Erich Fromm

Erich Fromm https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89272/erich-fromm-89272.jpg 4 10 2

„Mít nebo být“, „Strach ze svobody“ nebo „Budete jako bohové“, to jsou jen tři z nejznámějších knih psychoanalytika, sociologa, filosofa i theologa, všestranného myslitele světového významu, Ericha Pinchase Fromma (který se narodil r.1900 ve Frankfurtu nad Mohanem v ortodoxní židovské rodině a zemřel ve švýcarském Muraltu r.1980). R.Funk, Frommův žák, podává v učitelově biografii zejména přehled Frommova vývoje myšlenkového a názorového. Mapuje jeho cestu vědeckou i pedagogickou, poukazuje na podstatné vlivy, jež Fromma utvářely, i na plejádu osobností a účinek rozhovorů, spolupráce a diskusí s nimi na Frommovu soustavu myšlenkovou. Funk se nevěnuje - než letmo - ryze osobním námětům a rodinnému zázemí. Soustředí se na Fromma vyučujícího, zrajícího, jasnozřivého, publikujícího, politicky angažovaného.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Originální název:

Erich Fromm , 1994


více info...

Přidat komentář

Micha-Él
22.06.2020 5 z 5

Opravdu zajímavá monografie, která dává nahlédnout jak do Frommova života, tak do jeho filozofických i psychologických myšlenek. Fromm je jeden z nejsrozumitelnějších filozofů, ale díky kontextu jeho života, lze pochopit jeho filozofii mnohem hlouběji. Knížku jsem si ráda přečetla :)

Klamm
07.02.2019

Oceňuji, že si dá někdo tu práci aby nás seznámil s Erichovým životem a v žádném případě to neodsuzuji. Mě to ale přišlo nezáživně napsané. Tak nějak zbytečně moc intoušsky.
Ale třeba je to jen omezeností mého přijímače.


Štítky knihy

životopisy, biografie

Autorovy knížky

Rainer Funk
německá, 1943
1994  86%Erich Fromm

Kniha Erich Fromm je v

Přečtených14x
Knihotéce14x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x