Gejša - Jedinečný svět tradice, elegance a umění

Gejša - Jedinečný svět tradice, elegance a umění https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162423/mid_gejsa-jedinecny-svet-tradice-elegan-GSw-162423.jpeg 5 16 4

Hluboko v moderních městských aglomeracích japonských měst leží hanamači neboli květinová města. Uprostřed dopravního ruchu, neonů a betonu představují tyto úzké uličky a tradiční dřevěné řadové domky úplně jiný svět, elegantní a nenápadný jako skalní jezírko v džungli betonu. Hanamači jsou domovem zcela odlišného způsobu života, než jaký panuje v okolním světě. Jejich kulturu tvoří spletitý dynamický systém řemeslníků a umělců s hustou sítí vztahů, kterou řídí přesná pravidla společenského chování. A to za jediným účelem - oslavou umělecké a tělesné krásy profesionálně vyškolených společnic. Tajemný, fascinující svět dávných tradic a rituálů, všechno, co si umíte i neumíte představit pod pojmem gejša - obřady, historie, oblékání, výchova, umění....... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Geisha , 2003


více info...

Přidat komentář

jirka9453
26.04.2021 5 z 5

Nádherně zpracovaná kniha plná obrázků, informací a zajímavostí z uzavřeného a lákavého exotického světa živoucích umělkyň.

hellena1523
03.01.2020 4 z 5

Nádherně zpracovaná kniha. Spousta fotografií, čtivě napsané informace - já byla velmi spokojená.


Tatsume
03.06.2016 5 z 5

Nádherná kniha nejen o gejšách jako takových, ale také o jejich životě a jejich postavení ve společnosti. Doporučuji každému, kdo se zajímá o Japonsko a jeho kulturu, mně to velmi pomohlo pochopit některé věci, které mi dosud unikaly.

notburga
08.08.2015 5 z 5

Toto by měla být základní kniha milovníků gejš. Sáhněte po ní ještě před tím, než se pustíte do čehokoliv jiného. Pomůže vám ujasnit si dojmy, které jste nejspíš získali ze slavných filmů a vyznat se v označeních, která používá mistr Saikaku. A nic vás nepoučí o jemných nuancích oblečení gejš tolik, jako možnost obléct si je.

Štítky knihy

Japonsko tradice gejša japonská kultura zvyky a obyčeje

Autorovy knížky

2006  94%Gejša - Jedinečný svět tradice, elegance a umění

Kniha Gejša - Jedinečný svět tradice, elegance a umění je v

Přečtených27x
Doporučených4x
Knihotéce28x
Chystám se číst19x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x