Etická coura

Etická coura https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404269/bmid_eticka-coura-WZE-404269.jpg 5 14 9

Praktický průvodce polyamorií, otevřenými vztahy a dalšími svobodnými projevy sexu a lásky. Přinášíme vám překlad třetího rozšířeného vydání klasického průvodce polyamorií, otevřenými vztahy a hledáním svobody v sexu a lásce. Knihu pro ty, které láká překročení konvenční monogamie, a pro každého, kdo má zájem naučit se více o lásce, sexu a intimitě. Etická coura vám otevře cestu k dobrodružství a svobodě, která přichází z nové definice vztahů s přáteli a milenci. Janet W. Hardy a Dossie Easton nabízejí techniky, dovednosti a ideály, které vytvořily pro etické coury na základě svých zkušeností s otevřenou komunikací, emoční poctivostí a zvládnutím žárlivosti. Etická coura je pro každého, kdo někdy snil o lásce, sexu a dobrodružství za hranicemi tradiční monogamie. Tento průkopnický průvodce představuje nekonečné možnosti, které vám otevřené vztahy mohou nabídnout. Autorky vyvrací mýty a učí všechny dovednosti potřebné pro udržení úspěšného a zodpovědného polyamorického životního stylu: diskutovat a ctít hranice, řešit konflikty a definovat vztahy podle svých vlastních podmínek. Varování: Tato kniha může navždy změnit to, jak navazujete vztahy. Čtěte dál, pouze pokud jste připraveni na navázání opravdových vztahů. Uchovávejte ji jako průvodce, jako svého přítele a zdroj, ke kterému se budete často vracet. Etická coura je povinná četba pro každého, kdo chce mít naplňující milostné vztahy – dokonce i monogamní!... celý text

Erotika Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Synergie
Originální název:

The Ethical Slut , 2009


více info...

Přidat komentář

Shashlick
23.04.2024 5 z 5

Důležité je si uvědomit, že kniha není návodem, jak otevřít svůj vztah. Je spíše o tom, jak spokojeně žít v jakémkoliv vztahu, ať už je to vztah sám se sebou, v páru nebo v širší skupině lidí s různými dohodami.

Autorky čerpají ze zkušeností svých a lidí okolo sebe a předkládají čtenáři možnosti, s čím se mohou setkat, pokud si budou lásky užívat svobodně a jak si s tím poradit.

Někdy mi to přišlo až moc utopistické, ale pokud je člověk slušný, upřímný a má štěstí na podobně smýšlející lidi, tak všechny krize může projít s poziitvním výsledkem.

Tori.U
13.07.2023

Kniha, ve které nebylo jediné zbytečné slovo. Doporučuji komukoliv, kdo se nebojí ohlédnout se za vlastními partnerskými vztahy, nehledě na ne/monogamní nastavení.


cirruska
02.04.2023 5 z 5

Komplexní informace v ucelené podobě, kdy hlavní myšlenkou je svoboda. Nic se nikomu nenutí, jen se ukazuje směr a možnosti kterými se etická coura může vydat. Podle témat rozděleno na kapitoly a to přispívá k přehlednosti. Doplněno o tipy i praktická cvičení. A v neposlední řadě dávám velké plus za provokativní název.
Pro mě bylo čtení velice přínosné a pomohlo mi to přesněji si ujasnit kdo jsem a co chci. Poznačila jsem si vše co se mě nějakým způsobem dotklo a mám v plánu se ke knize vracet a s knihou potažmo sama ze sebou nadále pracovat.

LucyBrand
08.01.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem si zakoupila za účelem abych porozuměla svému kamarádovi a jeho vztahu s přítelkyní. Zaujala mě jak svým drzým názvem tak i proto jak to funguje z psychologického hlediska a co to všechno obnáší. Přišla jsem na spousty věcí a ve svém vztahu jsem vyzkoušela pár rad nebo i typů v čem nebo na co se člověk má zaměřit, jaký má možnosti a směr kterým se věnovat, a nebo pokud chcete zachránit vztah před jeho ukončením a bojovat za lásku k milovanému člověku. Člověk zjistí mnoho potom co se otevřete novým věcem právě z této knihy, ke knize se průběžně vracím a jsem ráda, že jsem si knihu nakonec koupila. Rozhodně doporučuji a nesní chybět v knihovně!

nevermore3
17.11.2022 5 z 5

Moc nevím, jak vlastně knihu hodnotit, nic moc jsem o PA nevěděl, a tady je to teoreticky rozebrané, přičemž se žádné jiné formy vztahů nenapadají, a ani se PA neprotlačuje nebo nedoporučuje všem, to mi bylo na tom stylu psaní sympatické. Nemyslím ale, že je pro každého, každej to nezkousne :)

lagina
15.01.2022

Vlastně výlet do svobody a je to zajímavé, že to má tolik pravidel...
No, je to zajímavý, jiný pohled, jsem ráda, že jsem to četla.

Leusee
07.06.2021 5 z 5

Wow, tohle je rozhodně knížka, díky které jsem se po přečtení cítila méně sama a rozhodně by si ji měl každý přečíst. Ani nezáleží na tom, jestli chcete být v otevřeném vztahu nebo ne. Každý by měl vědět svoje možnosti a že se dá žít i jinak a není na tom vůbec nic špatného. Pomohla mi si uvědomit, proč moje předchozí vztahy nefungovaly a taky mi pomohla porozumět více své žárlivosti, což je něco s čím bojuji asi tak nejvíce. Tohle teď bude TA knížka, kterou prostě budu doporučovat všem.

Metcheque
22.10.2020 3 z 5

Etická coura je knihou brutálně upřímnou, tím pádem i lehce šokující, ovšem její respektující styl nedává příliš prostoru pro kritiku ze strany monogamistů. Autorky neútočí na ty, kteří to ve svém intimním životě mají jinak, různé formy polyamorie a sexuality označují za možnost, nikoli za danost. Nesnaží se polemizovat o tom, co je lepší a horší, nejsou ve svých tvrzeních militantní. Prostě jen na vlastním příkladu ukazují, jak být šťastný a naplněný i bez tradiční rodiny.

RenataP
21.03.2019

Etická coura je výletem do historie, do genderových ožehavých míst, do koutků našich duší… a především do svobody. A co si z ní lze odnést? Tu vůni svobody, ke které možná právě nyní najdete cestu. S lidmi, nebo bez nich. Protože - alá velké překvapení knihy, i celibát je skvělou sexuální a duchovně rozvíjející zkušeností. Takhle kniha se nebojí ničeho, jak vidíte. Doporučuju a rozhodně se neuzardíte.