Frida Kahlo doma

Frida Kahlo doma https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421755/bmid_frida-kahlo-doma-bX4-421755.jpg 5 19 7

Frida Kahlo doma ukazuje vliv mexické kultury a tradic, Modrého domu i jiných míst na tvorbu a život významné malířky. Bohatě ilustrovaná kniha přináší nejen ukázky z tvorby Fridy Kahlo, ale i fotky z rodinného archivu. Pozornost se věnuje i místům, kde žila, což čtenářům přináší komplexní vhled do duše milované umělkyně.

Literatura světová Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Frida Kahlo at Home , 2016


více info...

Přidat komentář

synchronicity44
07.01.2022 5 z 5

Perfektní kniha o vyjímečné ženě.

Kristuflina
02.01.2022 5 z 5

Nádherně zpracovaná kniha. Spousta doprovodných fotografií, detailní popisy některých obrazů, chronologické uspořádání vyprávění o životě Fridy v kontextu doby. Za mě jsem moc ráda, že mám knihu doma. Je opravdu krásná.


mysa.cek
21.03.2021 5 z 5

krásna kniha :) páči sa mi chronologické usporiadanie Fridinho diela, aj výklady k obrazom v kontexte doby a jej života. príjemným prekvapením je aj množstvo fotiek.

pravdepodobne to dokazuje, že nerozumiem umeniu, ale najviac sa mi páči Fridin nákres Modrého domu pre Emmy Lou :)

artlucie
06.03.2021 4 z 5

Na tuhle knihu jsem se strašně těšila, několik týdnů jsem zvažovala, jestli do ní investovat a nakonec jsem to s tím očekáváním asi trochu přehnala. Obrazový doprovod je parádní, popisy některých obrazů, jejich detaily, fotografie ze soukromí, historie rodiny a zasazení do domova-Mexika... to všechno bylo na knize skvělý, absolutně. Ovšem pro mě, jako pro člověka, který o Fridě už něco ví, to bylo nějak málo osobní. Hodně se mluvilo o Diegovi a i když k Fridě patří, celkově jsem očekávala víc citové vyprávění zaměřené na Fridu. SUbjektivní pocit. Jsem si vědoma toho, že jsem náročná, kniha zaslouží vysoké hodnocení.

klaraskolkova
14.07.2020 5 z 5

Graficky nádherně zpracovaná kniha, po obsahové stránce také nezaostává. Doporučuji všem, kdo se chce dozvědět co nejvíce detailů z Fridina života. Kniha obsahuje mnohé Fridiny obrazy i s popisem a kontextem, ve kterém každý z nich vytvořila, doporučuji tedy i pro ty, kteří o Fridě a jejím díle zatím nemají hlubší znalosti.

horkosladka
02.03.2020 4 z 5

Frida jako žena i malířka je pro mne velkou inspirací. Ráda čtu knihy o jejím životě. Její styl je jedinečný. Síla Fridy Kahlo tvořit, milovat a být činorodá a osobitá navzdory těžké nehodě, která ji způsobila celoživotní následky, mne nikdy nepřestane fascinovat.

Barticek
15.01.2020 5 z 5

Ideální kniha pro ty, kteří mají rádi umění a životopisné knihy. Velké plus je hodně fotek.

Štítky knihy

Frida Kahlo, 1907-1954

Autorovy knížky

2019  92%Frida Kahlo doma