Továrna zkázy

Továrna zkázy https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/160984/fanous-tovarna-zkazy-160984.jpg 4 24 24

Fanouš série

1. díl >

První díl komiksové série Fanouš. Kdo je Fanouš? Je mu 11 let, je cynický, je chytrý, arogantní, nesmlouvavý... a hypergeniální. Likviduje paranormální sajrajt se stoprocentní úspěšností. Neunikne mu žádný duch, zombík ani ufon. Dan Černý přichází s čistou, černobílou formou, sám Fanoušovy příběhy píše a virtuózně kreslí, spojuje vysoké s nízkým s cílem bavit tak, jak o to komiks ve své původní podobě usiloval. Tomáš Prokůpek v předmluvě nešetří nadšením: "...jsem přesvědčený, že čeští čtenáři i mladší tvůrci jeho příběhy potřebují i proto, aby si uvědomili, že také u nás se může zrodit a fungovat fenomén typu Astérixe nebo Usagiho Yojimba. Proto věřím, že nás, Fanoušových fanoušků, bude stále přibývat..."... celý text

Přidat komentář

Norri
18.04.2024 5 z 5

Geniální to asi není, ale kdo potřebuje geniální komiks, když můžeme mít super zábavný a nahláškovaný zombie masakr? Je to sranda a je to famózně nakreslené. Dan Černý má skvělý styl a je neuvěřitelně vykreslený.

trudoš
18.09.2018 4 z 5

Jedna věc je jistá - nikdy bych nechtěl panu Černému padnout na mysl coby inspirace pro monstrum. Ne že bych na to neměl, pupek, plešku i brejle mám, takže bych náhodou byl moc pěkné monstrum. Jenže to bych dřív nebo později narazil na exorcistu Fanouše. A skončil bych jako mrtvola. Asi pěkná, ale pořád mrtvola.
Co bych naopak chtěl moc, jsou samostatná vydání dobrodružných příhod největšího paranormálního zabijáka na světě. Co na světě, v celém vesmíru a všech jeho paralelních podobách. Fanouš je prostě klasa chlap, jenž mi uhranul už v roce 2001 na stránkách Sorrelu. O jedenáct let později a je tu první album. Jedna vlaštovka sice jaro nedělá, ale pořád lepší jedna než žádná.
Humor Dana Černého se pohybuje v rovině šílené parodie, kdy si utahuje prakticky ze všeho, co mu přijde na mysl. A buď jej kvůli tomu zbožňujete, nebo si z něj uděláte třídního nepřítele. Hravá kresba a drsná komika dávají šanci spíše tomu prvnímu, tedy jestli máte alespoň špetku smyslu pro ráznou českou facku.


Brrita
21.05.2013 4 z 5

Nemám ráda zombíky. Ale tohle mě pobavilo.
Čeho mohla být Klytora ušetřena kdyby už nazačátku poslechla "Ne"?! No jo ženská prostě..