Okouzlená

Okouzlená https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433367/bmid_okouzlena-5xg-433367.jpg 4 68 16

Enchantée série

1. díl

Láska. Magie. Revoluce. Paříž je v roce 1789 město plné žebráků, zlodějů, revolucionářů – a mágů… Camille se stará o mladší sestřičku, a ještě ukočírovat rozmařilého bratra. Zprvu jí pomůže drobná, každodenní magie. Ta ale nevydrží věčně, takže se musí vydat do Versailles. Čím déle je u dvora, tím méně pohrdá šlechtou, ale také potká mladíka, který jí dá naději, že může mít lásku i svobodu. Když vypukne revoluce, musí se Camille rozhodnout, na kterou stranu barikády se postaví, dřív než Paříž shoří.... celý text

Literatura světová Dívčí romány Historické romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Enchantée , 2019


více info...

Přidat komentář

ElessaRiverbow
28.09.2023 2 z 5

Ze začátku to vypadalo slibně, rychle jsem se začetla a bavilo mě to. Ale pak jsem začala čekat nějakou akci, která bohužel nepřicházela, něco jako "akce" se objevila až někdy po 350 stranách. Nemůžu autorce upřít nádherné popisy Paříže a Versailles, měla jsem během čtení pocit jako bych tam byla. Magie fungující na smutku mi přišla jako dobrý a originální nápad. Další skvělou věcí byly opravdu krátké kapitoly, které mám mnohem raději než ty dlouhé. Camille byla takový průměr, někdy mi byla sympatická a někdy se chovala naprosto nelogicky. Lazare byl skvělý, toho jsem si oblíbila hodně rychle. Ta romantika mezi nimi byla fajn, ale že bych z ní byla nějak odvařená se říct nedá. Vůbec si nedokážu představit, o čem by měl být další díl. Navíc je kniha dobře uzavřená, takže pokračování nejspíše číst nebudu.

~ 2,5/5 ~

MikasaKubickov
26.09.2023 4 z 5

Určitě nejvíc originální fantasy kniha, co jsem v posledních měsících četla. Je mi celkem líto, že takhle zapadla. Líbilo se mi prostředí i období, i když jsem očekávala trochu více z revoluce. Rozhodně jsem se nenudila a posledních sto stran jsem přečetla prakticky s otevřenou pusou, i když záporák byl celkem odhadnutelný, ale to jsem ochotná odpustit


Knihomolka_09
14.09.2023 5 z 5

Když jsem ji dostala do ruky, tak se mi vůbec číst nechtělo - ale jednou večer jsem se donutila číst ten nudný historický román.
Takovou chybu už snad znovu neudělám - nejen jak je kniha napsaná, ale i děj.....přečtěte si to a zjistíte, proč jsem se zamilovala do Francie

juni
31.07.2023 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Vůbec nechápu, jak mi mohlo trvat rok, než jsme ji vzala z poličky a začala číst. Četla se úplně sama. Moc doporučuji.

bárbra13
17.05.2023 4 z 5

Moc se li líbilo prostředí! Všechny ty krásné šaty, paláce.. no prostě nádhera. Magie byla v tomto příběhu dost jemná a relativně uvěřitelná. I pomalejší romantika se mi líbila. A moc oceňuji to, jak kniha poukazuje na to, jak rychle dokáže být člověk sveden pozlátkem, i když k němu dříve choval odpor. Co mě až tak nechytlo byl konec. Vzhledem k tomu, jak se příběh chvílemi táhl mi přišel dost zbrklý a moc ve stylu "dobro vždy zvítězí".

šneki
03.01.2023 4 z 5

Nečekaně zajímavá kniha, jakožto člověk políbený francouzštinou hodnotím její výskyt kladně a taky mě moc bavilo spojení reálné historie a vymyšleného příběhu. Konec mi možná přišel trochu slabší, ale ráda zde ty 3,5 hvězdy zaokrouhlím nahoru.

_Knihomolka_
26.11.2021 4 z 5

Ten, kdo má rád historii (autorka zde totiž detailně popisuje život jak chudých, tak i bohatých lidí, palác Versailles, dobití Bastily, což se váže k Velké francouzské revoluci, tehdejší královnu Marii Antoinettu, lety balónem a mnoho dalšího), stejně tak jako já, romantiku a trochu těch kouzel, tak se mu tahle knížka bude líbit.

Damonka12
31.01.2021 1 z 5

Tahle kniha mě hrozně nudila. Neustále jsem doufala, že se to zlepší ale to se nestalo. Hrozná romantická linka a vůbec žádná akce. Aspoň že byl konec dobře vymyšlený.

gabca5316
25.10.2020 2 z 5

Chyběla mi tam nějaká pořádná akce, v podstatě jen hrála a sem tam se něco událo. Námět vypadal slibně, ale autorka úplně nevyuzila potenciál. Ale zase se to četlo pěkně..

katasokolov
27.09.2020 2 z 5

Francie 18. století, dvůr Ludvíka XVI., revoluce, magie (probouzí se krví a smutkem), láska, dobrodružství a vědecké objevy. Vše tohle slibovalo zajímavou knihu .... ale opak je pravdou - kniha mě bohužel nezaujala :( Námět byl slibný, ale zpracování bohužel pokulhávalo! Žádný dějový posun, neustále to stejné... téma magie a k tomu ještě revoluce mohlo být zajímavé a dalo se z toho vytřískat mnohem víc (alespoň podle mého skromného názoru). K téhle knize už se nevrátím ....jediné pozitivum byl popis královského dvora ve Versailles :)

cori
20.09.2020 3 z 5

Autorka namixovala koktejl, do něhož přisypala trochu magie, královský palác ve Versailles, lety balónem, hazardní hry a revoluční rok 1789. Takto pohromadě to celkem funguje. Chudá dívka si hraje na baronku, aby zajistila svou sestru, nakonec najde lásku i naději na lepší budoucnost. Pohádka pro teenagerky. Škoda překlepů.

inuska6280
20.09.2020 2 z 5

Takovy prumer, cekala jsem od knihy vic, vic akce, vic napriklad kouzel... :)

Zumaan
06.07.2020 2 z 5

Autorka umí bravurně psát konce. To je tak jediná pozitivní věc, kterou bych jsem napsala. Chápu, že nám chtěla ukázat bezmoc Camille, ale celá kniha je veeeelmiiii natahováná. O 100 stránek by se klidně mohla skrátit. Myšlenka děje byla dobrá, ale nijak jsem nepochopila rodinu Cam. Za myšlenku děje 1*, 1*za hl. pár a 1* za konec.

Bohužel nezasloužene 3*.
Pokud by autorka napsala ještě nějakou knihu, tak se do ní nijak nepohrnu.

Sabča92
22.06.2020 3 z 5

Jedná se o historický román s dávkou magie, které v knize nebylo tolik, zkrátka jen tolik, aby celý příběh mile okouzlovala. Ačkoliv se jedná o duologii, první díl končí uzavřeně, takže ho můžete číst jen jako standalone. Enchantée je vyprávěna třetí osobou a spolu s hrdinkou prožíváte jednotlivá dobrodružství a navštěvujete krásná historická místa v Paříži. Hlavní hrdinka Camille je velmi milá a hodná holka se kterou se život příliš nemazlil. Snaží se ochránit svou sestru před jejich zlým bratrem. Romantická linka byla vystavěna velmi opatrně a mile. Naopak popis a charakteristika záporných postav byla úderná a nápaditá. Velmi chválím propojení historických faktů se smýšleným příběhem a kouzly. Kniha se četla dobře, byla oddechová, nijak nebyla náročná ovšem bohužel byla hodně zdlouhavá. Dlouho mi trvalo než jsem se doopravdy začetla. Scény z paláce nebo samotné hazardní hraní her bylo jako přes kopírák. Samotná magie mi v tomto příběhu nepřišla dobře vysvětlená, což je škoda.

Yuuki24
12.05.2020 3 z 5

Co mě na této knize zaujalo? No jako obvykle pěkná obálka :-D. Moc ráda čtu knihy ve kterých je zakomponována historie a kouzla Nicolas Flamel od Scotta mě fascinuje ještě nyní a velice ráda se k němu vracím. Můžu říct, že některé pasáže mě zklamaly jiné zase potěšily. Kniha se četla dost rychle a plynule. Pro mě spíše odpočinkové čtení, nežli strhující příběh. Nejvíce mě však asi nepotěšil konec. Navíc pasáže z paláce se dost často opakovali až to člověka malinko místy budilo.

Radšiknihu
13.04.2020 4 z 5

Tato kniha je rozhodně něčím nová a jedinečná, ale asi jsem od ní čekala trochu víc. Ke kladům rozhodně patří nápaditost příběhu, vystavení hlavních i vedlejších postav a především citlivé zapojení magie do relativně běžného historického světa. Příběh se odehrává těsně před Velkou francouzskou revolucí a i spojení skutečných historických událostí s fiktivním příběhem se povedlo :) Co mi na knize vadilo byly rychlé přeskoky v čase vpřed a scény, které se opakovaly a za mě zbytečně natahovaly děj a činily ho v nějakých pasážích nudným. Kniha za mě lze číst i jako standalone a musím říct, že konec mě překvapil a potěšil :D Za všechny ty zvraty v poslední části knihy čtení stálo, ale kvůli nezáživnosti některých pasáží nemohu dát 5*/5* :)