Ema a pusinkový lupič

Ema a pusinkový lupič https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237423/bmid_ema-a-pusinkovy-lupic-p5A-237423.jpg 4 21 6

Když vám to v rodině neklape, maminka s tatínkem se na sebe už moc neusmívají, řádí u vás nejspíš v noci PUSINKOVÝ LUPIČ. I osmiletá Ema má pocit, že se k sobě její rodiče nechovají tak hezky jako dřív. Rozhodne se tomu přijít na kloub a na pomoc si vezme lehce bláznivou sousedku, o které si myslí, že je čarodějnice. Společně odhalí nesmělého Vincenta, co se tak stydí žen, že si žádnou nemůže najít, a musí po nocích chodit krást pusinky jiným lidem. Aby se maminka s tatínkem měli zase rádi jako dřív, potřebuje Ema pusinkovému lupiči sehnat nějakou přítelkyni, která by mu všechny ty pusinky, co u nich doma krade, dala. Spolu se sousedkou přiberou do party ještě Eminu prima babičku, která svou vnučku o prázdninách hlídá, a pustí se do akce. S Vincentem, který ze sebe před jakoukoliv ženou nedostane ani slovo, to ale bude pěkná fuška…... celý text

Přidat komentář

simca9342
31.12.2023 4 z 5

Přečtená loni.
Malá Ema jednou zjistí, že rodiče se nechovají jako vždycky. Pomoci kamarádské sousedky zjistí, že v jejím osmiletém životě toho o vztazích moc neví. Její přátelská sousedka zjistí že se jim do bytu vloupal lupič. A všechny tři lítají v průšvihu v honbě za pusinkovým lupičem. Za kým? Je to tak . Vincentovi chyběly pusinky od lidí a začal je krást. Proč, Jak se to stalo a jak příběh skončil bude povídat Ema, její babička , paní Prstová, Vincent a paní Vilma.
Příběh byl fajn, ale za názvy kapitol ,které někdy jsou špatně čitelné , protože jsou napsané dětským písmem dávám o hvězdu míň.

Janizoun
17.12.2023 2 z 5

Osmiletá Ema, její rodiče, kteří se na sebe už neusmívají, babička, sousedka co jí říkají "čarodějnice", Lupič - Vincent, co chodí večer krást pusinky, protože mu schází....
Děti příběh neoslovil a ilustrace už vůbec ne . Už jsme četli od pana spisovatele "Vilém a porouchaný dědeček" a ten se dětem i mně líbil. U této knihy jsem musela často vysvětlovat o co tam vůbec jde a to mám doma také osmiletou slečnu.
Bohužel jdu s dětmi proti proudu a knihu věnujeme knihobudce, ať si tato knížka najde svého čtenáře, kterému se bude líbit.


JanaFJ
13.09.2016 5 z 5

Jsem z ní úplně uchvácená !!!

AlenaMarie
08.12.2015 5 z 5

Kniha je poetická, vtipná a krásně ilustrovaná. Dceru moc bavila a upřímně, mě také. Je v ní spousta milých vtípků, které pobaví i rodiče. Smutný a nesmělý lupič, obrovská Vilma, která se "do svýho života nevejde", a další báječné postavy vás vtáhnou do děje a knihu přečtete jedním dechem.

MartinaF
08.06.2015 4 z 5

Pusinkový lupič je zloděj, který krade lidem polibky a ti, co se měli kdysi tak moc rádi, se hádají a rozvádí. To se děje i Eminým rodičům a Ema spolu s čarodějnicí Prstovou musí přijít na to, jak zabránit, aby Vincent (ten zloděj) už nekradl.

Mně se to líbilo. Bylo to originální, milé a vitpné. Je to pro děti, tak bych neřešila, jak Vincent kradl pusinky, ale rozhodně je tady důvod k zamyšlení, jestli těch zlodějů polibků není kolem nás nějak moc.

JanaDor
25.04.2015 3 z 5

Celkově příběh působí vtipně a je hezký. Pro mě je zde malinko nedotažených myšlenek. Nejvíc mi vadí, že si nedovedu představit, jak Vilém loupil pusinky. To jako v noci se přikradl k cizí manželské posteli a začal je pusinkovat? To mi přijde trochu přitažené za vlasy. Aby se nikdo nevzbudil a nic nezjistil….
Jinak se mi to líbilo. Je to orginální, nápadité a dobře se to čte. Kniha má nádhernou vazbu a velmi povedené, vtipné ilustrace.

Štítky knihy

dětská dobrodružství

Autorovy další knížky

2022  90%Raci v hlavě
2015  74%Ema a pusinkový lupič
2018  89%Vilém a porouchaný dědeček
2014  100%Brainman

Kniha Ema a pusinkový lupič je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x