Hoď kamenem, kdož jsi bez viny

Hoď kamenem, kdož jsi bez viny
https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82836/mid_hod-kamenem-kdoz-jsi-bez-viny-v3M-82836.jpg 3 8 8

Povídková kniha je směsicí příběhů vojáků působících v dnešním Afganistánu. Jsou zde uvedeny zážitky vojáků, působících v americké tajné službě v sluncem rozapáleném Bagdádu, nebo historky skoro až fantastické. Příběhy lidí, kteří chtějí žít a kteří se někdy musí vyrovnat s tím nejsilnějším nepřítelem - s vlastním svědomím.... celý text

Přidat komentář

Mr. Crew
21.07.2022 1 z 5

Tohle svěží dílko spadá spíš do oddílu terapeutické literatury. Chápu nutkání autora pustit se do toho z této strany ale je to trochu úkrok stranou a já si vůbec nejsem jist, že jsem tohle chtěl číst. Autor se pokouší vypořádat se se svým životem, zážitky a svými chybami a já jsem bohužel čekal něco úplně jiného. Takže asi nejzajímavější bylo vyprávění o tom jak byl na vojně. Inu fajn, já byl taky. Naštěstí úlovek z knihobudky, takže cajk. Peníze bych za to dal celkem nerad.

snílkařka
01.09.2017 3 z 5

Dobrá kniha, nic víc psát nebudu, za to mluví název této knihy:
Hoď kamenem, kdož jsi bez viny.


Peleus
04.04.2016 3 z 5

Z knihy mám rozporuplný dojem. Na začátku se tváří, že jde o příběhy o vojácích a jejich válkách, a to těch, které absolvovali fyzicky, i těch, které budou ještě dlouho bojovat ve vlastních hlavách. Ke konci však autor sklouzává k historické fabulaci, nebo se prostřednictvím svých postav vyrovnává se vztahovou nevěrou. A tak jsou, alespoň pro mě, nejzajímavější a snad i nejuvěřitelnější s nadsázkou psané historky z období autorovy vojny 87/88.

Stojí tedy kniha za koupi? Pokud ji, stejně jako já, objevíte ve výprodeji v Levných knihách, potom proč ne. Jinak si nejsem jistý, že jde o něco, bez čeho se vaše knihovna neobejde.

Terva
23.04.2015 4 z 5

Rozhodně lepší než první kniha.
Nemusím moc povídky, ale tyhle jsem si užíval.
Možná je hlavním důvodem to, že jsou krátké a výstižné.
Nemá smysl psát jejich seznam, to bych možná dřív dopsal nějaký román:-),
ale jejich - těch povídek - víc jak třicet na 244 stránkách.
Osobně se mi nejvíce zamlouvají povídky
Tma, Duch, Chodba a stejnojmenná, jako celý soubor, tedy Hoď kamenem, kdož jsi bez viny.

Část díla

všech 37 částí díla

Autorovy další knížky

Vladimír Kroupa
česká, 1968
2011  58%Hoď kamenem, kdož jsi bez viny
2009  72%Tanec s bílou smrtí