Duchovní bytosti v nebeských tělesech a přírodních říších

Duchovní bytosti v nebeských tělesech a přírodních říších https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446491/mid_duchovni-bytosti-v-nebeskych-telese-0MT-446491.jpg 4 2 1

Kniha se zabývá duchovními hierarchiemi - jejich vzájemnými vztahy a způsobem, jakým vedou lidstvo a vývoj světa. Autor předkládá čtenářům řadu originálních postřehů ke zvážení, jak se v tomto světě projevují duchovní bytosti.

Přidat komentář

knihyKeMne
27.06.2020 3 z 5

Cyklus deseti přednášek, které slyšelo finské publikum roku 1912.

Přednášková forma je celkem únavná, neustalé opakování téhož jinými slovy. Když si z toho chce člověk udělat výpisky, tak celé odstavce, protože autor nic neřekne výstižně jednou větou.

Hierarchie duchovních bytostí je podána stylem, že by i šlo věřit, že autor všechny tyto znalosti získal vlastní zkušeností, jasnovidným zrakem. Navíc podává i návod, jak by tyto bytosti mohl vnímat každý zájemce. Takže toto bylo dobré, třeba někdy vyzkouším.

Pak ale přišel takový podivný výklad vesmíru, z hlediska existence těchto bytostí, a to už znělo jen jako teorie, navíc hodně složitá. Boj jedněch bytostí proti druhým, Lucifer a Jahve, zajímavě vysvětlený důvod, proč má Země Měsíc. A komety, které se zhmotní v jedné části vesmíru, proletí naší sluneční soustavou a zaniknou, ačkoli si ti hloupí vědci myslí, že lítají po eliptických drahách. Toto už uvěřitelnost značně snižuje.

Kniha Duchovní bytosti v nebeských tělesech a přírodních říších je v

Přečtených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x