Helena Rubinstein

Helena Rubinstein https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116859/helena-rubinstein-116859.jpg 4 9 3

Dnešní ženy, které používají zkrášlující prostředky a líčidla a chodí do salonů krásy, vděčí za vše charismatické ženě, Heleně Rubinstein. Z výšky svých sto padesáti centimetrů shlížela tato žena s orlím profilem na svoji firmu, kterou vybudovala z ničeho. Její život je typickým příběhem 20. století o ctižádostivé ženě z východní Evropy, která vytvořila na druhé straně Atlantiku bezkonkurenční ráj pro ženy. Říkalo se, že před Helenou Rubinstein o sebe ženy pečovaly, ale s jejím příchodem se staly krásnějšími. Helena Rubinstein zažila chvíle slávy, ostře sledovaných sporů (s Elisabeth Ardenovou), důvěrných známostí s Picassem a Dalím i rozpad svého majetku v Evropě: co nezničili na starém kontinentě nacisti, zkonfiskovali po nich komunisti. ... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Helena Rubinstein , 2008


více info...

Přidat komentář

karin4338
16.05.2021 5 z 5

Helena bola jedna z prvých business woman, ktorá celý život obetovala honu za krásou v multimiliónovom obchode.
Knižka je napísaná pútavo, a chronologicky popisuje životnú cestu Heleny Rubinstein, ktorá mala to šťastie, že stretla velikánov svojej doby, od Picassa, Dálího, Rotschildovcov, Diora, Balenciaga, mnoho členov aristokracie, atd. Bola veľkou zberateľkou, čo bolo jednou z jej vášní.
Klobúk dole pred ženou, ktorá sa z ničoho vypracovala a do dnes je jej meno pojmom.

Opatov
30.09.2018 5 z 5

Vynikajici biografie, spis roman, o uspesne zene. Konkurencni boj, stridani politickych nalad. Velmi ctive napsano. Zajimave podrobnosti z kosmetickeho prumyslu.


janulka1310
06.09.2013 4 z 5

Životopis obdivuhodné ženy patří mezi opravdu povedené biografie. Příběh Heleny je popsán čtivě a do velmi podrobných detailů. Do knihy jsem se začetla tak jako do nějakého románu. Je to samozřejmě zásluha autorčina, ale určitě k tomu přispívá i naprostá jedinečnost hlavní postavy.

Autorovy knížky

2010  89%Helena Rubinstein