Fantom hlubin

Fantom hlubin https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11349/bmid_fantom-hlubin-IPr-11349.jpg 4 263 23

Svět nad hladinou je v plamenech V ten den se všechno navždy změnilo… První zatmění slunce v novém tisíciletí vrhá na Zemi temný stín. Vzápětí udeří katastrofa… V ten den bylo zahájeno odpočítávání… Sluneční aktivita vyvolala sérii kolosálních přírodních pohrom: zemětřesení a požárů. Počet mrtvých stoupá nepředstavitelnou rychlostí. A uprostřed chaosu zmizí z oblohy Air Force One s prezidentem na palubě. V moři je skryto tajemství… Bývalý příslušník jednotky SEAL Jack Kirkland nachází po vynoření z podmořského průzkumu potopeného vraku okolní svět v plamenech a Spojené státy na pokraji jaderné apokalypsy. Kirkland se na palubě své oceánské výzkumné lodi Deep Fathom vydává na zoufalou misi, která ho přivede k ohromujícímu objevu hluboko pod hladinou. Na světlo světa totiž byla vynesena ničivá tajemství a síly, jež nedokázaly zkrotit ani dávné civilizace - a tato moc nyní ovlivňuje svět, který překotně směřuje k sebezničení.... celý text

Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Deep Fathom , 2001


více info...

Přidat komentář

Belanna
02.01.2024 4 z 5

Rollinsovská klasika - jako vždy je dílo rozsáhlé, plné informací, dobrodružné, místy akční, s nádechem mystiky a kapkou sci-fi, sympatické postavy a šťastný konec.
Líbil se mi Gabriel jako umělá inteligence. Pěkná oddechovka.

Arev122
17.11.2023 5 z 5

Napínavé, dobrodružné a trochu sci- fi čtení. Pěkná oddychovka


JiMi017
29.12.2021 5 z 5

Knihu jsem si půjčil od kamaráda, četl jsem předtím Poslední odyseu, která se mi líbila. Příběh začíná přírodní katastrofou a pádem Air Force One do moře. Na pátrání po letadle je najatý bývalý příslušní SEAL Jack se svou lodí a miniponorkou. Na mořském dně je objeven s vrakem letadla i tajemný sloup. Do děje vstupuje bývalý kolega Jacka ze SEAL David, který nenávidím Jacka a chce se mu pomstít za minulost. Pátrání se přesunuje na Okinawu, kde dvě vědkyně Karen a Mijuki odhaluji památky, které vystoupili z moře po zemětřesení a nacházejí tajemné znaky. Jack se spojuje s vědkyněmi a pátrají po dávné civilizaci. Přesunují se na další ostrov do rozvalin starobylého města, kde na ně útočí David se svým teamem. Vše se navrácí na místo nálezu letadla v moři s tajemným sloupem a vrcholí podvodním soubojem Jacka a Davida. Kniha končí finálovou akcí s tajemným sloupem pod vodou, poznáním historie a návratu do současnosti. Po prvotním volném rozjezdu, mě kniha vtáhla a četl jsem do poslední stránky. Konec lehce sci-fi. Určitě doporučuji k přečtení, napínavé, zaujme stará civilizace, podvodní výzkum s miniponorkami i program Gabriel s umělou inteligencí.

Meda77
15.11.2021 3 z 5

Tato kniha není rozhodně žádný akční thriller, je to spíše dobrodružný román s akčními momenty. Děj se ubírá přímým směrem, což je na pohodu. Autor to trochu přeplácal s postranními akcemi a místy z některých počinů vyzařuje dětská naivita. Pokud vás pronásleduje ozbrojený protivník asi nebudete mít náladu líbat ženě ruku jako na straně 259,to spíš ožužláte zásobník pistole, aby vám rychleji létaly kulky ( myšleno u pistole, ne u majitele zbraně). S bočními liniemy to autor opravdu přehnal, jako by chtěl napsat 3 příběhy v jednom, což shodil román do průměru. Shrnutě oddechovka pro nenáročné, která neurazí ani nenadchne, takový malý Indiana Jones. Pro ty z náročnějších bude lepší volba Forsyth, Morrell a podobně.

danny_21
10.07.2020 3 z 5

No to by asi ani nebyl Rollins, kdyby kolem pátrání po ztracené civilizaci ( které by určitě stačilo na slušný dobrodružno-mysteriózní příběh ) nenarouboval neuvěřitelně šílené vojenské manévry v Čínských vodách, které předchází úsměvná zápletka s neméně úsměvným motivem vyvolání jaderné války a přitažené teorii o Temné hmotě, sluneční erupci a konci světa a to vše na pozadí rozkvétajícího románku mezi hlavním hrdinou ( příslušníkem SEAL - po kolikáte už .. ? ), který prošel traumatem a lepou vědkyní. Prostě jak Babica - vrazím tam do kotlíku všechno co najdu a nějak to klišé dopadne - 55 %

witko
23.07.2019 4 z 5

Jako vždy, akční, dobrodružné, trošku pohádkový konec, ale pořád mne to baví číst.

čef
20.01.2019 5 z 5

Tentokráte musel autor zajít až na hranice současné fyziky, aby všechno rozmotal a vysvětlil. No, vysvětlil... O nějakou exaktnost zde přeci vůbec nejde - přišli jsme se pobavit, potrénovat naši představivost, trochu se strachovat o své hrdiny a celý svět a možná se trochu zamyslet nad tím, jak křehký je život vůkol a jak snadné je všechno zničit. Stačí k tomu jen pár pitomců nebo nas...á matka Příroda a je to tady. Ještěže máme Jamese Rollinse(p), aby nás při napínavé četbě naplnil trochou radosti a optimismu.

jindrich7442
04.02.2018 4 z 5

Ani si nepamatuju, z které knihy jsem měl naposledy tak rozporuplné dojmy jako z této. Ač byl příběh napínavý, přesto mi místy připadala velice vleklý. Ze situací na dně mořského oceánu mi běhal mráz po zádech. Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že tomu příběhu něco scházelo.

Metroušek
31.03.2017 2 z 5

Nevím, proč podobní autoři vždycky musí pomotat tolik věcí dohromady. Bez ohledu na proběhlé i hrozící katastrofy se musí bojovat a soutěžit atd. Mám Rollinse rád, ale tato klišé žánru mi vadí. Přitom by pátrání po ztracené civilizaci mělo stačit na silný a v dobrém smyslu dobrodružný příběh.

HáTa94
22.11.2016 3 z 5

Z této knihy jsem měla rozporuplné pocity. Některé části se mi líbily více, některé méně. Příběhu jsem tolik nevěřila. Každopádně se mi líbila asi víc, než kniha Pohřbeno v hlubinách.

Miruš
29.10.2016 4 z 5

Super scif-fi drama...

bukiet
28.07.2016 5 z 5

Ve své třetí knize se již Rollins rozepsal. Děj má spád, napětí i sympatické hrdiny a otravně nepříjemné antagonisty. Ač v podstatě akční thriller s dobrodružnými prvky, stále klouže po vlnách scifična, aby v závěru v tomto žánru přistál jako v domovském přístavu. Někomu může vyřešení zápletky připadat moc šílené, ale mně se pěkně příběhově zacyklilo.

Elea
23.06.2016 5 z 5

Velmi zajímavý děj, úžasný spád, velmi čtivé - prostě Rollins, jak ho mám ráda.

Briv
08.02.2016 5 z 5

Kniha splňuje vše, co se mi líbí - tajemství, záhadné symboly hromadu dobrodružství a napětí. Je v ní i pořádná dávka fantazie a je moc fajn, jak to Rollins umí v knize promísit. Knížka byla příjemná oddechovka, do které jsem se krásně ponořila. Doporučuji.

BukaJ
05.11.2015 4 z 5

Nejslabší kousek v podání tohoto autora, co jsem prozatím četl, ale přesto poutavé a spolehlivé dílo...

Franc
14.08.2015 3 z 5

Moje třetí kniha po Amazonii a Ledovém ostrovu.

Kniha bezesporu nese všechny znaky skvělého čtení: propracovaný děj, dobře vybudované postavy, smysluplné dialogy, miminum hluchých míst. Přesto půjdu proti proudu zdejších komentářů konstatováním, že já měl problém ponořit se do příběhu tak, jako u přechozích výše zmíněných knih. Ty mě okamžitě vtáhly do děje, což se tentokrát nestalo. Kniha se nečetla špatně, to vůbec ne, ale něco mi tentokrát chybělo, nebo možná přebývalo k tomu, abych po knize šáhl v každé možné volné minutě..

Jestli to bylo tím, že kladní hrdinové byly na můj vkus až moc kladní, a ti špatní zase naopak, jestli té konspirace nebylo až moc, nejsem schopen přesně najít toho zakopaného psa...

Nicméně pro čtenáře, mající touhu prožít s knihou napětí, dobrodružství, boj, odhalování historie země, nabízí tato kniha určitě velkou příležitost k ukrácení volného času. Žánrově balancuje na pomezí sci-fi a thrileru, čímž dokáže oslovit širší škálu čtenářstva.

Perseus
10.04.2015 5 z 5

Rollins, je snad potřeba k tomuto jménu psát něco dalšího? Tato kniha patří mezi ranou tvorbu a tak se zde ještě vyskytují věci spíše fantaskní než reálné, například cestování časem. Ale jinak tato kniha nese jasný Rollinsův rukopis. Záhada zkázy pramenící hluboko v minulosti a další na prahu současnosti. A kde se vzal tu se vzal neohrožený americký ,,superhrdina" se svým týmem, aby po vyřešení záhady v poslední minutě zachránil svět. Děj předvídatelný, ale pořád chytlavý a zajímavý.

Rodaw
29.08.2014 4 z 5

Úžasná knížka, James Rollins je prostě má srdcovka ♥ :)

Nelly
24.07.2014 5 z 5

Podle data vydání vidím, že je to jedna z dříve vydaných autorových knih, a musím přiznat, že byla opravdu výborná, možná lepší než některé vydané později. Děj Vás chytne a nepustí od začátku až do konce. Navíc spoustu míst i teorií si můžete ještě dohledat na netu a osvěžit knihu dalšími informacemi. Mám to na Rollinsových knihách ráda - slučování faktických věcí, známých záhad s fantazií a různými teoriemi...

Hespik
27.08.2013 5 z 5

Kniha mi velmi zpříjemnila cesty do práce a z práce, přečetl jsem to asi za 3 dny a opět perfektní

Štítky knihy

americká literatura thrillery

Autorovy další knížky

James Rollins (p)
americká, 1961
2008  86%Amazonie
2013  81%Krvavé evangelium
2006  86%Mapa z kostí
2007  88%Černý řád
2008  88%Jidášův kmen