Duhové návraty

Duhové návraty https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188650/duhove-navraty-188650.jpg 5 5 3

Pospíšilové pozvedli svým uměním kolovou k nejvyšším výšinám. Připravili všem, kteří je viděli hrát, nezapomenutelné zážitky, povýšili ten malý sport mezi velké. Až se jednou bude psát zlatá kniha kolové, měli by být na prvním místě.

Přidat komentář

Kabuky
29.05.2022 5 z 5

Klobouk dolů před oběma bratry.

cycle-ball
17.04.2020 5 z 5

Čtivá kniha nejen pro kolováky a fanoušky kolové, ale i pro prostý lid. V současnosti (duben 2020) se kolová v České republice hraje v těchto třinácti klubech:
TJ Pankrác Praha, TJ Start VD Plzeň, TJ Favorit Brno, MO Svitávka, SC Svitávka, Lokomotiva Liberec, Spartak Chrastava, SK Chodsko, Sokol Šitbořice, Spartak Přerov, Sokol Zlín, Prima Nezamyslice a TJ MILO Olomouc.

Paradoxem je, že klub bratří Pospíšilů - KPS Brno (Královopolská strojírenská) zanikl. Podobně to zabalili v Ostravě či Prostějově. Vedle kolové funguje i cyklistická krasojízda a dohromady tedy tvoří sport známý jako sálová cyklistika. Krasojízda se namátkou provozuje ve Zlíně, v Němčicích nad Hanou, v Praze-Pankráci, v Petřvaldu na Moravě nebo v Brně a v Horních Heršpicích.

Výzva tedy všem rodičům, kteří máte chlapce ve věku 6 až 12 let - přihlaste je do některého z výše zmíněných kolováckých klubů. Dívky (ale i nakonec i chlapci) se uplatní v krasojízdě. Pokud chceme navázat na slávu Pospíšilů a krasojezdců Anny Matouškové, Dany Hájkové, Jana Krištůfka, Františka Kratochvíla či Jindřicha Mudříka, musíme mít již teď dorost, který bude ve svých kategoriích konkurovat současné špičce Němců, Rakušanů a Švýcarů v kolové i krasojízdě.

V prosinci 2019 kolováci Loskot s Hrdličkou seniorem přivezli po pětiletém půstu z Basileje bronz. V Brně 2014 zabodovali také bronzem Šmíd se Skotákem. Nebylo by tedy marné oživit tento malý sport. Vzhůru k vítězstvím!


rickiwolf
17.02.2020 4 z 5

Není jednoduché se v nějakém sportu udržet v popředí více jak dvacet let.

Autoři knihy

Jan Kotrba
česká