Expres do Plymouthu / The Plymouth Express

Expres do Plymouthu / The Plymouth Express https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37592/expres-do-plymouthu-the-plymouth-express-37592.jpg 4 78 5

Expres do Plymouthu: Ve vlaku je náhodným cestujícím objevena pod sedadlem mrtvola mladé ženy. Zoufalý otec zavražděné, podezírající nenáviděného zetě, se obrátí na Hercula Poirota. Zdá se, že tentokrát se nejedná o velkou záhadu... Ale nebyla by to Agatha Christie, aby čtenáře záhy nepřekvapila nečekanými zvraty ve vyšetřování. Greenshawova kratochvíle: Tak zvláštně nazývají sousedé jeden bizarní dům, obývaný stejně bizarní starou dámou. Jednoho dne je tato podivínka při práci na zahradě zastřelena – šípem, a to je lákavý oříšek pro slečnu Marplovou. Poslední povídka, Dům v Šírázu, nás i pana Parkera Pynea zavede do orientálního Šírázu za jednou tajemnou anglickou lady. Bilingvní česko-anglické vydání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: , Garamond
Originální název:

The Plymouth Express , 1974


více info...

Přidat komentář

knihak
16.10.2020 5 z 5

Dvoujazyčná kniha. Perfektní pomůcka pro čtení bez slovníku.

konicekbily
18.09.2020 5 z 5

Maličká knížečka - dvojjazyčné - vlevo angličtina, vpravo čeština - a v ní tři povídky od slavné spisovatelky. Potěší studenty angličtiny i milovníky příběhů od paní Christie.


Delphín
12.05.2019 4 z 5

Líbí se mi ten jednoduchý styl psaní, popis krajiny je tak akorát na můj vkus dlouhý, Agata jde rovnou na věc. U té druhé povídky mi vadilo možná akorát že Marplová vše vyřešila lusknutím prstu a policajti byli za trotly. Jinak ale moc fajn čtivo!

AelinAshryver
29.09.2016 4 z 5

Knížka se mi líbila. V této dvojjazyčné knize je velmi pěkná čeština i angličtina a příběhy jsou nápadité a originální, i když někdy se zdlouhavým popisem místa či krajiny. Velké plus za obálku.

BooksLucyKing
08.09.2013 5 z 5

Výborné tři povídky. Ani nevím, která se mi líbila víc, všechny byli bezvadné, ať už byl detektivem kterýkoliv z těch tří. Všechno brilantní mozky. Agatha to opravdu uměla.