Harry Houdini

Harry Houdini https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148083/harry-houdini-148083.jpg 4 19 19

Životopisný komiks slavného kouzelníka a iluzionisty Harryho Houdiniho. Pro starší děti. Poutavý životní příběh Harryho Houdiniho, nejznámějšího kouzelníka a iluzionisty 20. století. Ještě téměř sto let po jeho úmrtí je Houdiniho jméno stále synonymem riskantních kousků na hranici smrti i neuvěřitelných úniků. Jeho schopnost dostat se ze zdánlivě bezvýchodných situací, společně s obratností, s jakou jednal ve styku s veřejností i tiskem, z něho učinila legendu své doby. Mezi nejpozoruhodnější úniky, které se dosud nepodařilo vysvětlit, patří výzva deníku Daily Mirror dostat se ze speciálně vyrobených pout, únik z nádoby na mléko, čínská vodní mučicí kobka a únik ze svěrací kazajky, kdy byl zavěšen ve výšce hlavou dolů. Jak se chudému a nevzdělanému chlapci podařilo překonat bídu a stát se největším iluzionistou 20. století? Nakladatelská anotace.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Grada
Originální název:

Harry Houdini


více info...

Přidat komentář

ludek.n
08.08.2023 3 z 5

Pravdivý životní příběh zřejmě nejznámějšího kouzelníka a iluzionisty všech dob Harryho Houdiniho převyprávěný americkým spisovatelem Christopherem Welshem a do podoby grafické novely přetvořené výtvarníkem Lalitem Kumarem Singhem je sice určen dětským čtenářům, ale nejspíš jím nepohrdnou ani dospělí komiksoví nadšenci. Přes všechnu jednoduchost a zkratkovitost je to totiž solidní práce, která pobaví i poučí. Směstnat život nejslavnějšího iluzionisty světa na pouhých sedmdesát stran samozřejmě znamená postupovat systémem skoků mezi nejzásadnějšími okamžiky, ať už to znamená přeskočit pět nebo dvacet let. A to je také plusem i mínusem tohoto sešitku. Na jedné straně jsme svědky úžasných a rozhodujících okamžiků v životě Harry Houdiniho, na straně druhé je to jen povrchní seznámení s osudem muže, který ovlivnil celé generace následovníků. Dobře se to čte, hezky se na to kouká, ale tím to také končí. Chybí hloubka a něco, co by tohle dílko vydělilo z průměrnosti.

Booky84
12.05.2023 5 z 5

Zajímavé čtení o opravdovém mistrovi iluzí, o jehož životě jsem skoro nic nevěděla. Příběh se mi moc líbil. Vložení deníkových zápisků a novinových článků je příjemné zpestření komiksu, který jsem si s chutí přečetla.


Isew
22.04.2023 3 z 5

Pokud jste nikdy o Harry Houdinim neslyšeli, tak jako uvedení do iluzionistova života je tento komiks ideální. Ti, kteří o Houdinim už něco ví, tak se mnoho nového nedozvědí, ale jako připomenutí tohoto velmi všestranného a nadaného mistra úniků, to bylo velmi příjemné čtení.

andrii24
05.02.2021

Obratný dlouhán. Oblíbený moment, memento šarád. Rek čarovných rukou. Paganini z varieté roku.

Mercatino
03.01.2021 2 z 5

Docela zklamání, komixy z této edice mám rád, ale zde jsem nenašel propojení s hrdinou. Škoda, snižuje to kvalitu celé série.

triatlet
21.04.2019 4 z 5

Komiksové zpracování o známém iluzionistovi Harrym Houdinim umně doplňují stránky, psané jako deník Bustera Harpera, jehož synovec doprovázel Houdiniho, nebo dobový tisk, který čtou jak Houdini, tak William, Harperův synovec.
Houdini při vzpomínání skáče z přítomnosti (r. 1926) do minulosti.
Příběh se zaměřuje na poslední týdny Harryho Houdiniho a jeho tragické úmrtí.