Frank Sinatra: Filmové dědictví

Frank Sinatra: Filmové dědictví https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284507/bmid_frank-sinatra-filmove-dedictvi-d5A-284507.jpg 4 12 7

Kariéra Franka Sinatry trvala více než pět desetiletí a zřídkakdy je k vidění. Filmová historie je plná hvězd, které stvořily Hollywoodská studia. Občas se však objeví člověk, který se stane světovou hvězdou, i když k tomu zdánlivě nemá vůbec žádné předpoklady. Nevypadá a nechová se jako budoucí hvězda, jak jsou lidé z oboru zvyklí. Frank Sinatra byl typickým příkladem takového člověka. Dědictví jeho práce stojí na rozdíl od mnoha jeho vrstevníků na jeho obrovském talentu a schopnosti přizpůsobit se mnoha naprosto odlišným žánrům – napřed jako zpěvák a tanečník, pak jako dramatický i romantický herec a konečně jako „ostrý hoch“ a akční hrdina. Sinatra také citlivě napadal ideály tehdejší doby. A zároveň byl dostatečně skromný a neváhal se od svých zkušenějších kolegů učit, jeho herecký styl byl svěží a instinktivní. Získal Oscara v době, kdy takto oceňovaní byli především herci, kteří herectví studovali. Autor této knihy přináší úžasný soubor, popisující dílo jedné z největších hollywoodských hvězd. Jeho nezapomenutelné role ve filmech Von Ryanův Expres,Paříž v letním parnu,Robin a 7 maskovaných, Mandžuský kandidát,Cesta kolem světa za 80 dní. Kniha obsahuje též více než dvě stě fotografií s komentáři Sinatrových kolegů a spolupracovníků, včetně esejí svých dětí Nancy, Tiny a Franka juniora. Popisuje transformaci ze skvělého zpěváka ve filmovou hvězdu, držitele Oscara až k jedné z největších ikon v historii kinematografie.... celý text

Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Cinematic Legacy of Frank Sinatra , 2016


více info...

Přidat komentář

andrii24
30.12.2023

Hlasité lásky, vrásky. Trasy módemana ve fraku. Všechny stránky znělé "vatry," barvy ohnivého melodika. V módu procítěné uhlazenosti, charismaticky planoucí vzlykavosti. Magie chlapáckého témbru, sametového "vyprávěcího" barytonu, jenž si střihl i trnoví. Vytáhl sinavý cíp z mokasín.

Kopta
23.08.2023 3 z 5

Je trochu smutné, že v Česku existují dvě knihy o Sinatrovi. Jedna je prakticky nedostupná a druhá se mi věnuje čistě heslovitě a z pohledu herectví. Zajímavé, ale v něčem docela jednoduché. Těžko si představit, že bych za toto dal nějaký ranec peněz, i když jsem fanoušek. Chápu princip takovýchto formátů, ale ve výsledku princip spočívá v tom, že kdyby něco napsal knihu o rohlíku, bylo by na každé stránce: "Je bílý." - "Je rohatý." - "Je moučný."


cathyblack
11.12.2022 4 z 5

Krásná kniha plná fotografiíí herce, mafiána, zpěváka... nádhernýho chlapa. Za mě super knížka, koupeno ve výprodeji za 99 korun. Což je uplně zadarmo, za tu nádheru.

milamarus
03.04.2022 5 z 5

Těžká, ale krásná! // Přidávám štítky a dávám maximální počet hvězdiček. // Pokud ho zrovna posloucháte, nebo si chcete odpočinout a hledáte knihu, kde obraz vítězí nad textem, volte tuto. // Kromě Franka uvidíte taky Jane Russell, Shelley Winters, Doris Day, Kim Novak, Grace Kelly, Sophiu Loren, Virnu Lisy a mnoho dalších. // Bravo!

1amu
01.03.2020 4 z 5

PROFESÍ ZEJMÉNA ZPĚVÁK, PŘESTO VŠAK DOKONALÝ I VE FILMU .
Držitel Oscara za vedlejší roli (1953) ve filmu Come back.
Narozen 12.12.1915, + 1998. Celkem 4x ženatý, (nejdéle to vydržel s poslední manželkou Barbarou Marx- 22 let).
Ti z vás, kteří viděli vynikající film Kmotr, víte že postava jazzového zpěváka Johnny Fontaina byla kopií Sinatry. Zpěvák byl totiž léta sledován FBI, kvůli stykům s mafií. Obvinění se později prokázala jako nedůvodná.
F.Sinatra se stal držitelem ceny Grammy celkem 11x !
Jde o mého nejoblíbenějšího zpěváka a skladby : Strangers in the Night, My Way a zejména filmová New York, New York jsou bezkonkurenční.
Jde o kvalitní knihu doplněnou množstvím fotografií a její místo v knihovnách milovníků kvalitních filmů i hudby je zaručené.

Opatov
28.02.2020 5 z 5

Sinatra a film a spousta fotek. Skvělá knížka o filmovem úspěchu skvělého zpěváka.

doktorking
18.09.2017 5 z 5

Psát tu cokoliv k takové ikoně jakou byl Frank Sinatra je úplně zbytečné.Co se knihy týče je to rozsáhlá sbírka Sinatrovi bohaté filmografie doplněná nádhernými fotografiemi.Na Sinatru tu také vzpomíná jeho rodina.Takhle si představuji že by měla vypadat každá biografie.V knize už je samotná radost jenom listovat a i když sem měl rád Sinatru spíše po hudební stránce tak i jeho filmy zůstanou navždy filmovým dědictvím jedné z největších hvězd 20 století.

Štítky knihy

film plakáty černobílé fotografie

Autorovy knížky

David Wills
australská
2016  83%Frank Sinatra: Filmové dědictví