Fretka jako domácí zvíře

Fretka jako domácí zvíře https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89008/fretka-jako-domaci-zvire-89008.jpg 4 10 2

Autorka vysvětluje, jak správně chovat fretku, aby zůstala zdravá a přítulná. Text je psán srozumitelnou formou a je doplněn množstvím barevných fotografií a ilustrací. Od tchoře k fretce. Výběr jedince. Co všechno fretka potřebuje. Základní pravidla chovu. Správná výživa. Nemoci. Freťata. Naučte se fretce porozumět.

Přidat komentář

Skallarix
30.07.2017 5 z 5

Petra Neradžičová přináší tuto malou příručku, která je opravdu praktickým průvodcem pro chovatele. Obzvláště bych knihu doporučil nejen začínajícím chovatelům a lidem, kteří se teprve rozhodují, zda-li si roztomilou kunovitou šelmu pořídí, ale i těm, kteří mají fretku nějaký ten pátek doma. Sic je třeba kniha na první pohled počtem stránek stručná, je velmi komplexní a odborná, zároveň psaná tak, aby ji pochopil i neznalý oboru. Autorka seznámí čtenáře s problematikou fretek, jejího chovu a původem, typickým chováním a varuje před tím, co může majitele potkat. Proto také i sama zmiňuje, jak je důležité tyto informace neustále mít na paměti a řídit se jimi.

Jediné, co bych knize vytknul, ačkoliv to není chyba, jen holý fakt - už je staršího data vydání. Ve své době tu mnoho vybavení, krmiv a potřeb pro chov fretek nebylo a tak autorka radí jak co nejlépe improvizovat, jak a co zařídit, aby fretka nestrádala a měla se co nejlépe. Ano, na jednu stranu, skvělé praktické rady i dnes, jen už spoustu věcí, které se snaží autorka nahradit, pořídíte dnes už vcelku levně a jednoduše. Co se týká finanční stránky věci, věřte, že fretka vyjde rozhodně na více jak dvě stě korun měsíčně. Inflace dělá své. A co se týká stravy, dnes je tu spousta druhů krmiv, ale někdy, někdy když vidím jejich velice nevhodné složení, je lepší se vrátit ke stravě, kterou můžete fretce připravit sami.

jaspa
03.08.2015 5 z 5

Asi vše, co chovatel potřebuje vědět. Detailně. Žádné minimalistické povídání pro děti.


Štítky knihy

fretky chovatelství, chov

Autorovy další knížky

2000  96%Velká ilustrovaná encyklopedie Fyzika-Chemie-Biologie
1999  86%Fretka jako domácí zvíře
2002  75%Fretka