Emily v Paríži

Emily v Paríži https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514179/bmid_emily-v-parizi-6QV-514179.png 3 25 9

Emily v Paříži série

1. díl >

Knižné spracovanie seriálového hitu z Netflixu! Som v taxíku a srdce mi bije silno, len-len že nevyskočí z hrude. Ja, Emily Cooperová, som v Paríži! Každý má svoje sny a ten môj bol prísť sem. Pred očami mi defilujú parížske ulice s tými najúžasnejšími pamiatkami. A ja sa usmievam, usmievam! Niečo maličké vo mne však má obavu. Obavu, že si tu nenájdem svoje miesto. Obavu, že skutočnosť nebude taká, ako som si ju vysnívala.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Emily in Paris - Le roman de la série , 2022


více info...

Přidat komentář

LuciaSangster
31.03.2024 2 z 5

Kniha je inspirovaná první sérií se stejným jménem seriálu na Netflixu. Knížka vás provede stejným dějem. Příběh vypráví samotná Emily, takže si můžete přečíst její emoce i myšlenky, které bývaly často zajímavé.

Určitě doporučuji nejdřív vidět seriál, než se do knihy pustíte, protože autorka šetřila slovami, takže by vám spousta věcí nedošla. Já seriál viděla, takže jsem při čtení měla v hlavě přesně scény z něho.

Spíš je knížka stručný popis scén ze seriálu, ale zase na druhou stranu je to taková jednohubka pro zlepšení dne.
S grafikou celé knihy si vyhráli. Jak s obálkou, tak uvnitř v knize máte malé obrázky, které zdobí stránky. Na konci máte dokonce pár fotek ze seriálu.

Zklamalo mě to v tom, že to nebylo pořádně rozepsané. Hlavně jsme se nedozvěděli nic nového.

Michelle13
23.03.2024 4 z 5

Tato kniha je oslnivý román, který vás vezme na nezapomenutelnou cestu do srdce francouzské metropole. Kniha je inspirovaná první sérií stejnojmenného seriálu na Netflixu. Příběh Emily Cooperové, jejíž odvaha a nezdolný optimismus se stávají námětem vzrušujícího dobrodružství. Příběh začíná srdceryvně, když Emily usedá do pařížského taxíku a její srdce bije tak prudce, že lze až cítit tu elektrizující atmosféru. Autorka nás vtáhne do Emilyina světa, kde se sny mění v realitu a každá ulice má svůj vlastní příběh. Paříž se stává divadlem, na němž hrají hlavní roli slavné památky. Příběh vám vykouzlí úsměv na tváři. Je však třeba zdůraznit, že kouzlo této knihy neleží pouze v popisu malebného prostředí, ale také v nitru hlavní postavy. Emily je postavou, kterou si nelze neoblíbit. Její odhodlání, šarm a výjimečný smysl pro humor ji činí nezapomenutelnou. Autorka nám podává realistický pohled na to, jak se Emily vyrovnává s novými výzvami v cizi zemi, a to vše s gracií a elegancí, která je pro Paříž tak typická. Kniha se čte opravdu skvěle. Je to poutavý příběh, který nám připomíná, že každý sen se může splnit.


heja
27.12.2023 2 z 5

Ak by som nevidela seriál, z knihy by som teda toho moc nemala. Autorka extrémne šetrila slovami. jednoznačne odporúčam najprv pozrieť seriál a až potom čítať knihu.

Comp.Bear
19.12.2023 3 z 5

Kniha napsaná podle seriálu, a kdo seriál neviděl, ten musí být zmatený. Do Paříže jezdím pravidelně a tady jsem to její kouzlo našla, to se mi líbilo. Jinak jsem ale od knihy čekala víc, seriál se mi líbil nesrovnatelně víc.

Fortuna7
19.11.2023 4 z 5

Já osobně bych asi ocenila, když by se autorky daleko víc rozepsala. Někdy jsem si věci musela hodně domýšlet, protože seriál na Netflixu jsem ještě neviděla. Velmi se mi ale líbil popis Paříže a na seriál se musím co nejdřív podívat :-).

Zuzka_Zuu
03.11.2023 5 z 5

Rozhodně je třeba tentokrát shlédnout seriál na Netflix a potom až číst knihu, spíš výtažek knihy. Je to napsané opravdu spoře, seriál příběh Emiliina života v Paříži pozdvihl na jinou úroveň, včetně žhavených scén s Gabrielem, životem Mindy - kde má v knize ona svého přítele se kterým zpívá a kde je její rozvoj kariéry? Já chápu, že je kniha zaměřené na život výhradně Emily a Gabriela, ale ... Kniha by měla být naopak obohacena o více informací, místo, kde se dozvíme to, co bylo v seriálu skryto. Nicméně jsem si čtení užila, viděla jsem před očima filmové zpracování v podobě hlavní hrdinky LiLy Collins.

lena.o.knihach
04.06.2023 2 z 5

Nedovedu si představit, že by tuhle knihu mohl někdo číst, aniž by předtím neviděl seriál, protože Emily v Paříži bych shrnula jako stručný popis scén ze seriálu. Extrémně stručný popis. Co nejvíc krátké a jednoduché to jde.. to je knižní zpracování stejnojmenného seriálu.

Naštěstí (!) je to útlá knížka, takže jsem s ní moc času nestrávila. Nejenom, že v textu chyběly souvislosti, detaily, popisy postav a prostředí ale jestli v celé knize byly asi jen tři zmínky o tom, že Emily zveřejnila něco na sociálních sítích? Vždyť je pro ni on-line svět tak důležitý a v knize na to nějak zapomněli.

Na první pohled je to roztomilá knížečka. Eiffelovky nakreslené po stranách, vzadu barevná příloha s fotkami ze seriálu s grafikou si vážně vyhráli, ale o to víc mě zaráží, že příspěvky, které Emily publikuje v seriálu, v knize úplně ignorovali, přitom by se to tam nakreslené tak hodilo.

Myslela jsem, že se prostřednictvím knihy vrátím za Emily, Mindy, Gabrielem a dalšími do Paříže a prožiji ta první setkání, sbližování a trapasy znovu. Jenže tohle bylo stejně tak ulítlé jako outfity hlavní hrdinky. A nezbývá mi nic jiného, než si spravit chuť a seriál si pustit.

#spoluprace @albatrosmedia

Majka1979
01.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Rovno poviem, že seriál som nevidela, ale nevadí mi to. Ja som skôr radšej, keď si môžem prečítať knihu. Nemala som vysoké očakávania, ale som rada, že som si knihu prečítala. A nechýbalo mi nič, bolo to také ako som si predstavovala. Som rada, že som po knihe siahla a určite si prečítam aj pokračovanie.
Určite to stálo za to, mám rada raz za čas nenáročné príbehy a tento mi tak prišiel. Bol to príbeh, ktorý ma chytil hneď od začiatku.
Emily sníva o Paríži, príde tam a automaticky si myslí, že sa jej splnil sen. Ale až potom keď začne pracovať, zistí, že si veľa vecí idealizovala. Presadiť sa a dokázať, že nie je len blbá Američanka bude naozaj fuška. Ale nevzdáva to. Hoci aj jej vzťah s priateľom z Chicaga ukončí, zamiluje sa práve tu. Ale aká je to láska, keď zistí, že on má inú? A tá iná je jej kamarátka, ktorú si tu našla a veľmi obľúbila? Ako naschvál sa ich cesty čím ďalej tým viac stretávajú.
Emily je jedno statočné dievča, na jej mieste by z Paríža už dávno každý odišiel. Ona nie, je tam a tak rýchlo sa nemieni vzdať :)

Tereziee
24.05.2023 2 z 5

Tohle byl velký omyl. Věděla jsem, že je kniha napsaná podle seriálu, ale že to bude až tak špatné jsem nečekala. Knížka je napsaná tak povrchně, že už to ani snad povrchněji nejde. Pokud po knize sáhne někdo, kdo neviděl seriál tak hodně štěstí protože ze čtení nebude mít absolutně nic.