Duna (grafický román k filmu)

Duna (grafický román k filmu) https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518947/bmid_duna-graficky-roman-k-filmu-64a3ff43853be.jpg 4 21 4

Oficiální komiksová adaptace filmové Duny s Timothéem Chalametem a Zendayou v hlavních rolích. Planeta Arrakis, známá také jako Duna, ukrývá tajemnou substanci propůjčující lidem takřka neomezenou moc. Do nehostinného písečného světa se vydává vévoda Atreides, kterého padišáh imperátor pověří těžbou vzácné látky. Vévodova skupina se však ocitne v pasti přichystané rodem Harkonnenů. Uniknout se podaří jen Paulu Atreidesovi a jeho matce Jessice. V poušti potkávají místní obyvatele, kteří věří v dávné proroctví. Je možné, že by právě Paul mohl být jejich dlouho očekávaným spasitelem?... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Dune: The Official Movie Graphic Novel , 2022


více info...

Přidat komentář

Vincenzoci
23.03.2024 4 z 5

Toto dílo je spíš pro staré pařany PC hry (Duna 2000) a nebo ty, kteří četli Dunu jako takovou a nebo viděli původní film, asi nic pro úplné neznalce - nebudou plně chápat souvislosti, podstatu rodů, planetu Arrakis apod. Nicméně se mi tato komiksová adaptace velmi líbila, kresby úplně super, jen místy moc tmavé. Za mě ale opravdu pěkné a povedené zpracování, doporučuji!

Fortuna7
26.02.2024 3 z 5

Grafické zpracování je nádherné, ale osobně mi přišlo velmi zmatené a já se často ztrácela. Komiks je velmi účelně zpracován, ale myslím, že když by se některé scény rozkreslily a popsaly víc, tak by to celkovému obrazu vůbec neuškodilo...


AaandYs3k
24.02.2024 5 z 5

Hned na začátek musím říct, že kresba v tomto grafickém románu je úžasná! To jsou fakt nakreslení herci a jsou opravdu poznat. Myslím si, že komiks ve zrychlené formě vystihl vše důležité, co se ve filmu stalo. Je to skvělé shrnutí pro připomenutí děje před druhým filmem, který se blíží.
Myslím si, že pro člověka, který vůbec neví, by mohl být komiks matoucí kvůli všem těm cizím slovům a jménům, která se zde vyskytují. Navíc je to dost rychlé vzhledem k tomu, že komiks obsáhl celý film. Ale pro fanoušky je to určitě úžasný kousek do sbírky.

cestina_s_linus
14.02.2024 3 z 5

Pokud chcete proniknout do světa Duny, tak tento kousek vám to neusnadní - já bych jej spíš označila za sběratelský kousek pro fanoušky.

Co se mi na knize líbilo - Pokud se chystáte do kina na pokračování a nechcete se znovu dívat na první díl... tak toto zpracování vám ušetří dost času a připomene vám, o čem byl film.

Mám tady několik ALE...
- vizuální stránka: I přesto, že je grafické zpracování brutální - je moc tmavé! Papír znepříjemňuje čtění (musela jsem neustále řešit světlo, různě naklánět stránky...) - vaše oči budou trpět.
- srozumitelnost: Já si nedovedu představit, že si někdo přečte toto provedení a bude chápat souvislosti (musíte sáhnout po knize).
- text: Chápu, je to “komiks, ale čtenář je v průběhu čtení dost v lese a postupně má více otázek než odpovědí.

Pokud pro vás svět Duny není úplnou novinkou, tak se s knihou nějak vypořádáte.

Knihu jsem si mohla přečíst ve spolupráci s @humbook_bloggeri.

Autorovy další knížky

Lilah Sturges (p)
americká, 1970
2018  68%Velký mytický crossover
2023  83%Duna (grafický román k filmu)

Kniha Duna (grafický román k filmu) je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce7x
Chystám se číst5x
Chci si koupit7x