Duch Monte Carla

Duch Monte Carla https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195826/mid_duch-monte-carla-73s-195826.jpg 4 32 7

Věčná sbírka série

< 3. díl >

Krásná dívka Mistral se vydá do Monte Carla, kde ji chce teta uvést do společnosti. Mistral se počase zmocňuje podezření, že tetin skutečný cíl má celkem jiné pozadí. Do intrik pomstychtivé ženy zasáhne však prudký milostný cit, který se začne rozvíjet mezi dívkou a anglickým šlechticem sirem Robertem.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Ghost in Monte Carlo , 1951


více info...

Přidat komentář

Hradčiatko
25.04.2024 5 z 5

Budem sentimentálna - pretože film sme s mojou milovanou babičkou videli asi 150x (neprehráňam, mali sme ho na VHS tak 20 rokov...), čiže prečítať si knižku bolo pohladenie na duši, okorenené ešte o ďalšiu dejovú líniu radžovej milenky, ktorej rola bola vo filmovej verzii hodne upozadená a tu nebývalo sympatická, aj keď bola naozaj vedľajšou postavou.

Ana72154
09.06.2023 2 z 5

Děj se strašně vleče a je na můj vkus zbytečně natahován.


Charlota007
19.11.2017 2 z 5

Několikrát jsem uvažovala, zda to vůbec psala Barbara.
Kniha opět nepostrádá hrdinku nedotčenou světem mimo klášter, ale jinak mi přišlo, že je tam nezvykle postav a děj není tak jednoduchý, jako u jiných jejích knih. Ne, že by nešlo uhodnout, jak se bude vyvíjet, ale je komplikovaněji vystaven. Obsahuje scény s vedlejšími postavami, jejichž smysl se projeví až v průběhu příběhu. Nutno ale podotknout, že se kniha občas až vleče a zbytečně rozepisuje v některých scénách.
Asi dám přednost klasické Cartland, kde si vystačí s polovinou stran, jednoduchým dějem, naivitou hrdinky a spoustou teček místo konce věty. Čtu ji jen v určitém rozpoložení na odreagování, kdy mi vyhovuje její styl, a toto mi na toto období moc nesedělo.

moničina
02.10.2017 5 z 5

Skvelá kniha a ešte lepší film.

Ivetaa
12.07.2017 odpad!

Nuda non plus ultra...

reader.007
22.01.2015 1 z 5

Já jsem to prostě věděla. Jakmile je na obálce knihy napsáno že je tak báječná, že se prostě filmaři neudrželi a museli ten skvost zvěčnit i na stříbrném plátně, mohla jsem už tušit o jakou tragédii se bude jednat.
Prvních 220 stran se příšerně vleklo a když se to děj konečně trochu hnul, otrávila mě autorka dodatečně ještě tím, že jakkoliv se snažím vyhnout všem jejím veledílům obsahující zaslepený obdiv k carskému Rusku, tady jsem dostala přímý zásah vším tím patosem naráz a tentokrát to, bohužel, nebylo ani nechtěně vtipné. Posměšné odfrknutí jsem vyloudila jedině v okamžiku kdy se mě snažila přesvědčit, že zpovědník v klášteře zásobuje chovanky čtivem jako je Thackeray, Dickens, Austenová nebo dokonce Byron.
Ale ovšem, nutno vyzdvihnout důležité veskrze pozitivní sdělení všem čtenářkám: frigidita není dědičná ;-)

PomněnkaPrvní
18.02.2014

Je to moje druhá kniha, kterou jsem od paní Cartland četla a musím říct, že si autorka docela opravila reputaci. Příběh je jemný, city hlavních hrdinů něžné. O hlavním hrdinovi Robertovi se toho dozvíme dost málo, charakter nemá vykreslen skoro vůbec. Mistral je velmi křehká, poddajná a velice naivní. Líbilo se mi, že autorka sledovala více dějových linií. Celkově ale musím říct, že mi knížka přišla v porovnání s jinými romancemi slabá, veškerý milostný vztah se odvíjel téměř jen na dálku, že na sebe mysleli nebo se občas zahlédli v jedné místnosti. Možná to bude rokem, ve kterém kniha vznikla (1951...). Dialogy nebyly bůhví jak propracované, humor tam chybí zcela, erotiky zde není vůbec, zato básnické romantiky hodně.