Dvakrát do stejné řeky

Dvakrát do stejné řeky https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525979/bmid_dvakrat-do-stejne-reky-654d3d746784d.jpg 3 17 8

Dojíždíš do práce přívozem a jsi na to dost hrdý. Už žádné dopravní zácpy ani uvíznutí v metru v tunelech (máš klaustrofobii). Teď máš dechberoucí výhled na Temži, čerstvý vzduch, Prostě zlepšení životního stylu. Na palubě sis našel nové přátele – v čele s mladým hedonistickým sousedem Kitem – a nedávno jsi s touhle partou, „vodními krysami“, byl na vánočním pivu. Ale první den po Vánocích Kit na ranní lodi není. Panorama na řece se nezměnilo, ale něco je špatně. Když vystoupíš z lodi, čeká na tebe policie. Kitova žena Melia nahlásila jeho zmizení a nějaký další cestující byl svědkem toho, jak jste se na poslední lodi cestou z hospody domů pohádali. Policie tvrdí, že jsi měl motiv se do něj pustit. A zabít ho. Protestuješ. Jste s Kitem přátelé – ať se zeptají Melie, ta se za tebe zaručí. A kdo přesně je ten druhý cestující, který na tebe ukazuje prstem? Co ví o tvém soukromém životě? Ne, ať už se té noci stala jakákoli nehoda, jsi nevinný, naprosto nevinný. Nebo ne?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Other Passenger , 2020


více info...

Přidat komentář

Domieeele
06.04.2024 4 z 5

Jde vidět na hlavní postavě, že ji psala žena, což trochu zkazilo požitek z knihy. Ovšem knihu hodnotím velmi kladně, dobře se četla, odsýpalo to a když jste to nejmíň čekali, přišel jeden zvrat za druhým.

michaelakoc
03.04.2024 3 z 5

Rozhodně hodnotím lehce nadprůměrně, protože kniha byla plná zvratů a překvapení a konec byl nepředvídatelný. Nečekejte úplně napětí a velké přemýšlení nad pachatelem, kniha směřuje více na psychologii postav a na finální motiv a cíle.

Máme zde 4 hlavní postavy (Jamie, Clare, Kit a Melia), kteří se spřátelí i přes jejich menší věkový rozdíl. Dva páry, které žijí odlišnými životy. Od začátku hraje hlavní roli finanční situace obou párů. Jamie a Clare žijí z peněz, které má Clare od své rodiny. Kit a Melia žijí na dluh a nejsou se svým životem spokojeni.

Fascinovala mě otevřenost, s jakou se autorka do této problematiky pustila, protože nejednou uhodila hřebíček na hlavičku.

Jamie a Kit spolu jezdí přívozem po Temži do práce, je to jejich každodenní rituál. Ale jednou Kit nenastoupí a na Jamieho čekají policisté, protože je hlavní podezřelý z Kitova zmizení. Jak se to mohlo stát? Co se stalo?

Z konce jsem byla hodně překvapená, protože takto většinou thrillery nekončí, ale nebyl to vůbec špatný konec.

Máme zde románek, sociální fobii, divoké finance, zmizení a vraždu. Kdo je pachatelem a kdo je naopak obětí?


intelektuálka
19.03.2024 4 z 5

Psychologický thriler o síle chtivosti. o manipulaci a podivném přátelství ....

Setkání dvou partnerských dvojic, které spojila řeka Temže a charakteristika postav, kterým těžko porozumíme ....

Střídající se pravda a lež - to nemůže dobře dopadnout ....
Dobře se kniha čte - má spoustu zvratů ....

čef
14.03.2024 4 z 5

Tak jsem se při čtení této knihy opět, tentokráte alespoň fiktivně v mé mysli, několikrát projel po Temži a vychutnal si pohled na známá místa Londýna. Jinak jsem si tento příběh moc neužil, bylo zde na mne moc packalů, a jak je v poslední době in, největší neumětelové jsou muži, sloužící víceméně za přívěsky žen. Oceňuji popis reality lidí nižší kategorie, kteří jsou v hodně drsné situaci s bydlením a prací, a také chválím autorku za rafinovanou stavbu zápletky příběhu.

libuse6749
10.03.2024

Autorka knihu věnovala všem, kteří kdy propadli pokušení se s někým srovnávat. A toto moto se line celým příběhem hlavního hrdiny Jamieho. Je to padesátník, který žije se svojí partnerkou ve velkém luxusním bytě, na prestižní adrese v Londýně. Ve skutečnosti však nemá nic, vlastně ani práci, která by ho opravdu uživila.

Jejich zaběhlý styl života rozvíří seznámení s mladým párem - s Kitem začne dojíždět do práce přívozem a jeho partnerka Melia se stane jeho milenkou. Pak už nic nebude jako dřív.

Celý příběh začíná první den po svátcích, kdy Kit chybí na ranní lodi a na Jamieho čeká policie.

Kniha má označení jako thriller, já bych s klidem připojila psychologický. Postav je jen několik, autorka je skvěle popsala, přesto si k nim během čtení nevytvoříte žádné velké sympatie. Nic to však nemění na tom, že je od začátku příběh čtivý. Střídá se současnost s návraty do minulosti, kdy každá kapitola přináší nový dílek do finální skládanky.

Autorka mě dokázala udržet v napětí až do samého konce, který už byl jen malou třešničkou na dortu a varováním pro všechny muže, kteří chytají druhou mízu nebo si jim zapalují lýtka.

Jidu
04.03.2024 4 z 5

Když jsem knihu začala číst, tak jsem si říkala "o-ou, vztahové peripetie, a co dál?". Máme zde totiž dva páry, každý má své problémy, které chce řešit atd, mohlo by se tedy zdát, že to bude celkem nuda. ALE!

Pak se to začne pěkně zamotávat. Asi to pro někoho nemusí být tolik záživné, protože to je spíše takové kdo, kde, co a s kým, ale mně se to naopak líbilo moc. Je to thriller daleko více ze života, takže mě to pěkně děsilo.

Kapitoly se střídají v čase, takže bylo zajímavé sledovat vývoj příběhu přibližujícího se k časovému střetu a spekulovat, co se asi stane.

Postavy byly vykresleny perfektně. Sice mi nikdo moc nepřirostl k srdci, protože všichni byli na ránu, ale tak to mělo být a autorka to zvládla na výbornou - emoce to ve mně vzbudilo.

Jak se blížilo finále, tak jsem si říkala, jak to autorka ukončí. A upřímně jsem tohle v thrilleru ještě nezažila. Bylo to zcela reálné a jo, takhle by to pravděpodobně bylo.

Celkově knihu doporučuji, bylo fajn si přečíst zase něco nepřitaženého za vlasy, ale stále plného překvapení. Možná bych ubrala pár stránek, ale to je jen malý detail. Spokojenost a milé překvapení.

Gibis
23.02.2024 4 z 5

Je to spíše psychologický román, než thriller. Velice dobře se mi to četlo a nenudila jsem se ani na chvíli. Po dočtení mě nejvíce napadá přísloví "S čím kdo zachází, tím také schází". Ani jedna z postav mi nebyla příliš sympatická a tak mě vlastně ani moc nemrzelo jak to s nimi dopadlo. Některé zvraty mi došly o trošičku dříve, než je přiznala sama autorka, ale to mi vůbec nevadilo.

MiskaMa
02.02.2024 5 z 5

Bavilo mě to od začátku až do úplného konce! Jamieho partnerka Clare v práci pozná Melii a začnou se spolu scházet i ve volném čase. Tak se časem poznají i jejich partneři Jamie a Kit. Přestože páry dělí téměř dvacetiletý rozdíl, všichni si ze začátku vcelku dobře rozumí. Vzhledem k tomu, že Jamie má strach z uzavřených prostor a nezvládne jezdit do práce vlakem a metrem, tak se s Kitem dohodnou a koupí si oba na rok permanentku na loď, která je každý den dopraví do práce a z práce. Společně poznají ještě další dva přátele a díky stylu dopravy do práce si začnou říkat: "vodní krysy".
Jednoho dne však na Jamieho čeká v přístavu policie. Kita pohřešují a na povrch vyplouvají další informace a situace, které jsou pro Jamieho čím dál více znepokojivé.

Příběh jsem přečetla za jeden den. Líbilo se mi, jak autorka popisovala cesty přívozem po Temži, vývoj "přátelství" mezi oběma páry i jednotlivými aktéry zároveň. Něco mi během čtení docvaklo samo, něco bylo určitě překvapení. 5*

Autorovy další knížky

2021  68%Náš dům
2024  69%Dvakrát do stejné řeky

Kniha Dvakrát do stejné řeky je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce58x
Chystám se číst53x
Chci si koupit16x
dalších seznamech2x