Fotografova hřbitovní zastavení

Fotografova hřbitovní zastavení https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502701/bmid_fotografova-hrbitovni-zastaveni-vQK-502701.jpg 4 2 2

V pořadí čtvrtý fotografický sborník s funerální tématikou. Tentokrát se autor soustředil na figurální motivy ve formě soch nebo plastik, kterým nechybí zajímavé, humorné, někdy i erotické prvky. Neprodejné.

Přidat komentář

holub14
01.07.2023

Děkuji čtenářce Calypso za připomínku. Jsem autorem hřbitovní fotografické série a jsem rád, že byla tato připomínka napsána. Slyšel jsem ji již mnohokrát jako ústní výtku a tak jsem rád, že se teď mohu vyjádřit písemně. Samozřejmě mne myšlenka označovat fotografie hrobů informací kde se ten který hrob nalézá napadla zprvu také. Pak jsem si ale položil otázku čím by název obce pod fotografií celou věc obohatil a hned jsem si odpověděl, že ničím. Nevidím toho žádný smysl. Naopak fotografie v takto anonymní podobě dávají věci jistý stupeň abstrakce, zobecnění, což mi u tohoto tématu přijde žádoucí. Pokud by ale byl v nějakém konkrétním případě zájem, tak u většiny fotografií si místo původu pamatuji a mohu sdělit. Jinak jsem rád, že se fotografie líbí a tak možná potěší informace, že další nový - již pátý- svazek je před expedicí.

Calypso
25.05.2023 3 z 5

Krásné originální fotky, ale jelikož chybí informace, o jaké hřbitovy se jedná (proč?), tak hvězdička dolů.


iceVS
26.09.2022 5 z 5

Publikace tentokrát nutí více se zamyslet, není to jen prvoplánový nechtěný humor.

Ale tu a tam v duchu vidím ty vytřeštěné oči pozůstalých - tohle jsme si opravdu objednali...?

Celá série se mi moc líbí.
Má zásadní místo v mé soukromé knihovně :-)

A děkuji autorovi za osobní zmínku o tom, že dvě fotografie jsou z mého města :-)