Eutanazie: Má každý právo na smrt?

Eutanazie: Má každý právo na smrt? https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431758/mid_eutanazie-ma-kazdy-pravo-na-smrt-66295bd5e2e3a.jpg 4 14 2

Umírání někdy trvá velmi dlouho. Belgický lékař Yves de Locht se s umírajícími pacienty setkává neustále a trpícím umožňuje volbu důstojného odchodu. Kniha vybízí k otevřené diskuzi, zda je dobré legalizovat dobrovolnou smrt nebo je její uzákonění až příliš nebezpečné. Skutečně by měl mít každý člověk právo na smrt?

Literatura světová Příběhy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Docteur, rendez-moi ma liberté , 2018


více info...

Přidat komentář

lucka1998
22.02.2022 5 z 5

Společnost má jedno velké tabu, které považuje za něco špatného - je to smrt. Všichni k jí míříme a každý jinak dlouho. Lidi kteří trpí, by měli mít v každé zemi právo na ukončení bolestného a nedůstojného života.
Tato kniha popisuje cestu lékaře, který se snaží nevyléčitelně nemocným pomoct, jeho příběhy jsou pravdivé a dost z nich mrazí. Ta síla, kterou musí francouzský člověk mít, aby cestoval do Belgie, za někým kdo mu pomůže, je neuvěřitelná.

hu_87
12.07.2021 5 z 5

Neskutečně důležitá knížka. Krom toho se dozvíte, jak fungují zákony v Belgii a proč pacienti z Francie cestují do Belgie, aby mohli pokojně odejít.


Štítky knihy

smrt eutanazie umírání úmrtí stavy blízké smrti

Autorovy knížky

Yves De Locht
belgická
2019  87%Eutanazie: Má každý právo na smrt?