Duchovní hierarchie

Duchovní hierarchie https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46090/duchovni-hierarchie-46090.jpg 5 5 1

Přednášky rakouského teosofa o duchovním světě. Přednáškový cyklus byl konaný v Düsseldorfu od 12. do 22. dubna 1909.

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Michael
Originální název:

Geistige Hierarchien und ihre Widerspiegelung in der physischen Welt


více info...

Přidat komentář

Spajdy
07.09.2020 5 z 5

Ač je název knihy nenápadný, s důsledností a pečlivostí, Rudolfu Steinerovi vlastní, poodhaluje velmi vysoké pravdy o vývoji našeho kosmu a vývoji Země samé. Dozvíme se, že Země nebyla vždy taková, jaká je dnes, ale že prošla už čtyřmi velice odlišnými inkarnacemi, kdy se vyvíjelo dnešní lidstvo i duchovní bytosti jej vedoucí. Popisuje, jakou úlohu při tom měl zvěrokruh, jak vůbec označení "zvěrokruh" vzniklo, a jakým způsobem ze sil bytostí zvěrokruhu postupně vznikly dnešní planety - ty jsou pozůstatky po minulých inkarnacích Země. Uvádí také, co bylo příčinou vzniku pásu asteroidů mezi Marsem a Jupiterem - tzv. "spor na nebi". Podrobným způsobem si všímá také evoluce nad námi stojících duchovních bytostí, které rozděluje do devíti hierarchií, a popisuje jejich funkce v našem kosmu.
Kniha je výborným doplněním Steinerovy Tajné vědy v nástinu. Ještě hlubší líčení popsaných skutečností můžeme najít v cyklu "Pravda o vzniku a vývoji světa", kde je vše podáno z ještě duchovnějšího pohledu.
Mimo jiné může taky tento přednáškový cyklus posloužit jako základ pro mnohem reálnější uchopení astrologických souvislostí kosmu a člověka. Dozvíme se totiž třeba také to, jak došlo k záměně Merkuru a Venuše, a jakou roli v tom hraje ptolemaiovský a kopernikánský pohled na uspořádání naší Sluneční soustavy.

Kniha Duchovní hierarchie je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst6x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x