Život není skákací hrad

Život není skákací hrad https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465853/bmid_zivot-neni-skakaci-hrad-ehf-465853.png 4 63 13

Hamburg série

< 5. díl

Nele už má lásky plné zuby. Umiňuje si, že nová práce u uznávané hamburské PR agentury pro ni bude odteď na prvním místě. Majitel agentury Claas ji pověřil vedením image-kampaně městského politika, jehož preference při výzkumech veřejného mínění dosahují kamsi do výše hlubokého sklepení – z dobrého důvodu, jak se brzy ukáže. Záhy se ukáže, že Claas není pro Nele jen milý šéf, ale že se jí při pohledu na něj vždycky nádherně rozbuší srdce. Ale co když ji zase láska nechá na holičkách a na závěr jí předloží drsný účet?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Meistens kommt es anders, wenn man denkt , 2019


více info...

Přidat komentář

Kaja1
27.03.2023 4 z 5

Mě ta parta z Hamburku baví. Příběh Lennyho mi přiblížil svět lidí s Downovým syndromem, neznám nikoho s tímto chromozomem navíc, o to to bylo pro mě přínosnější. Hamburk si rozhodně přidám na svůj cestovatelský seznam.

Janík511
22.01.2023 3 z 5

Zatím nejslabší, co jsem doposud četla, a to mi chybí přečíst ještě jedna autorcina kniha. Nějak mě nestrhla a posledních sto stran už bylo utrpení a jedno velké klišé. Ústřední dvojice mi neprirostla k srdci, hlavní hrdinka byla husicka, ke konci už mi lezla krkem. Takže nic moc, škoda.


gabriela8704
15.01.2023 5 z 5

Kniha tentokrát více navazuje na předchozí díl. Opět místy špatná korektura ale nic hrozného, oproti cmelakum v srdci je to lepší.

Co se týče děje líbil se mi, je to neotřelé čtení a že to člověk hned nezhlta na posezení vůbec nevadí. Naopak člověk může více nad dějem přemýšlet a vychutnat si dej postupně a po lehoucku.

Lenny33
15.08.2022 2 z 5

Já jsem touto knihou silně zklamaná.
Od autorky jsem kdysi četla Čmeláky v srdci, což byla skvělá a vtipná kniha. Bohužel od té doby se autorka kvalitou ostatních knih této ani nepřiblížila. Obzvlášť tato mi přišla naprostý blábol o ničem.
Kniha je nacpaná nesmyslnými popisy a událostmi, až vlastně jakoby autorce na pořádné propracované vyřešení hlavních dějových linek nezbyly stránky. Autorka nakousla tolik věcí, sáhodlouze popsala tolik nesmyslných událostí a pak to hlavní ukončila v rychlosti na pár stránkách. Nemluvě o tom, že samotný děj byl plný naprostých klišé scén a postav. Nesedl mi styl, příběh ani hlavní postavy.
Další knihy od autorky již vyhledávat nehodlám.

bekule
15.08.2022 5 z 5

Kniha úzce navazuje na předchozí, neboť hlavní hrdinkou je tentokrát spolubydlící Anni z "Kdyby to bylo tak snadné.....",takže se opět setkáváme i s Kaiem a Sebastiánem. Tentokrát pro mě bylo sice hodně nelákavé pracovní prostředí Nele, ale zase musím ocenit seznámení s problematikou rodin s dítětem, vlastně již mladým dospělým s Downovým syndromem.

leny.wood
15.05.2022 4 z 5

Zatím mě autorka nikdy nezklamala, opět další fajn oddechovka.

Nelička
15.03.2022 5 z 5

Jo, tak tohle mě vyloženě bavilo. Nejvíc asi oceňuju, že celá kniha nebyla jen lovestory dvou lidí. Opravdu hodně osvěžujícím prvkem byl Lenny. Děkuji za něj a doporučuju všem, kdo chtějí sáhnout po milé letní oddechovce...

Ivuska.09
06.02.2022 3 z 5

Předchozí autorčiny knihy se mi líbily více. Ale rozhodně to neznamená, že tato je špatná. Jen na mě byla tak nějak dlouhá. Vadilo mi, že hlavní hrdinka dlouho nevěděla, co vlastně chce. Jinak se román četl dobře, bavila mě fenka Sally a její vztah z hlavní hrdinkou. I chlapec Lenny s Downovým syndromem.

LaBobule
19.11.2021 5 z 5

Na knihu jsem se opět moc těšila. Autorku mám moc ráda. Příběh se čte hezky, ale... ten konec mohl skončit dříve. Přišlo mi to už takové natahované a zbytečně. Autorka poukázala na rodinu, kde vyrůstá Leny s Downovým syndromem. Takže toto téma přidává knize určitý přesah. Není to jen obyčejná lovestory. Líbí se mi, že se v knize objevují i hrdinové s předešlých dílů. Nejvíc se mi libí taxikář - funguje v knize jako ,,psychoterapeut".

alzbeta4340
23.10.2021 4 z 5

Obyčejný, přesto příjemný příběh. Takové pravé odpočinkové čtení. Postava Lennyho se mi zdála idealizovaná, ale možná taky ne, nemám praktické zkušenosti. Tentokrát mě v knize hodně zaujaly německé reálie (městská slavnost a také jídlo složené z fazolí, hrušek a slaniny ?!), o kterých jsem doteď nevěděla.
Všechny postavy byly sympatické, pěkná kniha.

knihomolkaL
10.10.2021 5 z 5

(SPOILER) Tuhle spisovatelku mám moc ráda a vlastně jsem se k její první knížce dostala náhodou, když jsem ji zahlédla vrácenou v knihovně. Strašně se mi líbil obal a název knihy Čmeláci v srdci. A tak jsem postupně přečetla vše, co u nás vyšlo.
Knihy Petry Hülsmann jsou propojené jedním městem - Hamburkem a postavou, která je jakoby takovým "rádcem" v nejtěžší chvíli a vždy se objeví v pravý čas - taxikářem Knutem.
Každý její román je o lásce a přátelství, ale také vždy obsahuje nějaké hodně závažné téma, jako např. v této knize - postava Lennyho s Downovým syndromem.
Moc jsem si další knihu od Petry Hülsmann užila, fandila jsem hlavním hrdinům Nele a Claasovi, samozřejmě také jejímu bratrovi Lennymu. Ráda jsem se zase setkala s postavami z předešlých příběhů. A také jsem se i nasmála, viz scéna s focením politika u moře.

Pípasek
22.07.2021 5 z 5

Nebo-li "Jednou jsi dole, jednou nahoře", jak zpívá pan Werich. Krásný příběh ze života rodiny, která se vyrovnává i s postižením syna

mysterygirl
07.07.2021 4 z 5

Muj milacek byl Lenny.
Skvela kniha, ale nemuzu se ubranit dojmu, ze za me asi nejslabsi od autorky.
Tak trochu bez napadu, spis jako by kopirovala jine. Ale ono je tezke dneska vymyslet originální pribeh.
Nicmene, stale patří a bude patriz mezi me nejoblibenejsi autory.