Filmové komedie

Filmové komedie https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150140/filmove-komedie-150140.jpg 5 52 7

Soubor 8 filmových scénářů Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka (Jáchyme, hoď ho do stroje; Na samotě u lesa; Marečku, podejte mi pero; Kulový blesk; Trhák; Jára Cimrman ležící, spící; Rozpuštěný a vypuštěný; Nejistá sezóna)

Přidat komentář

paganblood
12.02.2022 5 z 5

Už jen Jáchym a Vrchní...

alabra
18.10.2019 5 z 5

Pohlazení po duši, dokonalý jazyk, slovní humor, hlášky se vybavují i s filmovými protagonisty. Česká klasika, kterou miluji.


triatlet
30.12.2018 5 z 5

Jeden film lepší než druhý, třetí, čtvrtý, pátý, šestý, sedmý, či osmý.
A tak když máte podle kondiciogramu špatný den a chčije a chčije, potkáte nějakého Hujera, není na škodu prolistovat klasiku :-)
Jedna hláška za druhou.
"- Nádhera! Technicky naprosto dokonalý, - slyšíme z davu.
- V první chvíli jsem si myslela, že se jim to plátno opravdu roztrhlo. -
- Stejně jsme my Češi šikovnej národ. - "

1amu
02.05.2018 5 z 5

Jedním slovem k r á s a ! My příznivci JdC a pánů S+S máme ty filmy "zkouknuté" a pověstné hlášky známe zpaměti. Avšak pro mne jeden z filmů vyčnívá, je to Kulový blesk. I když ho mám na DVD, vždy se těším jako malý kluk, když ho dávají v TV. Od počátku jeden hit za druhým, ale vždy se nemohu dočkat na to, jak děsivá houkačka (na veverky) vynálezce ing.Severína probudí operního mistra Bílka, převáženého do nového bydliště jako mrtvolu. Už ten anděl na začátku, stará paní v černém... gag za gagem, nikdo by to lépe nevymyslel a jiní herci nezahráli. Dlouhotrvající potlesk pro všechny !

DennisMoore
15.04.2017 5 z 5

Scénáře samy o sobě jsou skvělé, to nejspíš ani nemusím psát. Ale v této knize je navíc doplňují dobové kritiky všech filmů (mnohdy překvapivé) a také fotografie s popisky, které mají také leccos vtipného do sebe, jak už to u knih spojených se Zdeňkem Svěrákem a Ladislavem Smoljakem bývá. Například "Učitelka Eliška /H. Zagorová/ a pyrotechnický agronom Ticháček /J. Abrhám - v bílém/..." nebo "Klapka je při filmování důležitá, neboť zajišťuje synchronizaci obrazu a zvuku. Zajišťují ji většinou mladé, pohledné dívky..."

edith79
16.04.2016 5 z 5

Krásná knížka. Ocenila jsem drobné odchylky ve scénářích, způsobené zřejmě improvizací herců. Jen mi tu chybí film Vrchní, prchni, ale i tak je to určitě na pět hvězdiček.

miloslav0399
23.10.2015 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, kterou jsem kdy viděl. Za ty roky ji znám skoro nazpaměť. Lze ji náhodně otevřít na jakémkoli místě a úspěch zaručen. Geniální humor...