Pouštní růže

Pouštní růže https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15679/poustni-ruze-15679.jpg 3 30 7

Hedvábná trilogie série

< 2. díl

Série Hedvábná trilogie 1. TAJEMNÝ CIZINEC 2. POUŠTNÍ RŮŽE Severovýchodní Persie, 1841. Divoká a nespoutaná Juliet Cameronová se v sedmnácti letech provdala za distingovaného viktoriánského gentlemana Rosse Carlisle. Ničivá síla jejich lásky ji však zaskočila natolik, že od manžela krátce po svatbě utekla. Lord Ross po ní dlouho bezvýsledně pátral… Nyní, po dvanácti letech, se znovu setkávají v perské poušti a ohromeně zjišťují, že vzájemné něžné city, které se snažili potlačit, ani trochu nevyprchaly. Před nimi však stojí dlouhá a nebezpečná výprava na záchranu Julietina bratra…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Silk and secrets , 1992


více info...

Přidat komentář

Alinke
30.07.2021 5 z 5

pro mě zajímavě popsaná Buchara v Uzbekistánu a spoustu zajímavých informací na hedvábné stezce. To že to je zamilovaný román s dobrým koncem, bylo o to lepší

Lembac
01.10.2017 5 z 5

První dvě třetiny knížky jsou hodně napínavé a připomínají spíš než román pro ženy nějaký dobrodružný cestopis. Příběh nás zavádí na území Střední Asie první poloviny 19. století, přičemž autorka nešetří barvitými popisy tamějších národů a jejich zvyků, měst a přírody, i když samozřejmě nevím, nakolik je to faktograficky a historicky korektní. V závěru knihy potom graduje jak romantická linka vyprávění, tak i ta dobrodružná, která se mi dokonce zamlouvá o něco víc.
Ross je ideální muž - krásný, vzdělaný, rozvážný, moudrý, statečný, výborný střelec...no prostě vejlupek všech ctností. Čím ho oslnila Juliet se mi rozklíčovat nepodařilo, snad svým temperamentem a živočišností? Důvod jejich rozkolu těsně po svatbě mi přišel...ehm...trochu pubertální, ale je pravda, že Juliet mělo být tehdy jenom sedmnáct. Taky si nejsem jistá, jestli by dvacetiletá svobodná dívka tehdejší doby byla schopna dosáhnout v arabském světě takového postavení, jaké bylo popsáno v knížce. Ale to je celkem jedno, pro mě je tato knížka jednou z nejlepších v žánru červené knihovny.


havrmoni
07.11.2016 4 z 5

Nezbývá než souhlasit s Luccy78. Dodávám,že tuhle autorku mám právě proto ráda,že takový to sladký příjde až v závěru a to se docela na zakončení hodì.

munka
13.06.2015 5 z 5

Pekná kniha, ako píše Luccy78, dozvedela som sa o exotických miestach, kam v živote nepôjdem.
Doporučujem si ju prečítať.

Luccy78
21.04.2015 5 z 5

Tak to mě se kniha líbila. Spíš než milostná romance je to pěkně dobrodružný příběh. Dobrá, uznávám, že v druhé polovině je tam toho erotična trochu víc, ale to mi vůbec nevadí.. Naopak mě velmi zaujala svým popisem exotických míst a kulturou země, kam se nejspíš v životě nepodívám a o lidech, které nejspíš nikdy nepochopím. A přesto je zajímavé se o nich takovou nenásilnou formou něco dozvědět a dojít k přesvědčení, že není nad tekoucí sprchu a splachovací záchod.. Já knihu doporučuji.

Teraka
07.05.2013 3 z 5

Vždy si ráda přečtu román zasazený do minulosti a ne jinak tomu bylo i u tohoto dílka. Knihu jsem zpočátku shledávala jako výbornou, ovšem ve chvíli kdy došlo ke sblížení ústřední dvojice po letech, se z knihy stal laciný popis erotických chvilek, což mě ve výsledku dost zklamalo. Ono se sice říká "sex sells", ale od poloviny knihy v téměř každé kapitole?? Trochu zbytečné ne??

kika 13
30.10.2012 2 z 5

Nechytlo mě to natolik abych si přečetla další volné pokračování.

Autorovy další knížky

Mary Jo Putney
americká, 1946
2015  78%Dáma s tajemstvím
2014  76%Lord v nesnázích
2006  81%Divoženka
2012  80%Nevěsta na prodej
2003  68%Pouštní růže

Kniha Pouštní růže je v

Přečtených44x
Doporučených1x
Knihotéce72x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x