Hejkalov

Hejkalov https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196135/hejkalov-196135.jpg 4 12 4

Kdovíkde, možná právě kousek od vás, je modravý les. Kdybyste sem přijeli vlakem s foťákem, tužkou a blokem, teplými ponožkami a teplou čepicí, poněvadž tu je v noci celkem zima, možná byste... Možná byste dopadli jako dosud málo uznávaný profesor Hejhula. On tu totiž učinil objev hodný Nobelovy ceny. Svérázným způsobem proniká do tajemství, které je pro jedinou lidskou obyvatelku Hejkalova, vdovu Šelestákovou, denním chlebem. Když se na scéně objevuje ještě mluvící kocour, jež je napůl hejkalem, má ubohý zmatený profesor o zábavu postaráno... Anebo ne? Jisté jen je, že ve svém deníku popíše mnoho stran!... celý text

Přidat komentář

KatyM.
06.07.2023 5 z 5

Synonovi se kniha o hejkakech i profesoři i moc líbila. Krásné ilustrace.

Supernova
11.03.2016 5 z 5

Tak naše dítě nadšené spolu se mnou. Příběh zaujal hned od začátku, kniha je pěkně prokládaná deníkem profesora Hejhuly s obrázky, o pěkných ilustracích tady už řeč byla, takže jen potvrzuji. Určitě zajímavý výlet do lesa za hejkaly :)


Danafantom
14.10.2015 3 z 5

Souhlasím s Taťkou Hrabošem. Neúspěšný vědec Hejhula - nic zajímavého pro malé dítě. Hejkálkové docela povedení.

Taťka Hraboš
25.01.2015 4 z 5

Nevím, nakolik našeho prcka zaujal příběh, ale vydržel čtení až do konce knihy. Nápad není špatný, postavičky Hejkalů i ostatních pohádkových postav jsou půvabné, jen postava profesora Hejhuly mne nějak moc nenadchla. Co se mi opravdu na knížce líbilo, byly ilustrace.

Štítky knihy

hejkalové

Autoři knihy

Michal Vaněček
česká, 1964