Galerie aneb Arturovo dobrodružství

Galerie aneb Arturovo dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242362/mid_galerie-aneb-arturovo-dobrodruzstvi-VpC-242362.jpg 4 5 3

Kniha Galerie aneb Arturovo dobrodružství vychází v koedici s Národní galerií. Vznikla tzv. pop-up technikou – pohyblivých ilustrací, které posouvají příběh do další roviny, takže ožívá a stane se pro děti hrou a zábavou. Leporelo vypráví o klukovi Arturovi (pozor, bude vám odněkud povědomý!), namalovanému v obraze neznámého autora. Artur se však ve svém obraze nehorázně nudí, a tak se rozhodne z něj utéct a hledat štěstí jinde. Postupně se skamarádí s postavami v obrazech, které visí v galerii českého umění 20. století. Potká se s Kleopatrou od Jana Zrzavého, prochází se kosmickou krajinou Františka Kupky nebo se proletí balónem v obraze Kamila Lhotáka... Dětem se v dobrodružném vyprávění představují významné obrazy českých malířů, ale i směry, které umělci představují. Dostanou se jim do povědomí a mohou tak vzbudit zvídavost dětí a zájem o další vzdělávání v oblasti umění. Součástí knížky je také kufírek, symbol Arturova putování galerií a jeho cesty za dobrodružstvím. Slouží zároveň jako pouzdro pro knihu – zde je uloženo také leporelo Moje Galerie, které si malý čtenář může sám dotvořit. Jde tedy o jakousi vlastní galerii dítěte, kde může dál hravou formou pracovat s obrazy, které v galerii vidělo a o nichž četlo. Obraz tak může znovu ožít kouzlem dětské fantazie.... celý text

Přidat komentář

eliska2106
27.07.2022 4 z 5

Zaujalo mě, že kniha vznikla jako klauzurní práce, takže autorka nejspíš neměla moc předchozích zkušeností. Přesto je krásně zpracovaná, nápaditá. Trochu mi nesedí leporelové vydání s větším množstvím textu, ale je pravda, že odolná knížka je pro děti vhodná a příběh je pěkný, věřím, že bude děti bavit. Taky se mi líbí využití podpisů autorů ke grafickému ozvláštnění a vyznačení názvů obrazů v textu :)

Micheline
08.08.2016 5 z 5

Úžasná kniha pro děti. Přečetli jsme ji na jeden zátah, kluci byli naprosto nadšení a spokojení. Už máme naplánovaný výlet do Prahy do Národní galerie, musíme přece vidět i originály :o)) Autorce moc děkujeme za skvělou knihu!


haaabi
17.05.2016 5 z 5

Tuto knížku jsem nasyslila dopředu, s tím, že ji dám dětem až budou větší (momenálně 3,5 a 5 let), aby neponičily pohyblivé obrázky a okýnka. Dneska jsem se do ní ale začetla (až jsem ji vcukuletu přečetla) a myslím, že ji už klidně můžu dětem číst. Text je velmi jednoduchý, pohádkový, z obrázků budou děti nadšené a úplně se těším až si potom jednou ve škole při výuce výtvarné výchovy řeknou: jéé, to znám, to je přece Kupka, Zrzavý,... :-) Moc krásná knížka, stojí za ty peníze. A svělý je taky pracovní sešitek, který si můžou děti dotvořit.

Autorovy další knížky

Marcela Konárková
česká, 1988
2015  80%Galerie aneb Arturovo dobrodružství
2017  100%Byl jednou jeden domeček