Hádanky a hlavolamy Sherlocka Holmese – úniková hra

Hádanky a hlavolamy Sherlocka Holmese – úniková hra https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461467/bmid_hadanky-a-hlavolamy-sherlocka-holme-5NI-461467.jpg 3 5 4

Deset interaktivních případů čeká na vyřešení. Připojte se k doktoru Watsonovi a pomozte mu se sledováním stop, které mu zanechal jeho přítel, věhlasný detektiv Sherlock Holmes. Abyste záhadu rozlouskli, musíte postupovat krok za krokem a zdolávat jednu nástrahu za druhou. V jednotlivých kapitolách naleznete hádanky složené z úseků, které do sebe navzájem zapadají a s nimiž si musíte poradit, abyste mohli pokročit k dalšímu úkolu. Někdy využijete znalosti, které už máte z dřívějška, jindy na vás čeká zcela nová úloha, při níž vám nezbývá než provětrat své mozkové závity a podívat se na věci z netradičního úhlu. Vydejte se za dobrodružstvím, pátrejte, využívejte svůj důvtip a luštěte jednotlivé hlavolamy, abyste unikli z nastražené léčky.... celý text

Literatura naučná Záhady
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Escape Room Puzzles , 2018


více info...

Přidat komentář

hetty64
22.02.2022 3 z 5

Jsem právě v polovině knihy a jejího luštění. Přes hodinu jsem tu přemýšlela nad jedním úkolem z kapitoly Kostel. Všechny nápovědy přečteny 3x, avšak mé řešení nedávalo smysl. A tak jsem mrkla do řešení, které uvádí kniha... A ejhle, ono je ta šifra v knize špatně! A nestalo se mi to poprvé. Už v předešlých kapitolách jsem objevila drobné chybky, ale toto byla velká chyba, která vede k neřešitelnosti úlohy. Škoda.
Jinak je kniha velmi zajímavá a poutavá s originálními (ne vždy) úkoly,které potrápí mozkové závity.
NE pro děti - obtížná.

Albert7
26.12.2021 1 z 5

Musim trosku reagovat na zvlastni petihvezdickove komentare predemnou.

Kniha je hodne pekne graficky zpracovana a je skoda ze mechanika hadanek v ni neni to co by mela byt.

Logika a pozadovany usudek u hadanek nabira hodne velke tempo. (Napr. Sifru v prvni kapitole date za deset vterin prvnim pohledem, ve druhe uz clovek zkysne minimalne hodinu a to jeste vyzaduje hodne velkou dedukci a predstavivost, protoze k urcitym usudkum tam voditka nejsou. I po precteni reseni jsem si rikal “a na ten posledni krok jsem mel prijit jak?”).

Mam za sebou hodne sifrovacich her a zazitku a musim rict ze obtiznost sifer neni v teto knize dobre rozlozena. Pro deti to neni, u dospelich je velice rychle potreba dedukce absolventa sifrovacky Tmou.

Obtiznost byva vynahrazena repetitivnim delanim jednoducheho ukonu(50x opakovani posunu pismenka v abecede) nebo ohranou klasickou hadankou ve stylu “Komu patri ryba”.

Pribeh je mozna pekny ale hodne lidi se uvari na hadankach. Pripadne mi ze autor s sifrovanim moc zkusenosti nema.
Detem bych to znovu nekoupil a pokud dojdete do bodu kdy preskakujete hadanky, je vlastne klasicka normalni kniha o Sherlockovi lepsi.
Za me zustavam u exit games nazivo.


Ronnie68
21.11.2021 4 z 5

Zajímavý příběh hry ... některé úkoly jsem se pokoušela rozluštit, ale jiné mi nešly ... asi na to nemám takovou hlavičku ...

Netopyr07
10.06.2021 5 z 5

No, přátelé... ze mě detektiv nebude. Knihu jsem měla půjčenou z knihovny, takže jsem nic nevystřihávala... Ale matematické úlohy taky nejsou zrovna pro mě :-) Nicméně jsem se OPRAVDU pobavila!

Štítky knihy

rébusy Sherlock Holmes šifry hádanky hlavolamy gamebooky únikové hry, únikovky

Autorovy další knížky

2019  100%Hádanky a hlavolamy – Úniková hra
2021  64%Hádanky a hlavolamy Sherlocka Holmese – úniková hra