádoby vtipné hlášky, bohužel s jeho stylem humoru jsem se zrovna nesešla. Obsahovalo to za mě až moc sexuálních scén, které svým opisem působily zbytečně vulgárně, aspoň k tomu, jak byl dosavadně děj vyprávěn - cozy mystery krimi s "humorným" nedobrovolným vyšetřovatelem, a na mě to působilo jak facka. Závěrečné rozuzlení, kdo je vrah, bylo k pousmání, šité horkou jehlou a naproste nesmyslně vystavené. V téhle sérii pokračovat nebudu, ale dávám tři průměrné hvězdy, protože na méně to zas nebylo.

Teddy2023
16.03.2024 4 z 5

Dočteno !
Jako kniha nezaujala tolik jako audiokniha - očekávejte oddechovou detektivku, krátké kapitoly, svižné tempo vyprávění a hodně řečnických otázek (myšlenky literárních postav, jejich úvahy, emoce)

Doporučuju pro fanoušky LGBT žánru - jelikož milostné scény mezi hlavními hrdiny jsou
kapku popisnější.

Už se těším na druhý díl :)

Olča220
29.02.2024 4 z 5

Jestli hledáte knihu, která vás pobaví a zaručeně si u ní odpočinete, tak vám tuto knihu vřele doporučuji. Pravda, jsou tam drobnosti, které bych ve veselé detektivce mít nemusela, ale jako celek zábavné a nenáročné a já se těším na další díl.

jackdaw
04.11.2023 5 z 5

Já bych to přímo detektivkou nenazvala. Spíš MM romance s detektivní zápletkou a v tom případě to funguje dokonale. Chápu, že kdo čekal děsuplnou detektivku, tak bude asi trochu zklamaný. I když mrtvol se dočkáte. Třešničkou na dortu jsou vtipné glosy hlavního hrdiny. Doufám ,že se dočkám dalších přeložených knih od Josh Lanyon. Z ukázek na jejích stránkách jsem docela natěšená. Za mě super. Rozhodně 5 hvězdiček, ke knize se určitě vrátím.

lucakuca
03.11.2023 3 z 5

No... Co tedy... Já tedy rozpačitá jsem velice. Styl anglické detektivky opepřené gay sexem. Vauu. Všechno je jednou poprvé a tadyhle mi autorka nenechala prostor pro fantazii. Ale vůbec žádný! Šla do toho opravdu, opravdu natvrdo.
No a příběh? Christiovské zakončení - pojďte sem všichni a já vám to teda řeknu, jak to bylo.
Škoda, autor stále psal o tom, že tam je asi 50 slepic (žen v růžovém), ale nijak víc toho v knize nevyužil.
Teď si přečtu asi něco krapet tradičnějšího typu Rumcajs, Manka a Cipísek.

čef
03.11.2023 3 z 5

Příběh několika vraždiček plný duchaplného žertování. Prostředí klasické – opuštěné, nepřístupné místo s omezeným počtem podezřelých, za bouře. Pátrání probíhá tlacháním, dumáním a různým pobíháním. Postavy jsou i cukrouši a cukroušky. Žhavé, na hranici vkusu postelové scény mezi nimi, mne však nenadchly, ale ani nepobouřily. Autorce se napříště raději vyhnu.

soukroma
13.08.2023 3 z 5

Jak já se nechala nachytat: vtipný, svižný i napínavý úvod, atmosférický vstup hrdiny na scénu, na níž zakopl hned o mrtvolu. Spousta bonmotů šeptaných "pod fousy"... Jenže jak se za ním zavřely dveře srubu spisovatelů, byl všemu humoru absolutní konec. A přes slepičinec (tedy skupinu romantických spisovatelek detektivek) nastoupila jakási gay šaráda. Kdykoli si autorka (a to jsem také zjistila pozdě, že Josh není oproti všem předpokladům muž a jaké nakladatelství že se tohoto skvostu ujalo) nevěděla rady a potřebovala text natáhnout, vrhla své dva titulní hrdiny rovnou do postele a začlo tóčo. Možná tím chtěla někomu udělat radost, nebo aspoň připoutat čtenářovu pozornost, mne ale děsivě otravovala. O detektivce se pak už nedalo ani mluvit.
Suma sumarum = totální ztráta času: 50% (jen za to, že jsem se prolistovala do konce)

Nessie72
06.08.2023 3 z 5

Začátek vypadá velmi slibně. Vtipné, slibné prostředí, sympatický hlavní hrdina, který trefně glosuje. Pak to ovšem ztratí dech. Prostředí zůstane nevyužito, zápletka vám dojde poměrně záhy, v podstatě v momentu, kdy se ukáže, ze oběť vraždy pochází z okolí, navíc její rozuzlení je pojato tak podivně šup šup, ať to máme za sebou jen ten hlavní hrdina je bezesporu sympaťák a polibek na konci mu přeji.

Sigurd_Lesandi
03.08.2023 4 z 5

Doufám, že nejdu úplně s křížkem po funuse, protože hodně z vás už tuto knihu určitě četlo. Já se k ní dostal až teď, a musím říct, že pokud hledáte dokonalou odpočinkovou knihu na léto, tak je to přesně tahle.
Prostředí srubu uprostřed lesů mě nadchlo. O to víc, že kolem nebyli žádní policisté, a všichni se tak mohli spolehnout pouze sami na sebe. K tomu přidejte budování vztahu mezi bývalými milenci, dokonalost.
Kniha vám toho celkově nabídne opravdu dost. Zajímavou detektivní zápletku, komedii, zajímavé vztahy mezi postavami, a i notnou dávku romantiky. Po dlouhé době se mi stalo, že jsem neměl absolutně žádné tušení, kdo se za maskou vraha skrývá. Ano, bylo to taky proto, že motiv měli ve srubu prakticky všichni, ale i tak.
Takže opravdu, pokud hledáte pohodovou knihu se zajímavou zápletkou i postavami, tak rozhodně neváhejte.

gutman
28.06.2023 3 z 5

V žádném směru nic moc, ale přečíst se to dá, hlavně když píši komentář dodatečně, po dočtení druhého dílu. Tady jsem aspoň neměl chuť to nedočíst, ale možná proto, že to bylo první setkání s postavami.

Bettybook
10.03.2023 2 z 5

ConQueer, nové podnakladatelství, které mě uchvátilo. A proč asi, pročpak? Protože moje obsese LGBTQ+ knížkami (ᴗ)
Tato mi slibovala příměs důmyslného vtipu, dobré detektivky a gay romance, což je podle názvu, jasný slash na Sherlocka Holmese a Moriartyho.
No... Knížka mi bohužel nedala ani jedno. Vtipné to bylo ze začátku, poté mi přišlo jakoby autorka ztratila smysl pro humor a už se jenom opakovala.
Dobrá detektivka to nebyla ani náhodou. Spíše docela dost podprůměrná, s koncem, který byl hozen do placu bez jakéhokoliv vysvětlení.
A gay romantika...Tak ta tam byla velice okrajově, takže jsem si neužila ani to. Bohužel. Potenciál tam byl, ale očividně nebyl dostatečně využitý. Zatím největší zklamání za tento rok.

M.anon
09.03.2023 5 z 5

Vtipné, chytlavé. Přečteno na jeden zátah.

Sarka25
01.02.2023 4 z 5

Kniha byla docela fajn, taková lehčí detektivka. Líbilo se mě prostředí i to že hlavní hrdinové byli spisovatelé. Jediné co mě trochu zaskočilo byl popis sexuálního aktu dvou mužů. Nikdy jsem podobnou knihu nečetla a rozhodně nemám nic proti gayum jen jsem to nečekala. A myslím si že to není poslední knizka o panu Holmesovi a Moriartim

sgjoli
08.01.2023 3 z 5

Nevím, co přesně jsem od této knihy čekala, ale vlastně jsem nakonec dostala fajn oddechové čtení. Kniha si nese označení "detektivka", ale nečekejte nic vážného, protože tohle asi není tak úplně klasická detektivka, kterou byste mohli čekat. Určitě si to nehraje na nic vážného ve stylu Agathy Christie či A. C. Doyla. Jelikož se tu řeší vraždění, určitě to tu svoji pochmurnou, temnější a napínavou notu má, ale autorka tu nacpala tolik úsměvných scének, že jsem se prostě bavila jak na divadle. Ten komický prvek, vycházející z určité absurdity situací a lehké trapnosti, je tu patrný. I když pochopím, že ne každému tohle musí nutně sedět.
Je to hodně hravé, trochu ujeté a hlavní hrdina Kit je poněkud trouba, ale je to takové to milé trdlo, které si člověk rád oblíbí. Autorka tu zakomponovala i pár žhavých scének, které tomu dodaly docela šmrnc, ale zároveň si člověk někdy říká, jestli ty postavy taky myslí občas na něco jiného, než na muchlovačky na tajňáka... Každopádně chemie mezi Kitem a JXem tu je a já si ji docela užila.
Hodnocení nakonec dávám průměrné - takové lepší 3 hvězdy (3,5). Nehledejte v tom nějaké veledílo, které by vám změnilo život. To si myslím, že tu nenajdete. A kniha si na to ani nehraje, což se mi líbí. Ale tím nechci tvrdit, že kniha je špatná. Není to žádná velká literatura, ale já se u toho bavila. Navíc se to četlo skoro samo, což je taky příjemný bonus. Pokud u nás vyjde pokračování, moc ráda si ho přečtu.
P.S. Jsem pako a asi bych se měla naučit líp číst jména postav. Většinu knihy jsem byla přesvědčená, že JX se příjmením jmenuje MORIARTY a on se mezitím jmenuje MORIARITY. Hups, prostě mi to jedno písmeno navíc unikalo no... :-D

TomTomis
31.12.2022 4 z 5

Super! Poslední odpočinková knížka letošního roku. Myslel jsem, že tuhle knihu budu ještě číst v roce 2023, ale nedalo mi to. Svištěl jsem knížkou až do konce. Asi mě nebavila ani tak ta zápletka jako vtipné narážky, dialogy (i když tady bych měl i pár výhrad) a samozřejmě i romantika dvou mužů, což autorka zřejmě umí dost dobře, neboť toho s podobnými hrdiny napsala už moře. Kdo nehledá nějakou vážnou literaturu a má chuť si přečíst něco oddechového, je to dobrá volba a mohu jen doporučit.
Případné výtky na prostředí atd.mi přijdou poněkud liché. Nenechte se odradit :) Kniha je fajn, snad vyjde i něco dalšího od autorky.

marlowe
21.12.2022 2 z 5

Zajímavý námět (spisovatelská konference autorů detektivní literatury), zajímavé téma (v podstatě se jedná o řešení klasické záhady zamčeného pokoje) – ale to vše zpracované až příliš hajdalácky. V podstatě akademická detektivka, zakládající si na žvanivosti – víc nudná, než zábavná a napínavá.
Kdosi v komentářích naznačuje podobnost s Agathou Christie, ale s tím souhlasit nelze – sám mám k Agátě hodně výhrad, jenže Josh Lanyonová jí nesahá ani po kotníky – už jenom tím, že nedokáže vytvořit plastické postavy.
Kromě jiného mě zarazila i autorčina neschopnost kloudně zobrazit exteriérové lokace, ve kterých se děj odehrává: v záplavě detailů nevidíte celek, pro stromy nevidíte les; všechno jako by bylo obklopené mlhou, ze které zahlédnete tu bortící se most přes rozbořenou řeku, tu jakousi lesní modlitebnu, tu srub plný spisovatelů – ale představit si to jako celek? Ty venkovní scény (pracující povětšinou s parodickými obrazy na téma „strašidelného napětí“) vůbec nedrží pohromadě, a tak je vlastně „štěstí“, že se většina děje odehrává „uvnitř budov“ (byť tam se zase často provozuje jen tlachání pro tlachání).
A zcela nevyužit zůstal nakonec i název série (Holmes & Moriarity) – s ním šlo pracovat určitě nápaditěji; takhle to vypadá, že autorce posloužil jen jako laciná marketingová návnada pro hejly.
Nedoporučuji.

Medvědářka
18.12.2022 5 z 5

Mladé nakladatelství @conqueer.cz vydalo jako svou druhou knihu Případ mrtvého redaktora, která je chytrou detektivkou odkazující na díla Agathy Christie.
Hlavní hrdina je lehký narcista, ale má k sobě dobrého parťáka v podobě tvrdého bývalého poldy, který ho skvěle doplňuje.
Christopher Holmes přijíždí na radu své agentky na spisovatelskou konferenci. Už jeho příjezd je dramatický, když za ním spadne most a on je s dalšími účastníky uvězněn v odlehlém srubu, kde mělo být setkání. Do toho se ukáže, že mezi nimi řadí vrah.
Tělo neoblíbené spisovatelky najde Christopher a další na sebe nenechá čekat. A opět je to náš Holmes, kdo je u těla první a tak ho to dělá podezřelým číslo jedna. Ještě že je na blízku JX. Sexy bývalý polda, který se vrhne do vyšetřování. Co na tom, že se s Christopherem znají z minulosti a pojí je vzpomínky na pár žhavých nocí.
Jak se začíná vyšetřování rozbíhat, vyplouvají na povrch informace, které nám ukážou hned několik motivů pro vraždu a s tím i několik podezřelých. Jenže kdo je vrah? Kdo měl v sobě tolik nenávisti, že své dílo dokonal?
Moje úplně první setkání s LGBTQ knihou dopadlo na jedničku.
Bylo to chytré, vtipné a velmi dobře se to četlo. Do samého konce se můžete dohadovat, kdo za tím stojí. K tomu pár lechtivých scén, které nepohorší, za což jsem vděčná. Nevěděla jsem totiž, jak se k nim budu stavět, ale bylo to velmi přirozené.
Knihu doporučuji a těším se, že vyjdou i další díly.

alibaba72
17.12.2022 5 z 5

Skvělé a zábavné čtení, doufám, že nám přeloží i další díly :-)

Štítky knihy

detektivní a krimi romány anglická literatura spisovatelé gayové LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Josh Lanyon
americká
2022  82%Případ mrtvého redaktora
2023  83%Všechno, co napsala

Kniha Případ mrtvého redaktora je v

Právě čtených3x
Přečtených132x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených7x
Knihotéce99x
Chystám se číst73x
Chci si koupit19x
dalších seznamech4x