Duchovia

Duchovia https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523684/bmid_duchovia-651bca12d4a5b.jpg 4 127 25

Nová kniha od autorky bestsellerových komiksov, za ktoré získala množstvo ocenení! Catrina sa musí presťahovať so svojou rodinou na pobrežie severnej Kalifornie, pretože jej mladšia sestra Maya ochorela. Cat nie je nadšená, že má opustiť starý domov a svojich priateľov, no Maya trpí cystickou fibrózou a chladný slaný vzduch, čo vanie od mora, by jej mohol prospieť. Dievčatá sa ani nestihnú poriadne udomácniť v zvláštnom mestečku Bahía de la Luna, večne ponorenom do hmly, keď sa zoznámia s novým susedom. Chlapcom, ktorý im prezradí tajomstvo: V Bahía de la Luna sú duchovia! Maya je tým nadšená a najradšej by nejakého stretla čím skôr, zato Cat s nimi nechce mať spoločné vôbec nič.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Ghosts , 2016


více info...

Přidat komentář

Lka
08.07.2023 5 z 5

Krásný komiksový příběh nejen o duchaření, ale i o vážné nemoci cystické fibrózy.

EsterkaZ
01.08.2022 5 z 5

Holky mi přijdou jako já a moje mladší sestra.


keny
29.04.2022 4 z 5

Skvělý komiks, přes duchařinu objasnění cysticke fibrozy. Krásný vztah mezi sestrami, rodiči, sousedy...Takový malý výlet za hranice našeho světa. Otevřeně a s klidem mluvení o smrti.

lucie3725
20.05.2021 4 z 5

Raina nezklamala. Nebavilo mě to tolik jako třeba Nervy, neohromilo mě to a neuchvátilo - ale jako nenáročná jednohubka je tenhle komiks vlastně moc fajn. Moc mě bavilo prostředí, do kterého autorka zasadila děj.

Karola050716
12.05.2021 3 z 5

Taková krásná jednohubka, kterou schramstnete za hodinku, lehce psaná, ale s vážným tématem, vizuálně krásná.

Atlantis
02.05.2021 3 z 5

Bohužel u mne převládá spíše zklamání. Čekal jsem, že vztah sester půjde více do hloubky, že se nemoc Mayi podepíše ještě citelněji. Tenhle příběh mohl být zatraceně silný a on je místo toho jen takový nadprůměrný.
Překvapivě mi nejvíc vadili titulní duchové. Ano, já tu metaforu chápu, ale celkově tam byli překvapivě dost zbyteční.
Výtvarno je jako na houpačce. Krásné, barevné výjevy se střídají s panely, které mají jednolité pozadí, a to třeba i po celou stranu,
Od Telgemeierové jsem nic jiného nečetl a Duchové mne na její další kousky nenalákali.

Radoľa
17.04.2021 5 z 5

Takto má vyzerať kniha! Vizuálne pútavá, s dobrým príbehom, nezjednodušujúca často ťaživú skutočnosť a predsa ponúkajúca nádej. Tlieskam. Navyše, príbeh dvoch sestier, z ktorých mladšia trpí nevyliečiteľnou chorobou, mi napriek poskytnutiu istej, vyššie spomenutej nádeje do budúcna, rozprúdil slzy na tvári. Silné čítanie, výborný komix.

čika
26.01.2021 5 z 5

Mam slabost pre Rainu i pre mexicke ponimanie smrti. Super spojenie, mily smutno-nadejny pribeh.

Arkagas
03.10.2020 5 z 5

Krásný barevný komiks určený především pro děti, kterým jsem ale rozhodně nepohrdla a užila jsem si každou stránku. Příběh dvou sester,ze kterých mladší trpí cystickou fibrozou (neléčitelná nemoc) a proto se stěhují do městečka, které je údajně rájem duchů. Starší Cat se duchů ale bojí, dokud se s nimi osobně nesetká. Protože tady je všechno trošku jinak, duchové jsou našimi společníky neustále a když Cat zjistí, že její sestřička Maya je v jejich společnosti šťastná, uvědomí si, že vše je v pořádku.
Krásná kresba, která hraje barvami, skvělé zpracování a příběh, který Vám vykouzlí úsměv na tváři. To je tento právem tak skvěle oceněný komiks.
Ulovila jsem ho v knihovně v dětské sekci, ale rozhodně by se neztratil ani v poličce pro dospělé.

blackoutzuzi
13.05.2020 5 z 5

Ač se příběh točí okolo nemoci, smrti a duchů - nemusíte se obávat, že byste vy nebo snad vaše děti, měli upadnout do depresí. Ba naopak - rozveselí, pohladí po duši. Kresba je, dá se říci, přizpůsobena mladším čtenářům a čiší z ní barevnost a veselost. Doporučuji ho spíše dívkám, ale neznamená to, že by neměl co předat i chlapcům :) Věřím, že tento milý, dojemný a laskavý příběh s dokonalou atmosférickou kresbou, si zaslouží vaši pozornost, tak mu dejte šanci!

Jizi
08.03.2020 5 z 5

Třetí česky vydaná kniha nadané spisovatelky a ilustrátorky tentokrát o poznání hloubavější a melancholičtější. Raina se nicméně ani tentokrát nevzdaluje ze své pevné půdy a opět věnuje rodinným vztahům a tématice zmatených emocí spojených s dospíváním. Celkové poselství knihy je kouzelné.
(Osmiletá dcera má z Raininy produkce Duchy jednoznačně nejraději.)

sgjoli
13.11.2019 5 z 5

V rámci žánru hodnotím velmi kladně. Je to velmi milý, byť místy trochu smutný až melancholický příběh na jeden večer. Jelikož se jedná o knihu primárně pro děti, není divu, že dějově je to trochu jednodušší. Ale mně to vůbec nevadilo, já si ten příběh užila. Líbila se mi i ta grafická stránka knihy, která je vyvedena ve velmi příjemných barvách. V pasážích, které měly být trochu strašidelnější nebo tajemnější, ilustrátor využil barvy tlumenější, aby navodil tu správnou atmosféru. A naopak tam, kde to mělo být veselé, se objevovaly barvy pestré, ale přitom ne nijak křiklavé. Skvělé, jsem ráda, že se mi kniha dostala do ruky. :-)

Vikos
24.06.2019 5 z 5

:) :) :) :)

lenkaabooks
13.05.2019 4 z 5

Další komiksový příběh od Rainy T. Tentokrát na vážnější téma - oslava svátku mrtvých, cystická fibróza. I když Úsměv zůstává jedničkou, Duchové jsou jiní a dost povedení.

jan-da
10.07.2018 5 z 5

Krásný komiks .. připomínal mi animovanou pohádku Coco, která se mi obrovsky líbila a právě kvůli tomu se mi líbila i knížka - to jak uctívají své příbuzné, kteří nejsou mezi námi. Navíc byla krásně ilustrovaná a na komiks je obsáhlá, takže za mě i za toto rozhodně palec nahoru. Další plus je za to, že autorka do knihy dokázala zakomponovat nemoc "Cystickou fibrózu" a na konci i vysvětlení této nemoci. Nejvíc mě ale dostal konec, kde se dozvíte, komu je (nebo spíš kdo je ta ona Sabina) kniha věnována. Klobouk dolů a rozhodně doporučuji.

nakavusterezou
26.06.2018 4 z 5

Milé čtení, které pohladí po duši každého čtenáře.

Doporučuji všem, co mají špatnou náladu. Zaručuji, že všem se po dočtení nálada zvedne:)

Blančitos
25.06.2018 5 z 5

Tak toto bylo prostě nádherné. Duchové mě dostali mnohem více, než Úsměv. :) A to jsem si myslela, že se Raina Telgemeier již nepřekoná. :)

bibi.r
07.06.2018 4 z 5

Velmi pěkný komiks, který seznamuje čtenáře i se zákeřnou nemocí Cystická fibróza.

popeluška
02.06.2018 5 z 5

Krásný komiks....úžasné kresby, prostě povedený a stojí za přečtení :-) Ještě se k němu určitě vrátím....

puml
20.05.2018 5 z 5

Ještě lepší než Ségry. Fantaskní příběh na téma sourozenci, přátelství ale i smrt. Hlavním motivem je "Svátek mrtvých" v Bahía de Luna. Nádherná atmosférická kresba činí z Duchů zatím nejlepší komiks od autorky a spolu se Třemi stíny asi nejlepší komiks pro náctileté, ale samozřejmě nejen pro ně. Doporučuji.

Štítky knihy

Kalifornie komiksy duchové a přízraky lidé se zdravotním postižením

Autorovy další knížky

Raina Telgemeier
americká, 1977
2015  89%Úsměv
2016  89%Ségry
2015  76%Drama
2017  89%Duchové
2020  86%Nervy

Kniha Duchovia je v

Přečtených174x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených13x
Knihotéce19x
Chystám se číst16x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x