Emoce pod maskou

Emoce pod maskou https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282731/bmid_emoce-pod-maskou-u6p-282731.jpg 5 7 3

Kniha proslulého psychologa Paula Ekmana, kterou sepsal na základě svých dlouholetých výzkumů, vám pomůže vyznat se ve vý- razech tváře lidí kolem vás i té vaší. Budete schopni lépe rozeznávat emoce podle mimiky. Autoři se podrobně věnují jednotlivým emocím – překvapení, strachu, znechucení, vzteku, štěstí a smutku, které dokumentují na sériích pečlivě vybraných fotografi í, ale také popisují, co se v nás odehrává při prožívání daných pocitů.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , BizBooks
Originální název:

Unmasking the face


více info...

Přidat komentář

hu_87
06.07.2019 5 z 5

Doporučuji každému, který psychologii buďto studuje, nebo se o ní zajímá. Ovšem také každému, kdo má o knížku zájem, doporučuji si nejprve přečíst Odhalené emoce - slouží jako doplňující studium této problematiky a osobně jsem ráda, že mám doma obě knihy.

Při nejrůznějších výrazech, kteří lidé používají, lze také využít rozmanitých interpretací.

Například některé výrazy, které se interpretují jako mírnější výraz naštvání, mohou prostě znamenat to, že se člověk intenzivně soustředí. Proto si myslím, že tohle téma může být stejně tak užitečné, naproti tomu se na povrch dostane několik možností a je jen na nás, jak odvodíme ty další. A to je právě potřeba vzhledem k tomu, jak člověka známe a jak moc se odchyluje od tzv. základní čáry (běžné chování u každého individua).

RMarkéta
25.10.2018 5 z 5

Tato kniha není opravdu určená pro běžného čtenáře, ten o ni možná ani nezavadí, pokud se přímo nepodívá na obálku nebo nezabloudí do oddělení psycholgie. Já jsem se k ní právě díky studiu psychologie dostala a používám jí taky jako takovou příručku, učebnici. Mám v ní spoustu věcí zvýrazněných zvýrazňovačem, podtrháno a různé poznámky na boku stránek. Takže dostala holka trochu na frak. Název knihy je vážně trefný. Masku rádi nosíme z nějakého důvodu všichni a emoce jsou taková mapa naší psychiky pro nás samotné i pro "čmuchaly" a psycholog je čmuchal.


Lightman
28.10.2016 5 z 5

Proti knize "Odhalené emoce" se tato už nečte tak poutavě. Jedná se spíše o příručku pro ty, kteří se chtějí naučit rozeznávat základní univerzální emoce pomocí charakteristických znaků mimiky. Sice výborný nástroj, ale domnívám se, že bez "pochopení" "světa" emocí (je-li to vůbec možné - věřím, že ano - minimálně po důkladném přečtení "Odhalených emocí") nemá běžný čtenář proč tuto knihu číst.

Autoři knihy

Paul Ekman
americká, 1934
Wallace Friesen
americká, 1933

Kniha Emoce pod maskou je v

Právě čtených2x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst40x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x