Dvě klikaté cesty

Dvě klikaté cesty https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487756/bmid_dve-klikate-cesty-agK-487756.jpeg 4 32 11

Siles „32“ Jones je městský policista v mississippském městečku Chabot, motorizovaný strážník „pro všechno“. Sní o tom, že jednou bude šerifem, ale ve službě má odkroucené teprve dva roky. Městečkem hýbe případ zmizelé studentky, a Siles má proto oči na stopkách. Jednoho dne na rutinní patrole zahlédne nad nedalekým lesem kroužit hejno supů. V předtuše nejhoršího se tam vydá a nalezne v močálu mrtvolu. Ale není to pohřešovaná dívka; je to muž, lokální postavička s kontakty na dealery drog. V téže době si někdo přijde pro místního „úchyláka“, který před dávnými lety svezl do kina jednu dívku a pak se vrátil bez ní – tělo se tenkrát nenašlo a on od té doby měl špatnou pověst. Teď ho, s novým zmizením mladé ženy, někdo přijel zabít…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Crooked Letter, Crooked Letter , 2010


více info...

Přidat komentář

Pavčule
16.01.2024 3 z 5

Dělalo mi docela problém se začíst , ale pak se to rozběhlo . Zajímavý příběh na rasové téma s nádechem detektivky .

Allena24
08.08.2023 4 z 5

Velké díky za komentáře. I já bych knihu označila za psychologické drama. Plusem pro mě bylo skvělé vykreslení postav a prostředí.


alzbeta4340
28.06.2023 3 z 5

Čtenáři, kteří mají rádi psychologické a trochu moralizující romány, budou určitě spokojeni. Mě zklamala slabá a odbytá detektivní zápletka. Na druhou stranu musím pochválit dobře vykreslenou jižanskou atmosféru, které autor dosahuje dosti popisným, ale přesto nijak neunavujícím stylem psaní.

moudivlacek
11.05.2023 4 z 5

Na tuto knihu jsem narazila díky knižním přátelům zde. A i když přiznávám, že jsem od ní nic moc nečekala, velice příjemně mě překvapila.
Místní městečko Chabot nikdy nezapomnělo na zmizení bílé studentky, ani na neusvědčeného pachatele Larryho, který ji viděl naposledy. Černoch Silas tu v té době také byl a s Larrym se tajně kamarádil. Pak odešel z města a vrátil se a dnes je Silas zpět.
A zase po letech zmizí další studentka, samozřejmě je podezřelý opět Larry, který je samotář, automechanik bez klientů. Silas se stal policistou, s Larrym se nestýká, ani nemluví. Jenže nedlouho po začátku vyšetřování pohřešované, je díky Silasovi objeven postřelený Larry na prahu smrti. A Silas si tentokrát umíní, že pořádně vysvětlí, kdo to Larrymu udělal. On mu totiž dluží mnohem, mnohem víc...
Příběh o černém a bílém chlapci, jejich tajném přátelství, jejich rodinám, života na tehdejším Jihu, rasismu. O lásce, vině a odpuštění....

kanitsuj
28.03.2023 5 z 5

Na základě kladných recenzí jsem měla velká očekávání a ta se mi z velké části splnila. Příběh zakázaného přátelství, kterému na dlouhá léta zasadí ránu tragická událost a série nespravedlivých obvinění, dokáže čtenáře vtáhnout svou lehce syrovou atmosférou i krásnými popisy mississippské přírody.

lexikon_tf
04.01.2023 5 z 5

Nečekala jsem, že se mi to bude tak moc líbit, tato kniha pro mě byla velmi příjemné překvapení! Zdánlivě poklidný příběh o životě v malém mississippském městě se rozvine v psychologické drama, ve kterém se rozvíří kalné vody minulosti a vykouknou kostlivci ze skříně.

Larry a Siles bývali jako děti kamarádi, byť byli každý z jiného těsta i společenských kruhů. Pak ale, když chlapci dospívají a začnou se zajímat o dívky, jednoho dne zmizí holka, s níž měl Larry právě rande. Je tedy poslední kdo ji viděl… Ale co se tehdy skutečně odehrálo? Co všechno se na malém městě dá ututlat?

Larry a Siles jsou nyní dospělí, jejich cesty se už dávno rozešly. Ten první z nich, Larry, žije sám s celoživotním cejchem viníka, ten druhý muž se stal místním policajtem. A jednoho dne opět zmizí z okolí mladá dívka a Larrymu teď navíc někdo usiluje o život.

Skvěle napsáno, zápletka pěkně graduje a hezky se mi to četlo, i když je téma příběhu dosti ponuré. Nic mu ale neubírá na zajímavosti a já knihu vřele doporučuji!

Boboking
09.12.2022 4 z 5

Jižanský svět, kraj, kde platí jiná pravidla, městečko v úpadku, horko, bažiny, hadi a halda zkrachovalců. Spíše než detektivka je to drama, vzpomínky na dětství ukrývající tajemství, o kterých je lepší v tomto kraji nemluvit. Skvěle napsáno, bez hluchých míst, skvělý kolorit postav.... Za sebe doporučuji.

janina66
25.11.2022 4 z 5

Ano, není to detektivka! Spíše psychlogický příběh dvou teď mužů, kteří byli v dětství kamarády. Jeden černý a druhý bílý. Během jejich dospívání se ztratí jedna dívka a v jejich dospělosti druhá. Jedna ztracená nevyřešená, druhá ano.
Kniha se čte dobře a konec se mi moc líbil. Je o naději v budoucnost.

intelektuálka
10.10.2022 4 z 5

Tato kniha není snadné čtení.... je to psychologické drama o dvou klikatých cestách ....

O klikatých osudech dvou - prvně chlapců, později dospělých mužů a jejich nevyjasněných
minulostech....

Do toho je vložena zápletka pátrání po zmizelé dívce ...

Je to příběh hledání, tajemství původu, viny a trestu .... a nakonec poznání a vzájemné pomoci ....

Život není jednoduchá záležitost .... a cesty opravdu bývají klikaté ....

ďula114
11.09.2022 5 z 5

skvělá knížka, dojemné, ponuré až depresivní osudy několika lidí, napínavé od začátku až do konce.takový ten typ knížky, který po dočtení ještě dlouho doznívá...

vnimat_Krasu
18.08.2022 2 z 5

Tři slova. Není to detektivka. Je to spíš psychologický drama o dvou chlapech, co se v dětství kamarádili a v dospělosti stojí proti sobě. Jeden je dobrej policajt, druhej je podezřelej z únosu mladý holky. A Franklin vypráví o všem možným, jen NE O TOM ÚNOSU! Atmosféru kolem řeky Mississippi líčí přitom moc pěkně. Pár flashbacků je dokonce výtečnejch. Jenom se knížce obdivuhodně daří míjet veškerá témata, o nichž jsem si chtěl číst. Doufal jsem v hutnou krimi laskominu à la True Detective. Dostal jsem rozvláčnou sondu do duše dvou chlapů s matným závěrem.