Gigantická zlovestná brada

Gigantická zlovestná brada https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500102/giganticka-zlovestna-bradaeX7XpJ-i2H-.jpg 4 3 1

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , OZ Brak
Originální název:

The Gigantic Beard That Was Evil


více info...

Přidat komentář

trudoš
24.10.2022 4 z 5

Tenhle komiks prostě nelze nemilovat, už jen pro tu fantastickou kresbu. Nic pro milovníky realistické linky, ale kdo rád trochu toho abstraktna a satiry v čisté tužce, zákonitě si zde přijde na své. Stephen Collins kreslí nádherně a velký formát 210 na 300 dává jeho decentním karikaturám vyniknout, což ještě podtrhuje perfektní technická i redakční práce ze strany nakladatelství Brak. Klobouk dolů.
Scénář se přitom nese v podobném duchu, jako vizuální stránka příběhu. Je to celé postavené na jedné velké metafoře se spoustou rýpnutí do spořádané a úhledné společnosti, jakou by kolem sebe chtěli mít určití lidé. Přičemž vše, co narušuje zaběhnutý řád je automaticky špatné, pocházející přímo z mysli ďáblovy, třebaže do osobního prostoru nejvíce křičícího jedince to častokrát ani nezasahuje. To, co autor vyjadřuje svou bláznivou historkou, lze vztáhnout na spoustu věcí, aktuálních i minulých, a jsem, bohužel, přesvědčen i o tom, že situace za pár desítek let nebude vůbec v ničem jiná.

Autorovy knížky

Stephen Collins
anglická, 1980
2022  87%Gigantická zlovestná brada