Stín temné královny – Vrazi

Stín temné královny – Vrazi https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57882/bmid_hadi-saga-stin-temne-kralovny-vrazi-D9r-57882.jpg 4 176 11

Hadí sága série

1. díl >

Na vzdáleném Novindu započalo vojsko Smaragdové královny tažení za dobytí celého kontinentu. Jde o novou intriku Pantathianů s cílem zmocnit se Kamene života v Senthanonu? Ostrovní království nutně potřebuje vědět, co se na Novindu děje. Calis připraví riskantní plán, který počítá s vysláním speciálně vycvičeného oddílu. Komanda mrtvých mužů, odsouzenců na smrt, kteří už nemají co ztratit a na této výpravě dostanou poslední šanci. Toto je příběh dvou přátel, kteří se stali jeho členy.…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Shadow of a Dark Queen , 1994


více info...

Přidat komentář

Luigi1
19.09.2023 5 z 5

Těším se na další díl

Eapoet
24.08.2023 5 z 5

Tohle je podle mě to nejlepší, co Feist napsal. Tedy celá tato série. A navíc se dokázal ve velké části oprostit i od zažitého fantasy modelu, kde se vlastně v rámci příběhu pouze někam cestuje, za pokladem, někoho zabít, něčemu zabránit, někoho zachránit... Variace na Tucet špinavců je zajímavá, ale pro člověka, který zná svět Warhammeru je trochu vyčpělá. Těžko říct, jestli tak v minulosti opravdu někoho nabrali... Ale perfektní kniha. Budu si ji muset v rámci nostalgie přečíst znovu...


Hadati
11.08.2023 5 z 5

Po slabším předělu románů Královská krev a Královský bukanýr týkajících se zejména synů prince Aruthy, Feist nabral druhý dech a pokračuje v psaní historie Ostrovního království.

Příběh se odehrává 25 let po událostech z Královského bukanýra. To dává prostor zcela novým postavám. Hlavní slovo má Erik von Darkmoor, jehož očima je většina knihy převyprávěna. Okolnostmi je nakonec donucen dát se k tajné vojenské jednotce, která má za úkol plavit se na Novindus a zjistit, co mají hadí lidé v plánu.

Kromě Erika jsou tu i další zajímavé postavy jako Rupert Avery, Šo Pi nebo Miranda. Nechybí zde ani staří známý Calis a Nakor. Feist ale nezůstává jen u nových postav, ale také představuje nové národy a rasy. Zatím si ale pro většinu z nich pouze připravuje půdu, aby je později lépe využil (zejména Saury a démony).

První díl Stínu temné královny je pak spíše o osudu Erika a Ruperta, o jejich útěku z domova a o jejich drilování předtím, než se mají stát skutečnými elitními vojáky.

Hobo
22.09.2019 5 z 5

Ano, takto má vypadat dobrodružný příběh, a je jedno, jestli je ze světa reálného nebo fantazijního. Sevřený kolem několika osob, dobře rozvíjený a čtivý. Už se těším na pokračování, v němž se vrazi změní v žoldnéře.

DuncanIdaho
07.06.2019 4 z 5

Čtivé, dobrodružné i zábavné s příslibem do budoucna.

šmerdžito
12.03.2019 3 z 5

Moje prvotina od Feista, od které jsem měl vysoké očekávání, protože mi byl autor doporučen z několik stran. Po přečtení musím přiznat, že jsem spíš zklamaný. Autor píše velice čtivě, takže jsem zhruba polovinu knížky přečetl velmi rychle, ale bohužel se děj začal později vléct a nic moc se nedělo. Po přečtení mám pocit, že autor dokáže psát lépe, a že sága Stín hadí královny je jeho slabší sága. Mám trochu i problém s uvedením multivesmíru, kdy já jako nový čtenář pořádně nepoznal nový svět Midkemie, který mi přišel zajímavý a komplexní, a místo něho jsou mi popisovaný další vesmíry... Z Děje se pak ztrácí pocit důležitosti a naléhavosti. Určitě dám šanci dalšímu dílu, ale zatím mám pocit, že mi neustále něco uniká a že toutou knihou jsem Feista začít neměl.

Ladys
17.01.2019 3 z 5

28.3. 2015
Pomalý rozjezd a náznaky velkých věcí, co teprve přijdou.
To by mi ani nevadilo, ale nějak se mi zdá, že na těch skoro 300 stran se v knize stalo pomálu toho, co by stálo za vyprávění. Hlavně, že jsem ale věděl, co měla jaká postava na sobě a jak se tvářila. To bych ale skoro oželel.
Samozřejmě, že kdybych býval četl tuto ságu hned po Trhlinových válkách a Sáze o Impériu, bylo by to lepší, protože jsem skoro zapomněl postavy, které zde autor připomíná, ale i tak se mi tento díl i přes drobné výhrady líbil a pustím se do dalšího.
17.1. 2019
Zkouším Hadí ságu podruhé.
Oba přečtené díly se mi nějak vykouřily z hlavy a tak jsem po nich sáhl znovu. A už chápu, proč jsem si nemohl nic vybavit.
Skoro celou první knihu se nic zásadnějšího neděje. První díl bych klidně zkrátil na sto stran. Ale i tak se těch tři sta četlo paradoxně dobře.
Tak teď tedy čtu podruhé druhý díl....

kilometr
09.01.2019 3 z 5

Po knize jsem sáhl v podstatě jen proto,že jsem neměl možnost jiného čtení.Na dlouhé zimní večery je to slušná zábava,ale jedná se pouze o průměrnou fantasy,která takovému Conanovi nesahá ani do pasu.50%.

Peti
28.01.2015

První kniha z hadí ságy povypráví o tom, jak se Erik a Rup stanou vojáky v armádě, která má důležitou misi na Novidusu. Příběh se rozjížděl velice pomalu, ale ke konci jsem se začala velice těšit na pokračování.

Eldar80
29.09.2014 3 z 5

Feist se opět překonal. Ale v tom negativním slova smyslu. Celá kniha je vlastně jakýsi začínající monumentální úvod. Pokud vám vadilo čekání na začátek děje v Mágu Učedníku, tak zde se připravte na fakt, že celá kniha je jakýmsi začátkem. Začátkem, který až v úplném závěru ukáže naději na lepší příběh. Kniha tedy ke konci slibuje hodně. Bohužel se však nedá kniha ohodnotit za to co teprve slibuje. 70%

MiaVa
13.01.2014 5 z 5

Krasny poutavy pribeh. Moc se tesim az si pujcim dalsi :-)