Eset

Eset https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48600/eset-48600.jpg 4 28 3

Autorka umístila svůj román do sedmého století před naším letopočtem. Její hrdinky a hrdinové se vyrovnávají s nedostatkem lásky v dětství, se ztrátou rodičů, s komplikovaným dospíváním. Nejzajímavější z nich, dívka Meret, se narodí se zcela zvláštní tělesnou vadou, která je u ní kompenzována jasnovidectvím. Tuto zajímavou knihu, která je především o vztazích, ale nepostrádá napětí, si každý určitě rád přečte.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Isis , 2001


více info...

Přidat komentář

scorpion10
20.03.2023 5 z 5

Starý Egypt - ten mne vždy chytne...skvostná kniha i příběh..

CAM
01.01.2021 3 z 5

Příběh ze starého Egypta vypráví o osudech sourozenců, kteří nepoznali mateřskou lásku, o jejich vztazích, lásce, nenávisti. Zajímavý závěr příběhu.


Atanone
23.05.2017 5 z 5

Romány ze starověkého Egypta mám moc ráda a jak nějaký vidím,hned po něm sáhnu. I tak jsou pochopitelně romány dobré a -řekněme méně dobré.
Podle mého názoru tento je z těch velmi dobrých a svojí hloubkou a provázaností lidských osudů mi trochu připomíná mého milovaného Sinuheta.
Příběh je krásný a trochu smutný,protože některé postavy si svůj osud tvoří samy i za cenu křivd, a tím ovlivňují osudy dalších lidí. V knize najdeme lidi milující a obětavé,stejně jako takové,kteří z marné nenaplněné touhy po lásce ubližují druhým a ničí své nejbližší.
Kniha je spíš pro ty,kdo dávají přednost příběhu před historickými informacemi. Čtenář se dozví to,co je potřeba v rámci a reáliích příběhu a příběh sám je velice poutavý- s překvapením na konci.