Dvířka do neznáma

Dvířka do neznáma https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211916/bmid_dvirka-do-neznama-G2O-211916.jpg 3 23 14

Maroušek je obyčejný bankovní úředník, který má nedaleko do penze a který má své tajné sny. Do jeho vzpomínek se vkrádá kniha, jež mu připomíná dětství a inspiruje jeho touhu. Bydlí na sídlišti v bytě 3+1, ale v duchu sní o vilce se zahradou, má o ní stále přesnější představu, ví dokonale, jak by měla vypadat. A jednou takový dům objeví. Polorozpadlý, zchátralý, zanedbaný. Vloží do něj všechny rodinné úspory na stáří. Ví, že to není rozumné, ale je šťastný. Ve starém domě postupně odhaluje různá tajemství a překvapení a to mu nakonec usnadní nutné rozsáhlé opravy. Možná je to na hraně zákona... Bude tu hrát roli podivný sen a torzo pohádkové knihy, kterou tam najde? A podaří se mu díky tomu dům opravit podle svých představ? Zdá se, že je mu osud nakloněn. Ale bude tomu tak až do konce? Sledujeme tak příběh dospělého muže s klukovskými sny, který se dostává do konfliktu reálného a pohádkového světa, a od první do poslední stránky můžeme všechno prožívat s ním. Možná se i trochu bát, aby se mu to podařilo...... celý text

Přidat komentář

Hakl54
11.10.2022 4 z 5

Čekala jsem detektivku a ona taková příjemná pohádka. Někdy toho štěstí bylo snad až moc.

Kimeček
28.07.2020 4 z 5

Krásná pohádka pro dospělé.


akdar72
25.02.2019 2 z 5

Tak tuhle knihu jsem nepochopila.

ViolettaCh.
17.12.2017 2 z 5

Ani tohle se panu Cimickému moc nepovedlo. Fiktivní děj, o němž se nakonec ukáže, že je to vlastně sen. No nevím, ale od pana autora jsem četla už lepší knihy. Musím však konstatovat, že jeho knihy z poslední doby celkově za mnoho nestály. Snad se autor polepší.

kilometr
04.11.2017 odpad!

Neuvěřitelně imbecilní kniha!Takovou patlaninu jsem už tedy dlouho nečetl!Pana Marouška bych s chutí nakopal do řiti!Stejně jako pana autora!Neuvěřitelný hnus a neskutečná spisovatelská nemohoucnost!!!! 0%.

JIVaJaH
23.05.2017 5 z 5

Jak zde už někdo psal...J.Cimický je autorem hlavně detektivních příběhů. Já jsem na jeho krimi nenarazila. Nelituji, ale určitě bych si nějakou přečetla. Tato kniha byla výborná nejen dějem, ale i milým rozporem snu x reality. Kroutila jsem nevěřícně hlavou nad nálezem, setkání Vlastimila s těmi pravými lidmi a čekala zlom...
Moc mě pobavil okamžik výměny šéfů v práci hlavního hrdiny. Setkání ambiciózních sebemilujících postav s obyčejným člověkem bylo vážně výborné. Navíc připomínka módní hermafroditní úpravy ženského příjmení nebylo od věci.

kolacky
05.05.2017 5 z 5

Krásná pohádka o tom, kterak pan Maroušek skrze vysněný dům a tři kouzelné kočky ke štěstí přišel... Taky jsem u Jana Cimického zvyklá spíš na detektivky, ale tohle je vážně fantastický příběh - o nečekaném pokladu, knížce z dětství (taky jich pár mám), skutečně dobrých přátelích a trpělivé, hodné manželce. A ten dům, tu úžasnou vilu, tu bych si taky dala říct...

martina.bella
17.02.2017 5 z 5

Milé překvapení, přečetla jsem náhodou a je to úsměvná, svým způsobem i dojemná knížka s nečekaným koncem. Doporučuju všem, kdo mají též své sny :-)

lea735
09.02.2017 1 z 5

Zklamání, čekala jsem detektivku. Nelíbilo se mi to, přeskakovala jsem stránky odradilo mne to od dalších knih pana Mudr.

Aggie.
15.04.2016 3 z 5

Nevěděla jsem, co mám od téhle knížky čekat. Tak jsem se prostě pustila do čtení a smířila se s tím, že nějaké zápletky, které se tam začaly rozvíjet zase rychle skončily nebo zůstaly otevřené a i s tím, že je příběh neskutečný a s velmi šťastným a idylickým koncem nebo spíš celé to bylo šťastné. Bylo to tak absurdní, až to bylo vtipný. A vlastně to bylo docela hezký a taky jsem konečně přečetla něco českého.

bbara155
05.11.2015 4 z 5

Hezká pohádka! :-)

orinka3
28.07.2015 3 z 5

A tak...nebylo to špatné čtení na jedno odpoledne. Jenom si z nás pan doktor Cimický malounko utahoval.

jasmína
04.03.2015 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, četla jsem poprvé něco od pana Cimického, a je pravda, že jsem si říkala, tolik štěstí najednou, to není možné, a konec jsem tak nějak pochopila, že si vše pan Maroušek jen vysnil, a nepochopila jsem ale úplně, zda si vysnil i manželku, když na konci ho doma čekaly jen kočky.....

muzka
21.10.2014 4 z 5

Co napsat? Knížka se velmi hezky čte, příběh je neskutečný, zvláštní, občas jsem přemýšlela, jestli nejsem blázen:-) Hodně jsem pospíchala, abych věděla jak ta změť událostí dopadne. Najednou tu byla poslední stránka a já...... se 5 minut nahlas smála :-)

Štítky knihy

senioři

Kniha Dvířka do neznáma je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce11x
Chystám se číst15x
Chci si koupit1x