Hrad temnoty

Hrad temnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41194/hrad-temnoty-41194.jpg 3 16 2

Grailquest série

1. díl >

Otevřete tuto knihu a stanete se jedním z jejích hrdinů, rytířů kulatého stolu na dvoře krále Artuše. Ale pozor, čeká vás obtížný úkol. Královna Guinevera byla unesena čarodějem s očividně nedobrými úmysly a zachránit ji budete muset vy – všichni ostatní mají právě na práci něco jiného…

Literatura světová Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Polaris
Originální název:

The Castle of Darkness , 1984


více info...

Přidat komentář

ParallyShawy
26.09.2022 4 z 5

Tohle byl můj první gamebook v životě, takže proto se mi to tolik líbilo. Z dnešního pohledu se nejedná o tolik promakanou knihu svého druhu. Vyskytuje se zde poměrně málo odkazů.

Morbidus
04.03.2021 2 z 5

Tuhle knižní sérii jsem (podobně jako další gamebooky) hrál, když mi bylo nějakých „-náct“. Tehdy se mi velice zamlouvala. Dnes, když už mám něco načteno a nahráno (shodou okolností jsem v nedávných dvou gameboocích taky prolézal temné hrady), to vidím krapet jinak.
Kamenem úrazu je herní mechanika. Je zde velké množství „instantí smrti“, takže mnohdy stačí špatně padnutá čísla a je hotovo. Což zamrzí o to víc, že občas se smrtícím místům nedá vyhnout. Dále, kreslit si mapu je sice chvályhodné, ale možnost se vrátit by mohla být uvedena i v textu... kde některé body stejně nevedou tam, kam by měly. A do třetice, hlavní postava poněkud neporazitelná (zejména po nálezu jistého předmětu), takže veškeré souboje včetně finálního střetnutí se pak jeví jako fraška.
A proč tedy dvě hvězdy? Autor se nebál do děje uschovat pár hádanek, kde hráč musí použít svou hlavu, což vždy ocením. Navíc je vše psáno s nadsázkou a specifickým humorem, což už za přečtení stojí. Persony jako čaroděj Merlin či Poetický ďábel (který nutí ke kreativitě, což je další plus) si nejen zapamatujete pro jejich charakter, ale hrají roli i v dalších knihách série.
Jako odrazový můstek série se to dá, ovšem jako samostatný kus nic moc.


Štítky knihy

gamebooky

Autorovy další knížky

J. H. Brennan
irská, 1940 - 2024
2000  50%Hrad temnoty
2000  60%Dračí sluj
2002  60%Říše chaosu
2001  66%Cesta hrůzy
1996  75%Nostradamus: vize budoucnosti

Kniha Hrad temnoty je v

Právě čtených1x
Přečtených32x
Knihotéce28x
Chystám se číst10x
Chci si koupit4x