Etologie. Biologie chování zvířat

Etologie. Biologie chování zvířat https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16487/bmid_etologie-biologie-chovani-zvirat-z6c-16487.jpg 5 53 5

Publikace vychází z úspěšné autorovy knihy Chováme se jako zvířata?, která vyšla před 13 lety v nakladatelství Panorama, a je doplněna o nové poznatky. V jednotlivých kapitolách se dovíme o historii výzkumu chování zvířat, o zákonitostech, kterými se toto chování řídí, o schopnostech zvířat se učit, používat nástroje, přenášet poznatky tradicemi. Pronikneme do pozoruhodného světa smyslů a budeme sledovat zachycené signály na jejich pouti nervovou soustavou. Dovíme se řadu zajímavostí o zvířecí toaletě, vnitřních biologických hodinách, budeme sledovat námluvy, péči o mláďata, sociální vztahy ve zvířecích společnostech i různé strategie sběru a lovu potravy a strategie zajišťující bezpečnost a přežití. Získáme množství dalších poznatků, které nám umožní lépe pochopit, jak žijí zvířata ve volné přírodě i ve společenství s člověkem. Kniha je určena zejména pro studenty středních a vysokých škol přírodovědného směru, ale i pro studenty zemědělství, lékařství a psychologie. Svým popularizujícím zpracováním je přístupná i širokému okruhu milovníků a ochránců přírody. Dotisk 1. vydání.... celý text

Přidat komentář

Ashi
11.07.2020 5 z 5

Bible etologie. Vycházela jsem z ní ke státnicícm, obsahuje krásné shrnutí oboru etologie.

Vidlička
07.10.2019 5 z 5

Mám ráda úhledně roztříděný věci a tady je to splněno dokonale. I drbání lze někam zařadit. Doporučuju každýmu, kdo si rád utřídí znalosti a dozví se nějaký nový. Věděli jste třeba, že se zvířátka dělí na "tulivá" a "netulivá", že studenokrevný živočich může mít daleko větší teplotu než teplokrevný (a proto tohle rozlišení už biologové nepoužívají) nebo že pštrose chrní s nohama nataženýma dozadu za sebe (ha ha)? Tohle všechno a mraky a mraky dalšího se dozvíte, když přelouskáte tuhle bichličku.


lukas2045
21.02.2015 5 z 5

Pan Veselovský prostě uměl psát knihy a navíc byl prvotřídním odborníkem... Kdokoli se zajímá o etologii, je tato kniha nejlepší volbou pro něj. Od ZŠ, přes SŠ až po VŠ.

Elounke
24.06.2013 5 z 5

"Etologická bible". Vše je skvěle vysvětlené a doplněné o spoustu příkladů. Kniha je přehledná, co koho zajímá, tak snadno dohledá. Jsou tu i moc pěkné ilustrace :) Doporučuji :)

Esmit
30.11.-0001 5 z 5

Určitě skvělá kniha s úžasným popisem, občasnými obrázky. Výborně vysvětleno vše, co je potřeba znát k Etologii. Používá se dokonce na vysokých školách, na středních školách, já osobně jsem z ní čerpala k prezentaci. Nemohu si ji vynachválit. Nikdy jsem se nepotkala s tak zajímavou knihou v této oblasti.

Štítky knihy

zvířata, fauna etologie biologie zoologie, živočichopis zajímavosti o zvířatech

Autorovy další knížky

Zdeněk Veselovský
česká, 1928 - 2006
2008  95%Etologie. Biologie chování zvířat
1975  97%Světem zvířat díl I.: Savci
2001  94%Obecná ornitologie
1981  95%Sloni a jejich příbuzní
1986  95%Výlet do třetihor

Kniha Etologie. Biologie chování zvířat je v

Právě čtených1x
Přečtených62x
Doporučených5x
Knihotéce42x
Chystám se číst44x
Chci si koupit30x
dalších seznamech1x