Ellie a její náhodné setkání

Ellie a její náhodné setkání https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429614/bmid_ellie-a-jeji-nahodne-setkani-IVZ-429614.jpg 4 64 21

Láska čeká na těch nejnečekanějších místech. Dojemný příběh o náhodných setkáních, která mění životy. Elliin život poklidně plyne. Má domov i manžela a je docela šťastná. I proto ji překvapí, když nalezne souznění s poněkud podivínským cizím mužem, který jí věnuje dárek a také nový pohled na život. Dan ve svém domku na vřesovišti vyrábí harfy a má pocit, že mu to stačí. Nikdy by ho nenapadlo, že mu do života vstoupí Ellie a s ní i celá řada nečekaných tónů. Člověk ale někdy potřebuje náhodné setkání, aby zjistil, jaký život může doopravdy vést.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Ellie and the Harpmaker , 2019


více info...

Přidat komentář

Kaduri
22.10.2023 3 z 5

Krehký, poetický príbeh.
Ja mám také rada. Poväčšinou...
Dan má poruchu autistického spektra a vyrába harfy.
Ellie je zakríknutá žena v domácnosti. Manžel Clive jej ani trochu nerozumie. A už vôbec nie jej túžbe hrať na harfu...
Ach jaj.
V prvom rade o "náhodných setkáních" ťažko hovoriť, keďže Ellie sa úplne cielene miešala do všetkého. Prišla mi príliš neodbytná, až otravná.
Niektoré kapitoly knihy boli fajn, iné pomenej. Správanie jednotlivých postáv mi často nedávalo zmysel.
Príbeh mal skvelý potenciál, ale ten nebol naplnený. Neuspokojil ma ani záver.
Vo výsledku sa mi knižka vlastne nepáčila.

"Večer hraje Ellie na harfu, ale jen smutné melodie. Poslouchám a tklivé tóny občas uhodí na moji citlivou strunu. Někdy lituji, že jsem jí harfu věnoval, protože, jak se zdá, to vedlo ke spoustě bolesti. Jindy mě napadá, že je to balzám hojící veškerou bolest."

Mandlevest
15.08.2023 4 z 5

Přemýšlím, do jakého žánru bych knížku zařadila a v podstatě se mi do žádné "škatulky" tak úplně nehodí. Na romantiku byla málo romantická, na thriller málo dramatická (ač pár thrillerových prvků se v ní našlo), na psychologické drama šla málo do hloubky. A tak zůstanu jen u slova "příběh", a tím, že ho neumím tak úplně zařadit, přidala bych k němu slovo "originální". Má v sobě určitou jemnost a poetiku danou zejména kapitolami Dana. Často jsem mu jeho vnímání světa záviděla, je v podstatě jednoduché vidět a vnímat svět jeho očima, přesto to, zahlceni spoustou zbytečností, neumíme . A vůbec to prostředí, plné vůně dřeva a tónů harfy, mě zvláštně uklidňovalo. Zvláštní příběh, mírně nostalgický, ale moc mě bavilo ho číst.


AlenaF
23.05.2023 4 z 5

Pěkný příběh zajímavě podaný, plný poetiky, takové pohlazení na duši.

stea
23.09.2021 4 z 5

Příjemná knížka, která je psaná asi spíš pro holky, ale není hloupá ani prvoplánová a klišé se tam najde jen málo. Přesně to jsem potřebovala. Líbilo se mi, že tam byla postava, která žije na jednom místě a má bohatší život než někdo, kdo cestuje a koncertuje po celém světě.

MartinaF
19.07.2021 4 z 5

Tohle je přesně můj šálek kávy. Mám ráda podobné příběhy, které jsou niterně hloubavé a zajímavě napsané. Obě hlavní postavy mi byly sympatické. Skvělé popisy přírody i pocitů vyvážily nepříliš akční děj. Za mě výborně napsaný román, který mě pohladil po duši.

Mirkatka
07.02.2021 2 z 5

Tahle kniha nebyla zrovna můj šálek kávy. Docela jsem se nudila.

jasmína
05.02.2021 2 z 5

......tak Já nevím, ale knihu jsem odložila, ale když vidím tak vysoké hodnocení, ještě možná zkusím....


Ale vůbec nic mě na začátku nezaujalo, a vzala jsem si knihu Nedotýkej se mě, a ta se mi líbila hned.....

Corly
20.01.2021 5 z 5

Miloučké pohlazení na duši, takové zahřátí v zimě!
Miluju poetiku, zvláštní lidi, přírodu, lásku, hudbu....tady bylo vše :-) A nebyla to vůbec žádná červená knihovna!

Kaja1
31.12.2020 3 z 5

Kniha se četla dobře. Vypráví o tom jak nízké sebevědomí, které v nás je od dětství ovlivní celý náš život, a nikdy není pozdě plnit si své sny. Hlavni hrdina trpí zřejmě nějakou formou autismu, to že vidí svět jako místo, kde není zlo, pomůže Ellie začít znovu.

VeruHoráková
10.11.2020 1 z 5

Uf. Tak tohle nebyla kniha pro mě. Už od začátku se mi těžko četla a dočetla jsem ji jen proto, abych ji dočetla. Samotný příběh byl jednoduchý, mdlý. Ale co mi nejvíc vadilo byl styl psaní. Zdlouhavé popisování krajiny, pocitů a zcela jasných věcí. Pro mě zklamání.

zaranda
08.08.2020 5 z 5

Milý romantický příběh o exmoorském harfaři Danovi a exmoorské hospodyňce Ellie, psaný s nemalou dávkou poetiky.
"Den je jasný a výrazný. Stromy mávají větvemi ve vzduchu a po nebi se honí bílá zubatá oblaka. Slunce rozžíná barvy. Zelené odstíny sahají od smaragdové přes šalvějovou až po limetkovou. Dokonce i staré listy kapradí září kaštanovou a barvou vyleštěné mědi."
Ideální čtení na dovolenou.

PéEm
19.07.2020 3 z 5

Když si člověk zvykne na styl psaní, je to docela milá knížka.

Souteska
16.07.2020 5 z 5

Příběh hezky plynul, měl spád, četla jsem na jeden zátah. Nejsem fanda červené knihovny, naštěstí zde se žádná sláďora nekoná, i když je to story něžná, láskyplná, a myslím, že i k zamyšlení nad tím, co vlastně stojí v životě za to a jak si podle toho vybrat partnera:-)

Horal123
04.07.2020 4 z 5

Přečteno díky čtenářské výzvě, první kniha vydaná v roce 2020, která mi v knihovně přišla do ruky. Takže rána absolutně naslepo. Tento román balancuje někde na hraně klasického anglické a červené knihovny, takže je to spíš záležitost pro ženy.

alzbeta4340
26.06.2020 4 z 5

Jemný příběh o přátelství mezi Ellie, ženou v domácnosti žijící s despotickým manželem, a Danem podivínským výrobcem harf. Harfy byly zajímavé téma, nikdy jsem o nich ještě nečetla a vlastně ani nepřemýšlela.
Kniha na mě ovšem působila dost nevesele. Dějových linek je tu několik, ale téma domácího útlaku či psychického násilí bylo asi nejpůsobivější. Přesto můžeme v závěru doufat v dobrý konec.

Sidonia
22.06.2020 5 z 5

Řadím mezi laskavé knihy. Krásný příběh, prolíná jím láska, hudba, krásné podivínství hlavních hrdinů a hlavně - laskavost a cit pro krásu. Harfy, příroda, atmosféra, ale i trocha napětí - co se stane, dopadne to dobře?

intelektuálka
30.05.2020 4 z 5

Tohle je příjemné a milé čtení - o náhodném setkání dvou lidí ....

A hlavní roli zde hraje harfa a hudba - zprvu nesmělými tóny, ale postupem se děj zdramatizuje....

Oba hrdinové jsou tak trochu mimo svět - třeba i proto, že chovají ochočeného bažanta ....

Autorka je harfistka - a v této knize je její vztah k umění citelný.

A na závěr Shakespeare : Žije - li láska z hudby, hrajte dál !

VenAlud
13.04.2020 5 z 5

Tak tohle je ta nejmilejší věc, jakou jsem kdy četla ❤...

kanitsuj
02.04.2020 4 z 5

Už od prvních stránek mi knížka přišla jiná než ostatní. Není to klasická love story a děj není ani jednoznačně předvídatelný. Hlavní hrdinové vedle sebe vlastně pouze existují a věnují se společnému zájmu, kterým je harfa - krásný libozvučný nástroj, který je velmi složitý a ne každému je jeho poslech příjemný. Takoví jsou i oba hrdinové - nešťastně provdaná Elli a lehce zpomalený naivně smýšlející umělecký truhlář Dan. Velmi mne pobavila příhoda s bažantem a už kvůli ní stojí zato si příběh přečíst. Trochu zklamání přišlo až v poslední třetině knihy, která působila zdlouhavě a také Elli někdy moc tlačila na pilu v Danových osobních záležitostech, proto nedávám plné hodnocení:-)

JanaDor
17.03.2020 5 z 5

Autorka velmi čtivě, mile a hezky vylíčila dění kolem hlavních postav. Obě postavy byly velmi sympatické a já jsem si je oblíbila. Bavilo mě číst o jejich setkáních, o vzájemné pomoci i o záchraně bažanta, který hraje v příběhu taky důležitou roli. Je to čtení o obyčejném životě, který klidně plyne, ale sem tam se zavíří a změny na sebe nenechají čekat. Pro mě moc příjemná a pohodová kniha. Doporučuji.

Autorovy další knížky

Hazel Prior
britská
2020  79%Ellie a její náhodné setkání
2022  83%Dáma a tučňáci
2023  79%Volání tučňáků
2024  80%Život a vydří zázraky

Kniha Ellie a její náhodné setkání je v

Přečtených89x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených6x
Knihotéce111x
Chystám se číst104x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x