Hitlerův nevěstinec

Hitlerův nevěstinec https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465051/bmid_hitleruv-nevestinec-ub4-465051.jpg 4 52 17

Dvě sestry jsou za války brutálně rozděleny. Zatímco Ania je uvržena do pekla na zemi v koncentračním táboře, Danutu zavede osud do polského odboje. Obě zažijí nevýslovné věci a obě touží po odplatě. K té nakonec může dojít po více jak šedesáti letech a obě sestry se musí rozhodnout, zda dají přednost spravedlnosti, nebo pomstě... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Brána
Originální název:

Hitler's Brothel , 2020


více info...

Přidat komentář

Luccinda
02.04.2024 3 z 5

Hitlerův nevěstinec mě zaujal názvem i anotací, ale nakonec to byla bohužel jedna z nejslabších knih s tematikou druhé světové války, co jsem četla. Paradoxně mě asi více bavila dějová linka ze současnosti, než ta z období holokaustu.

Ačkoliv byl příběh dvou sester rozdělených válkou bezpochyby smutný a dramatický, nějak jsem se do něho nezvládla začíst / zaposlouchat, možná to bylo i tím, že jsem se v ději hrozně těžko orientovala. Přesto jsem ráda, že jsem místo klasické knihy zvolila audioknihu, protože jinak by mě asi nic nenutilo Hitlerův nevěstinec dočíst.

Leninkka
29.02.2024 1 z 5

I když knihy na toto téma ráda čtu, tuto knihu jsem nedočetla. Přečetla jsem si jen konec, abych věděla jak to dopadne. Vůbec mě nezaujala, nemohla jsem se do knihy pořádně začíst. Za mě zklamání :(


Jirinamac
19.02.2024 1 z 5

Tak tentokrát jsem se musela do čtení nutit a myslela jsem, že to ani nedočtu. Přečetla jsem dost příběhů z této doby, některé pravdivé, ale i ty smyšlené a tato knížka jen těží z tématu válka a koncentrační tábory.

Aghatte
11.02.2024 1 z 5

Jedna z nejhůře zpracovaných knih na dané téma, co jsem kdy měla v ruce.
Nebojím se říct, že došlo ke znásilnění a zneužití holocaustu, za účelem prodejnosti.
V knize uvedený Bordel pro Hitlera by byl trefnější název,

čef
06.12.2023 4 z 5

Už z názvu tušíme, že se bude jednat o hodně děsivé čtení. A také je. Mnoho hnusných scén jakoby autor čerpal z mnoha podobných knih z koncentračních táborů nacistického Německa. Novinou je dosti podrobný popis života prostitutek v nevěstinci v Osvětimi. Také popis skrývání zločinců na konci války je dosti originální. Nosný příběh je však o něčem trochu jiném, ale to si zjistěte sami.

Atara16
25.09.2023 5 z 5

Kniha vypráví o osudu lidí z Polska,jedna bolest za druhou, ztráta rodičů, statků, ocitnutí se v koncentračním táboře.... Osvobození a život dál....

KnihoSny
12.07.2023 4 z 5

musím říct že to pro mě byl zajímavý příběh, můžu říct že mi bylo Anii a Danuty líto přiběh byl moc zajímavý...

Janadvorackova
19.01.2023 1 z 5

Poněkud patetické.
Rozjezd dobrý, historické zmínky více méně souhlasí.
Ale celek byl hrozně naivní. Prostě nenáročný s minimální info. hodnotou.

pohoda58
01.09.2022 5 z 5

Poutavý román z ponurého válečného období, na tuhle dobu by lidstvo nemělo zapomenout. Doporučuji.

Termaap
16.07.2022 3 z 5

Posloucháno jako audiokniha.

Dějová linka jako taková mě držela v napětí, válečné útrapy obou sester jsem sledovala s velkým očekáváním. Přesto musím napsat, že když bych měla srovnat “HITLERŮV NEVĚSTINEC” s jinými přečtenými knihami tohoto tématu, řadila bych ji mezi ty slabší. Já jsem si přečetla, že jsou postavy dílem autorovy fantazie a jejich osudy jsou také fikcí na pozadí reálných událostí, ale ocenila bych (třeba v rámci doslovu) informace, co je ještě stále vymyšlené a co už ne, stejně tak co se týče oněch postav. I když, abych autorovi nekřivdila, možná jsou obsahem tištěné verze knihy a do audioknižního zpracování nebyly zahrnuty? A nemůžu si pomoci, ale iritovalo mě (stejně tak jako v knize “PORODNÍ SESTRA Z OSVĚTIMI”), když se autor “dostává do hlavy” německým výše postaveným členům SS, i když zde, alespoň myslím, nebyli všichni reální.

MKrat
21.04.2022 4 z 5

Trošku víc ďábelké brutality..ale kdo vííí.??? myslím tím hodně dlouze popisované brutální scény...jinak kniha dějově odsýpá...

DericCaster
29.01.2022 5 z 5

S knížkami na téma holokaustu a koncentračních táborů se poslední dobou docela roztrhl pytel, a tak jsem jednu také vzal do ruky a četl. Knížka se četla dobře a bavila mne. Nemá smysl psát zda je kniha brutální, protože lágry prostě brutální byly... A dnes v teple se lehce moralizuje, ale když dojde na lámání chleba a přežití, tak pud prostě vyhraje a člověk udělá cokoliv...

Lacheta
08.01.2022

Snad nejhorší kniha k danému tématu, jakou jsem přečetl. Kdyby se nejednalo o nejhrůznější a nejsmutnější období 20.st., neváhal bych použít slovo blábol. Z děje přímo vyzařuje nepravděpodobnost, že by to mohlo takto probíhat. Alespoň značná část. A konec už hodně špatný. Vím, že je to fikce ale k důvěryhodnosti nepřispěje popis britských tanků 11.armády při osvobozování Osvětimi. Komplex osvobodil 1.ukrajinský front 27.ledna. Britský plukovník říká, že stejné to bylo, když osvobozoval tábor Bergen Belsen 15.dubna(!) téhož roku. Tam také americký generál nahnal německé civilisty k vizitaci hrůz tábora. Nebyli to Poláci v Osvětimi, což by nemělo ani logiku. Atd,atd. Jinak mám dojem, že imperativ při psaní knihy, byl hlavně šokovat dějem. Ale možná, pravě proto, si najde své čtenáře.

Zara
05.01.2022 1 z 5

(SPOILER) Klasická ukázka mé "milované" lágrové literatury (audiokniha).
To se vezmou základní historická fakta (stačí jen okrajově, kdo by se namáhal s nějakou zdlouhavou historickou rešerší!).
Přidá se více či méně pravděpodobná dějová linie (to vše ve stylu "náhodou jde kolem" a "vtom se objeví").
Směs výše uvedeného se (ale pořádně!) namočí do horké omáčky násilí s řekami krve a s podrobnými popisy sexuálních praktik a na úplný vrch se dosadí třešnička v podobě očekávatelného závěru +SPOILER (pěkně zgruntu, hlavní hrdinka drží pistoli mířící na hlavního padoucha alespoň tři kapitoly).
Diví se pak někdo, že tento druh literatury odsuzuji a považuji ho za nehorázné přiživování se na smutných dějinných reáliích?
Zřejmě zde ale stále platí okřídlené "Vox populi........"

Ditules
10.12.2021 4 z 5

(SPOILER) Tak to zase byl nášup. Popravdě si neumím představit situaci, kdy se v reálném světě opravdu potkali trýznitelé a jejich oběti. Muselo to být strašné a kruté...
Dvě časové roviny a jejich protknutí. V té ,,současné" se mi opět udělalo lehce mdlo ze způsobu, jakým se jedná se starými lidmi v domovech důchodců - ta babča vs. kabelka a lodičky! :D

cornetka
04.12.2021 5 z 5

V knize vystupují vymyšlené osoby, ale téma holocaustu je pravdivé a v knize zpracováno pro mě místy až brutálně a odporně, ale chápu, že to k tomu patří. Ania stála před velkým rozhodnutím, jestli se pomstít nebo jít za spravedlností. Byla ve věku, kdy její rozhodnutí asi i chápu a rozhodně bych ji za něj neodsuzovala vzhledem k tomu, čím vším si prošla a co zažila. “Baví-li” vás holocaust, tuto knihu si rozhodně přečtěte.

LukBook
14.10.2021 5 z 5

Velice zajímavý fiktivní příběh, obsahující ovšem i řadu skutečných věcí. Popisuje chod koncentračního tábora, vyhlazování v plynových komorách, ale i vznik nevěstince, podle nějž se ostatně jmenuje. Ostatně podobný podnik opravdu v Osvětimi existoval. Vedle toho opravdu poutavá zápletka o dvou sestrách s přesahem až do současnosti.

Štítky knihy

odboj pomsta spravedlnost holokaust, holocaust

Autorovy knížky

Steve Matthews
australská
2021  75%Hitlerův nevěstinec