Helter Skelter: Skutečný příběh Mansonovy vraždící sekty

Helter Skelter: Skutečný příběh Mansonovy vraždící sekty https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530800/bmid_helter-skelter-skutecny-pribeh-mans-65b179aa1686c.jpg 5 2 1

V létě 1969 vyděsila celou Ameriku série brutálních, zdánlivě náhodných vražd spáchaných během dvou nocí v Los Angeles. Mezi oběťmi byla mimo jiné slavná herečka (a její nenarozené dítě), módní kadeřník a stylista, dědička kávového impéria či spořádaní středostavovští manželé. Zpočátku neplodné pátrání nakonec policii a úřad státního zástupce zavedlo k Charlesi Mansonovi. Tento neúspěšný hudebník, chronický delikvent a samozvaný guru žil v poušti se skupinou oddaných příznivců, především mladých žen. Jaký byl motiv za zdánlivě nesmyslným výběrem Mansonových obětí, a jak dokázal ovládat zejména mladé dívky natolik, že slepě plnily jeho příkazy? Jako státní zástupce pověřený vedením obžaloby získal Vincent Bugliosi do celého případu jedinečný vhled. Jeho kniha je zasvěceným, podrobným líčením událostí, které časem nabyly v americké společnosti téměř mytických rozměrů.... celý text

Detektivky, krimi Literatura faktu
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Helter Skelter: The True Story of The Manson Murders , 1974


více info...

Přidat komentář

meliclu
dnes 5 z 5

Nejkomplexnější pohled na případ, který jednou provždy změnil Ameriku a odzvonil éře hippies, vyprávěný z pohledu státního zástupce, jemuž se ve své době povedlo nemožné – poctivou mravenčí prací vystavět a následně i dovést do zdárného konce obžalobu z několikanásobné vraždy proti Charlesi Mansonovi a spol., ačkoli přímo Mansonovou rukou ani jedna z (těchto konkrétních) obětí nezemřela.

Kniha nenabízí jen vhled do zvrácené mysli člověka, který věřil, že je novým spasitelem, a o své pravdě dokázal přesvědčit desítky dalších, zejména mladých dívek, ale je i vynikající dobovou výpovědí a skvělou sondou do fungování americké justice.

České vydání vychází až po dlouhých padesáti letech a naštěstí není vymazlené jen na pohled, ale i po jazykové a odborné stránce. Jedno velké doporučení.

Štítky knihy

vraždy sekty skutečné kriminální případy

Autoři knihy

Vincent Bugliosi
americká, 1934 - 2015
Curt Gentry
americká, 1931 - 2014

Kniha Helter Skelter: Skutečný příběh Mansonovy vraždící sekty je v

Právě čtených1x
Přečtených1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst30x
Chci si koupit24x
dalších seznamech1x