Encyklopedie kaktusů a jiných sukulentů

Encyklopedie kaktusů a jiných sukulentů https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106249/encyklopedie-kaktusu-a-jinych-sukulentu-106249.jpg 5 2 1

Unikátní publikace, která svým rozsahem překonává vše, co doposud o daném tématu u nás vyšlo. Ať již množstvím popsaných druhů nebo bohatostí fotografického materiálu. U každého druhu je přehledně uveden jeho botanický popis, údaj o původním místě výskytu a nechybějí ani rady pro úspěšné pěstování v podmínkách střední Evropy. Jde bezesporu o knihu, která nadchne každého, kdo podlehl kráse těchto rostlin.... celý text

Přidat komentář

Azmodan
12.05.2019 5 z 5

Zajímavá, krásná kniha. Mě, jakožto člověka bažícího po kaktusech jehož zájem je z 95% vyplněn kaktusy tato kniha až tak nepotěšila. Kaktusům je věnováno něco kolem 150 stran (z celkových +- 500) a to je věru málo. Za mě tedy sklamání.
Odhlédnu-li od mých subjektivních potřeb, tužeb a přání musím uznat, že tato kniha je nádherná, epochální a nadčasová! Věnuje se mnoha sukulentním rostlinám a kaktusy jsou jen jednou ze součástí. "Řemeslně" je velmi dobře zvládnuta počínaje gramáží papíru, kvalitou tisku a krásou fotek až po uspořádání textu, rozdělení textu a "kategorií" jako "kde rostou a jak se pěstují". Kniha je také velmi přehledně řazena a dobře se v ní hledá.
Pro milovníky sukuletních rostlin (a ne jen kaktusů jako je to u mě) patrně naprostá nutnost! Navíc záběrem a šíří je tato kniha nadčasová a dovolím si tvrdit, že na našem trhu nic podobného není!

Štítky knihy

kaktusy sukulenty

Autoři knihy

Libor Kunte
česká, 1968
Jan Gratias
česká, 1949

Kniha Encyklopedie kaktusů a jiných sukulentů je v

Právě čtených1x
Přečtených2x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chci si koupit6x