Francie autem

Francie autem https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517906/mid_francie-autem-G05-517906.jpg 5 1 1

Zažijte autentickou Francii! 24 tras vás povede po málo frekventovaných cestách na kouzelná místa typická pro různé kouty Francie. S podrobnými mapami, jasnými pokyny a radami k provozu na silnici bezpečně dorazíte do cíle i bez mobilu. Naplánujte si výlety podle svého gusta! Ať už milujete turistiku, památky, umění, vinné sklepy, nebo toužíte po gurmánském zážitku, je tu pro vás řada tipů. 24 pečlivě vybraných tras po celé Francii Užitečné fráze, slovníček pro řidiče, dopravní značky... celý text

Cestopisy a místopisy Hobby Turistické průvodce
Vydáno: , Lingea
Originální název:

DK Eyewitness Road Trips France , 2021


více info...

Přidat komentář

ddkk
11.06.2023 5 z 5

Kdykoli se vydáme kamkoli na cesty autem, záměrně se vyhýbáme dálnicím a silnicím vyšších tříd. Chceme i cestou něco vidět, líp se seznámit s krajinou, vidět, jak jinde žijí lidé nejen ve velkých městech, ale i v mrňavých vesničkách. Cestovat po Francii po místních okreskách se nám vždycky vyplatilo. Vycházeli jsme z informací na internetu, z cestopisů i beletrie.

A teď je konečně i na našem trhu průvodce, který popisuje 24 tras vedených vedlejšími cestami. Je to první české vydání, které vychází z aktualizovaných anglických průvodců. Trasy jsou řazeny jednak geograficky zajímavými regiony od severu k jihu (Alsaská vinná stezka, Na pomezí tří zemí, Esence Normandie, Srdce Francie,...), jednak tématicky (Lesy a zahrady, Údolí a hory, Víno a moře, Riviérou po stopách umělců, Po stopách Katarů...). Myslím, že je z čeho vybírat.

Průvodce obsahuje spoustu aktuálních praktických informací, barevných detailních mapek a fotografií, tipů na místní aktivity i - samozřejmě, doporučení místních specialit. Na konci je opět obligátní rejstřík a přehled užitečných francouzských frází a slov.

Moc se nám líbí.