Erotické dějiny Kremlu

Erotické dějiny Kremlu https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367537/bmid_eroticke-dejiny-kremlu-o6n-367537.jpg 3 8 3

Od Ivana Hrozného k Raise Gorbačovové. Erotické dějiny Kremlu nabízejí putování do nitra jednoho z nejtajemnějších míst moci na světě, kde se po staletí setkává politika s intimitou. Jejich cesty se kříží a vzájemně obohacují. Provází nás od šesti žen Ivana Hrozného až k prvním dámám, jakými byly Nina Chruščovová, Viktorie Brežněvová a Raisa Gorbačovová. Samostatnou kapitolou je „rudý Kreml“ s požitkářem Leninem, ohnivou Alexandrou Kollontajovou, velkou vyznavačkou volné lásky, a se Stalinem, který se snažil, aby ženy zmizely. Kniha přináší zástup osobností jak z ruských románů, velké milostné příběhy i příběhy nenávisti, zachycuje nejrůznější manželské vztahy, mravy skrývané i okázale předváděné, úskoky i boje na život a na smrt. Magali Delaloye se zabývá historií SSSR a přednáší na Univerzitě v Lausanne... celý text

Literatura světová Historie
Vydáno: , CPress
Originální název:

Une histoire érotique du Kremlin , 2016


více info...

Přidat komentář

Noisette73
22.02.2023 2 z 5

Čekala jsem něco úplně jiného, no tak hvězda za snahu, ta kniha je za mě, ale dosti zbytečná.

Ladiva
18.02.2019 2 z 5

Tri štvrtiny knihy sú venované stalinskej dobe a popisujú ako Stalin likvidoval ľudí zo svojho okolia a keďže jeho obeťami boli aj ženy, tak sú v knihe zahrnuté tiež. Je pre mňa záhadou, prečo dostala kniha názov aký má, pretože z celých dejín Kremľa je podrobne popísané iba jedno obdobie - stalinské. Láska a vzťahy sú v knihe iba okrajovou záležitosťou a o erotike sa nedočítate vôbec nič.


DominaCZ
27.04.2018

Tak tady si musím hrubě stěžovat.Ta kniha není o erotice ( taky jak by mohla, že ano, že by se psalo o praktikách už od dob cara, nebo jak si to vyložit ?? no ukázalo se, že ani autorka sama neví ).
Ta kniha je totiž politicko-životopisná.
Život cara nebo Gorbačovových či Brežněvových - že rád sedával u televize a byl rád, když jeho paní zastávala roli paní domu, což ona ráda - to není EROTIKA !
Takže zklamání a lež.

Čtivá ale je, tak nevím jak to hodnotit.
Kdo má rád historii, tak jen do ní.
Kdo rád erotiku, tak hurá jinam.

Autorovy knížky

Magali Delaloye
švýcarská
2018  65%Erotické dějiny Kremlu