Kukačka

Kukačka https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521076/bmid_kukacka-64ddfc112da2b.jpg 5 149 31

Staré hříchy vrhají dlouhé stíny. Jedenáctý případ Patricka Hedströma a Eriky Falckové. Fjällbackou otřesou dvě hrozivé události, které spolu zdánlivě nesouvisí. Známý fotograf je nalezen zavražděný v galerii, kde měl zahájit svou výstavu, a v rodině Henninga Bauera, laureáta Nobelovy ceny za literaturu, dojde k brutální vraždě. Patrik Hedström a jeho kolegové se ocitají v mrtvém bodě, zatímco Erika Falcková se zabývá vraždou transsexuálního muže z osmdesátých let. Brzy pochopí, že všechny tyto události mají kořeny v minulosti a nedá si pokoj, dokud neodhalí pravdu v celé její děsivé podobě.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

Gökungen , 2022


více info...

Přidat komentář

INCOGNITOREADER
13.04.2024 4 z 5

Když jsem zjistil, že kniha vyšla měl jsem obrovskou radost. Myslel jsem, že je série mrtvá a další díly nebudou. Potom přišlo mírně zklamání a to při čtení první třetiny knihy. Je hodně rozvláčná a poměrně nudná. Ale potom se to změní. A druhá půlka už se prakticky nedá odložit. Ano pachatel se dá docela snadno odhadnout, ale to co se všechno odhalí to ne. A to mě dostalo. To jak to autorka měla vymyšlené a jak to do sebe krásně zapadlo. Nakonec jsem si čtení opravdu užil.

wooloong
31.03.2024 3 z 5

Po týdnu jsem doklopýtala až na konec. Padouchy i motiv jsem správně tipla už tak v polovině. Moje oblíbená autorka už podruhé zklamala. Čarodějnici jsem odložila po pár stránkách a tady se do čtení doslova nutila.


Zahradnice19
13.03.2024 5 z 5

Opět skvělé čtení, nemám výtku.. Jedná se o detektivní román, ne thriller, tím reaguji jen na některé předchozí komentáře, pokud se někomu zdá první třetina knihy rozvláčná, patří to k žánru, román jednotlivé postavy vykresluje, jde o prožití příběhů postav a pochopení jejich motivů chování... Po úvodní třetině má tedy děj spád, až děsivý, i když je vyvrcholení poněkud předvídatelné. Zajímavé téma stran transsexuality, myslím si, že velice dobře vysvětlené, kdo chce, nějakou znalost o tomto tématu načerpá... Oceňuji propracované příběhy hlavních hrdinů, linoucí se napříč celou sérií, je to takové příjemné odlehčení děje, i když někdy smutné, autorčin styl psaní mi prostě sedí

Eva99999
13.03.2024 2 z 5

Toto sa nepodarilo. Oproti predchadzajucim kniham zo serie slabe, pribeh z minulosti plytky, nedopracovany, nasilu vtahovane do deja "aktualne" temy ako transsexualita, deti s mentalnym poskodenim atd...vraha som uhadla hned na zaciatku. Koniec prekombinovany, tazko uveritelny. Kniha pisana bez nadsenia..

martina.culik
09.03.2024 4 z 5

Sérii mám velmi ráda, ale tento díl se mi zdál lehce slabší. Nějak mi přišlo, že se tam vlastně nic moc neděje.
Na druhou stranu jsem neodhalila celou zápletku dopředu, což oceňuji.

harena
09.03.2024 3 z 5

K celé sérii se vracím po pěti letech a proto jsem nikoho z množství lidí, kteří se tu vyskytují, neznala, ale zase tak moc to nevadilo. Jenže děj se odvíjí hodně pomalu, připadalo mi, že spisovatelka potřebuje napsat hlavně hodně stránek a až v poslední čtvrtině příběh dostává spád. Zjistí se, jestli vraždy, které se před lety staly, souvisí s masakrem v současnosti nebo je to náhoda. A že vražd je tu opravdu hodně, až mi to vše připadá příliš překombinované.

janina74
08.03.2024

Další zajímavý příběh této autorky.

Toňula
25.02.2024 4 z 5

Na další Camilla Läckberg jsem se těšila hodně, ale možná jsem měla velká očekávání.. Začátek trochu rozvláčný,pak se naštěstí děj dál do pohybu a zbytek románu jsem si víceméně užila. Možná svoje udělala i dlouhá doba od předchozího dílu, kdy jsem musela trochu tápat nad vztahy mezi postavami.

BohyněKuchyně
07.02.2024 5 z 5

Na další díl ze série o detektivu Patrikovi a jeho ženě, novinářce Erice jsme si museli pěkně dlouho počkat. Těšila jsem se opravdu hodně, protože celou sérii jsem zhltla na posezení. Jak už zmiňuje pár recenzí přede mnou, chvilku mi trvalo než jsem se začetla. Ale pak to stálo zato a naladila jsem se na starou dobrou Camilla vlnu. Opět oblíbená Fjällbacka (si říkám, že ti už musí být vyvraždění jako Midsomeru) a vražda známého fotografa, který měl těsně před bombastickou výstavou. Rodina i jeho přátelé jsou otřeseni, ale ono to bohužel není všechno. Následují další vraždy, ale protože nechci spoilerovat, tak nenapíšu kdo bude další na řadě. Opět se zajímavě odvíjí vedle sebe dva příběhy. Jeden ze současnosti a jedna stará, špatně vyšetřená a zapomenutá vražda Loly. Ženy, která bývala mužem a vychovává sama svou dceru. Ta bohužel zemře s Lolou při požáru. Ale samozřejmě, že nic není takové, jak se zdá...

Kubajzz
06.02.2024 4 z 5

Tak nevím, Camillu Läckberg jsem vzal do ruky několika letech a nějak mi chvíli trvalo, než jsem se začetl. První část knihy mi přišla trochu nezáživná, ale nakonec to dostalo spád a konec byl zajímavý :-)

Alena1957
06.02.2024 5 z 5

Opět skvělá detektivka, napínavá, dobře se čte.

Lejdus
02.02.2024 3 z 5

Autorciny knihy v teto serii miluji ALE tento pribeh mne tedy prilis nenadchl. Vse se krasne cetlo, misty zamotalo, ale koncove rozuzleni bylo az prekombinovane, coz u mne vyvolavalo spise negativni pocit z cele knihy.

HaHa11
02.02.2024 3 z 5

Autorka se po několika letech vrátila na Fjällbacku, ale návrat to triumfální není. Osvědčená dvojice Erika a Patrick už asi má svá nejlepší knižní léta za sebou - alespoň se to tak jeví z pohledu čtenářky, která se s nimi setkává pojedenácté. Osvědčené prolínání minulosti a přítomnosti najednou nefunguje - příliš mnoho náhod, příliš mnoho postav, s nimiž autorka pohybuje na (dosti nepravděpodobné) šachovnici příběhu. Vystupňované odhalení celé pravdy je krkolomnější než krkolomné; čtenářova pozornost je natolik otupena sérií krutých mordů (plus několika nedokonanými pokusy o vraždu), že nahlas křičí "Dost, proboha dost!"

Heli20
31.01.2024 4 z 5

Autorka nezklamala.Čtivé a napínavé až do konce.A já jsem překvapivě hned na začátku uhodla, kdo vraždil!:) Až na jednu část v závěru knihy, která souvisí s rozhodnutím Eriky v jedné citlivé záležitosti, se kterou se absolutně neztotožňuji a považuji to za hranou (ať si každý udělá názor sám),super kniha.

Simi
29.01.2024 5 z 5

Opět skvělé čtení, od kterého se nešlo odtrhnout. Pravda, autorka seversky přitvrzuje, doufám, že už nebude víc. Ty vraždy dětí fakt bolí. Nic není černobílé i vrah si zaslouží soucit.

TaJeMa
10.01.2024 2 z 5

Čteno s velkými potížemi. Možná je to i tím, že jsem z této série již přečetla hodně knížek, takže opakování stejných pasáží, co provázely i předchozí díly, mě už dost vadily. Pořád to samé, v každé knize.
Co se týká příběhu. Prvních 100 stran jsme zasypáni spoustou postav, navíc to tříštění, kdy se o jedné postavě či dvojici, píše maximálně na dvou stránkách, pak kousek seznámení se s dalšími postavami, zcela nezáživné úryvky, které způsobují nesoustředěnost, k první dvojici se dostáváme po několika stránkách, takže vůbec netušíme, co bylo na těch prvních dvou.
Pak se po sto stránkách odehraje drama, tak jsem musela listovat zpátky, o kom je řeč....
Autorka má v každé knize příběh, který se odvíjí v minulosti, aby splynul s přítomností. V předchozích knihách se mi to velice líbilo, teď mi to začalo vadit asi proto, že "rozjezd" byl vážně strašně nudný.
Závěr zamotaný a působivý, ale ničím nový. Už jsem to prostě četla, jen tady to chtěla autorka ještě více zamotat, více postříkat krví a to mě spíše odradilo od kladnějšího hodnocení.
Za měsíc nebudu vůbec tušit, o čem kniha byla, všechny se mi už i tak promíchali.
Pokud od této autorky čtete třeba tuto knihu jako první, druhou, třetí, asi nad mým hodnocením budete kroutit hlavou. Někdo se mnou naopak bude souhlasit.
Velice si rozmyslím, zda budu ještě ve čtení této série pokračovat.

Maky806
06.01.2024

Moje první knížka ze série a musím říct, že to bylo super. Jdu shánět předchozí díly.

ddkk
25.12.2023 5 z 5

Kukačka s Erikou a Patrikem mi perfektně kápla do noty. Výborně vypointovaný příběh, vlastně dva, které spolu na první pohled moc nesouvisí - samozřejmě víme, že souvislost tam bude a je - mě po delší době dokázal vtáhnout do děje a těšit se na čtení. Sice jsem tak trochu tušila, co se asi mohlo stát, ale na řešení případu několika vražd ve Fjällbace jsem stejně nepřišla.
Doporučuji.

astra3
18.12.2023 5 z 5

Sérii s Erikou jsem četla vždycky ráda a tento díl se skutečně povedl. Napínavé, čtivé, děsivé.

Shardlake
10.12.2023 5 z 5

Na další díl jsme si my čtenáři museli nějakou dobu počkat, ale vyplatilo se!
Kniha má opět dechberoucí děj, dvě časové osy a skvělý závěr. Moc jsem si knihu užila a doufám, že autorka opět napíše pokračování. Doporučuji!!