Hodný holky líbaj líp

Hodný holky líbaj líp https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384653/bmid_hodny-holky-libaj-lip-tYp-384653.jpg 3 35 9

Třicátnice Zoey Westwoodová je vycházející hvězdou newyorského kulinářství a také hodná holka z lepší rodiny. Pokračuje v kuchařské tradici své slavné babičky Nany a neustále čelí kritice náročné matky Fran. O co úspěšnější je u plotny, o to zoufaleji bojuje v oblasti emocí a mezilidských vztahů. Její sebedůvěra coby ženy je zhruba tolik vyvinutá jako schopnost obklopovat se vhodnými partnery a veškerou svou pozornost upíná na nejbližší přátele a mladšího bratra Daltona. Tím větší šok ji čeká, když jí do života vstoupí populární, avšak nemilosrdný a zároveň nechutně přitažlivý kritik Matthew. Život v nedobytné ulitě podniku Zoey’s Kitchen začíná mít povážlivé trhliny, které ovlivní nejen Zoeyin pohled na muže, ale také na její nejbližší emocionální vazby. Během krátké doby se jí podaří odehnat od sebe do bezpečné vzdálenosti nejen muže svých snů, ale také nejlepšího přítele a přítelkyni i svého bratra. Něco se musí stát, aby se život vrátil do únosných, dobře zajetých kolejí. Nebo nevrátil?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Les gentilles filles vont au paradis, les autres là où elles veulent , 2017


více info...

Přidat komentář

adela2230
11.05.2023 3 z 5

Kniha nebyla špatná, čte se dobře. Je to opravdu oddechovka. Chování postav bylo teda na povážení, ale i tak to jde.

LadyCotton
29.06.2022 3 z 5

Jako oddechovka k vodě nebo na dlouhou cestu proč ne, ale je třeba upozornění, že cca prvních 100 stran je hodně náročných - buď knihu odložíte a nebo to překousnete a budete číst dál (klidně i pár stránek preskočíte a vůbec nic se nestane).


Tirisa
19.01.2022 1 z 5

Po půlce odloženo...nějak mě vůbec nezajímalo, jak to dopadne...Netuším, jestli je to autorčina prvotina, ale mně to tak bohužel často připadalo...Navíc jsem byla chvílemi zmatená dialogy a nebyla jsem si jistá, kdo se koho zrovna ptá...

warca
29.03.2020 1 z 5

Vždycky, když jsem si už myslela, že jsem se začetla, děj zakolísal a já se opět znuděně od knihy odtrhla. Nezaujalo.

cukrovka
03.11.2019 2 z 5

Tak tahle knížka mě opravdu nezaujala. Vyprávění mi přišlo dost kostrbaté a hlavní hrdinka byla nesnášenlivá, hašteřivá a sebestředná ženská. A ani humoru jsem tam moc nepostřehla.

Litocha
19.08.2019 2 z 5

Ajaj. Jsem si vědomá toho, že francouzské knížky jsou jiné než americké, ale v tomhle případě
a) nemám dostatečnou mozkovou kapacitu,
b) ztratila jsem se v překladu, nebo
c) prostě je to divně napsané.
Na spoustě míst jsem zkrátka měla pocit, že mi něco uniká, jako by z textu vypadla sem tam nějaká věta. Takže souvislosti, myšlenkové pochody postav a vtipnost jejich replik mi nějak unikaly.
Dalším hřebíčkem do rakve je nesympatická hrdinka - takovou urážlivou a hádavou sebestřednou fúrii aby pohledal. Podle čeho se mělo dát poznat, že je jí třicet, když se chovala jako šestnáctiletá puberťačka?
Škoda, protože prostředí gastronomie je pro mě atraktivní. Bohužel jsem nevěřila ani zrodu hluboké lásky (po pár letmých setkáních). Celá knížka vlastně prošuměla kolem, aniž by mě dokázala zaujmout (a hezká obálka - i když silueta té nohaté dívky asi Zoey příliš neodpovídá - to fakt nezachrání) a dočetla jsem ji asi jen kvůli Matthewovi, který mi v něčem připomínal Marka Darcyho.
(A může mi někdo prozradit, proč si až skoro do konce vykali?)

Simstr
03.03.2019 2 z 5

Ale jooo, když chcete něco přečíst a nechce se Vám u toho přemýšlet. Oddechovka na víkend!

Evka3814
02.12.2018 3 z 5

Kniha co neurazí ani nějak nenadchne. Chvilkama jsem se nudila a konec se mi nelíbil,byl takovej odflaknutej a nějakej. Samozřejmě byla místa kdy jsem se pobavila,ale čekala jsem trochu víc

alzbeta4340
17.11.2018 4 z 5

Moderní červená knihovna, oddechovka pro dámy k vyčištění hlavy. Docela mě čtení pobavilo, líbí se mi styl psaní - věcný a zpestřený suchým humorem. Přemýšlela jsem, proč má kniha zde na DK nižší hodnocení. Snad to může být proto, že na romanci je méně romantická a na společenský román zase až dost sladká.
Já si ale myslím, že v rámci svého žánru může určitě najít spokojené čtenářky.

Autorovy knížky

Elie Grimes
francouzská
2018  59%Hodný holky líbaj líp

Kniha Hodný holky líbaj líp je v

Právě čtených1x
Přečtených51x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce85x
Chystám se číst48x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x