Neústupný horal

Neústupný horal https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374709/bmid_neustupny-horal-lrs-374709.jpg 4 28 5

Highland Defender série

1. díl >

Romantický příběh o lásce, vojenské cti a povinnosti z konce 17. století jakobitské Anglie. Hugh MacIan, dědic nejproslulejšího klanu na Vysočině, vězněný jako válečný zajatec v hlubinách pevnosti Fort William, tají svou totožnost. Tento statečný bojovník přestál utrpení, která ho jen zázrakem nezabila, ale teď se zdá, že ho strhne do pekla zákeřná nemoc. Optimistické, zdatné a okouzlující Charlotte Hillové je líto vězně ležícího v horečkách na marodce pevnosti. Když muž konečně otevře oči utrápené bolestí, uchvátí její srdce. Hugh MacIan vskutku není obyčejný člověk, jenže každý z nich stojí na opačné straně fronty – on je válečník oddaný jakobitské věci, ona je dcerou plukovníka vládních sil –, a v roce 1692 jsou tak jejich světy na míle vzdálené. Po útěku z vězení Hugh využije šance získat dívčinu přízeň, ale zároveň je hnán touhou po pomstě. Je otázkou, zda něžná láska anglické lady bude dost silná, aby odhodlaného horala odvedla z cesty za odvetou…... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

The Fearless Highlander , 2016


více info...

Přidat komentář

rampapa
14.06.2022 5 z 5

Krásný příběh. Miluju knížky o Skotech a Vysočině. Knížka se mi četla úplně sama. Přečtená ano ne za tři hodinky. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Lena79
16.05.2022 5 z 5

Mě se to líbilo. Obecně mám ráda knihy ze skotské Vysočiny, tento příběh byl obohacen o historická fakta. Milostná linka byla jen jakýmsi doplňkem.


orinka3
31.08.2018 1 z 5

Tomu se nedá vůbec věřit, jsou tam nesmyslné situace. Podívala jsem se, kdo to přeložil a jsem si jista, že se překladatelka mlátila smíchy.

mariva
16.08.2018 4 z 5

Knihy ze skotské historie mám moc ráda. Tentokrát nešlo jen o jednoduchý milostný příběh, ale byl vsazen do skutečné historické události, která opět ukazuje krutosti Angličanů vůči Skotům v období bojů o skotskou nezávislost. Nebyla to tedy až taková oddychovka, jak jsem čekala, ale byla to zajímavá četba.

alnahu
15.06.2018 5 z 5

V příběhu ze Skotské Vysočiny nechybí dobrodružství a něžná láska, která se zrodila mezi Hugem Maclanem ,dědicem zdejšího klanu a anglickou lady Charlottou Hill , která je dcerou plukovníka vládních sil. Jejich láska se zrodila ,když byl Hug přinesen těžce zraněný do nepřátelského tábora a Charllot ho ošetřovala. Když se Hugo částečně uzdraví podaří se mu z pevnosti utéct, ovšem na krásku ,kterou zde potkal nezapomene .Červená knihovna ,ale s docela pěkným čtivým dějem.

Štítky knihy

pro ženy červená knihovna romance historické romance

Autorovy další knížky

Amy Jarecki
americká, 1961
2018  79%Neústupný horal
2019  79%Pohledný horal
2018  76%Udatný horal
2021  66%Lady a velitel