Ghetto ve stínu zločinu

Ghetto ve stínu zločinu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506418/bmid_ghetto-ve-stinu-zlocinu-CRq-506418.jpg 3 5 3

Za panování Rudolfa II. nastává zlatý věk židovstva, přesto vznikají v české společnosti protižidovské nálady. Jejich nositelé se neštítí ani vraždy, aby zavdali příčinu k protižidovskému pogromu. Tomu se snaží všemi prostředky zabránit bohatý židovský bankéř Maisl. Vyšetřováním je pověřen Maislův adoptovaný syn Nathan, který musí co nejdříve rozmotat propletenec vztahů tehdejší společnosti a vypátrat vraha dřív, než udeří znovu…... celý text

Přidat komentář

Dandulka
18.10.2023 2 z 5

Moderní výrazy v příběhu z počátku 17. století? No, to snad ne! Zakomponování historických dat je místy velmi násilné a necitlivé. Zatím nejhorší historická detektivka, jakou jsem četla.

orinka3
24.07.2023

Děkuji předchozí čtenářce babicce_amalce. Právě jsem to začala číst a dojem mám ten samý. Jakoby opsané z Císařova pekaře, navíc ještě moderní mluva v té době.....nene, nehodnotím a radši hned odkládám.


babicka_amalka
23.04.2023 2 z 5

Velká splácanina... a velké zklamání! Spousta skutečných historických a všeobecně známých faktů a popisů tehdejších reálií, osudů tehdejších významných i méně významných osob, to vše "okořeněno" několika židovskými anekdotami a popisem židovských zvyků. Pospojováno pak násilně rádoby detektivním pátráním po pachatelích několika vražd.
Pan Grmolec věru není zručným spisovatelem - nuda, křečovitost.... velmi jsem se musela přemáhat, abych těch pár stránek (naštěstí) nepříliš rozsáhlé knihy vůbec dokázala dočíst. Bohužel to není moje první negativní zkušenost s autorem. ale holt člověk je někdy nepoučitelný a stále doufá, že "tentokrát to snad bude lepší". Nebylo. Škoda, mělo to slušný potenciál, který však byl i tentokrát promarněn.
Ty dvě hvězdy jsou za pěknou obálku.

Kniha Ghetto ve stínu zločinu je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce37x
Chystám se číst12x
Chci si koupit1x