Král a kancléř

Král a kancléř https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11805/bmid_kral-a-kancler-QA8-11805.PNG 4 36 5

Dynastie Tudorovců série

< 6. díl >

Historický román anglické autorky pokračuje v líčení anglických dějin za vlády Jindřicha VIII. příběhem filozofa Thomase Mora. Budoucí kancléř v mládí váhá mezi mnišským životem a kariérou právníka. Zvítězí světská kariéra a on se brzy stane člen městské rady v Londýně. Po smrti Jindřicha VII., kterého si znepřátelil svým vystoupením v parlamentě, mu mladý Jindřich VIII. nabídne místo kancléře. Jeho postavení u dvora se zdá být neotřesitelné, zlom však nastane v okamžiku, kdy se Jindřich VIII. rozhodne rozvést s Kateřinou Aragonskou, aby se mohl oženit s Annou Boleynovou. Spravedlivý a čestný kancléř odmítne panovníka podpořit a podepíše si tak ortel smrti.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

St. Thomas´s Eve , 1987


více info...

Přidat komentář

madem
07.12.2023 3 z 5

Autorka se snaží vysvětlit konec Thomase Moora a proměnu Jindřicha VII. Nějak se jí to nepodvedlo.

stanislava9718
28.04.2023 3 z 5

Kniha ze série Tudorovci o životě Thomase Moora, krátce z pohledu shánčivce otce Jindřicha VII. z pohledu požitkáře Jindřicha VIII. a hlavně z pohledu jeho rodiny a blízkých přátel té doby. V předchozích dílech se autorka o Thomasu Moorovi zmiňovala, v této knize se podrobně rozepsala o jeho životě, díle a hlavně o jeho názorech na rovnost žen ve vzdělávání a další, které nebyly šlechtě a Jindřichu VIII. po chuti a názory Thomase Moora stály jeho život.


Lena1975
16.02.2021

Přečetla jsem od této autorky již několik knih, proto jsem dala na recenze i u této knihy. Bohužel musím konstatovat, že nic horšího jsem nečetla, se sebezapřením jsem přečetla do poloviny knihy a nějaký děj stále nikde, takže končím.

Sidonia
14.02.2020 5 z 5

Výborná čtivá kniha, založená na skutečné historii, osobnost Thomas More

Karcoolka2210
12.04.2017 4 z 5

Ďalšia kniha o Thomasovi Moorovi, ktorá ponúkla trochu iný pohľad na jeho život a pôsobenie- a to z pohľad jeho dcér a rodiny. Pre mňa super :)